Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Nykvarn vann hemma mot toppkonkurrenten

Foto: RG Foto-Media

Liam Arvidsson blev stor matchhjälte under lördagens hemmapremiär mot AIK. Tre mål och en assist från hans klubba inför 352 åskådare i nya Furuborgshallen.

Det var dock en annan spelare som skulle kliva fram tidigt i dagens match. Oscar Fondelius var starkt bidragande i hemmalagets målproduktion från sin backposition matchens första tio minuter. 

Kombinerat med bröderna Ahlroth gjorde Fondelius 1-0 efter en diagonalare från offensivt hörn av Valdemar, för att sedan själv spela fram en fristående Karljohan till 2-1. Båda målen kom efter ett offensivt frislag. AIK kvitterade innan periodslut genom Kim Guilotte, på egen hand.

Det smällde tidigt även i den andra perioden. Liam Arvidsson två gånger om, med dubbla pass från Tegelby. AIK reducerade tätt därpå till 4-3 genom återvändaren Oskar Hagberg, som de två senaste säsongerna huserat i SSL-laget Linköping.

AIK fick sedan en ypperlig chans att kvittera och även ta ledningen i matchen. Hemmalagets stjärna, Oscar Janthe, åkte ut 2+2 minuter för fasthållning och sedan hårt spel när han tryckte AIK:s Lieback Asp regelvidrigt över sargen. Totalt fick Nykvarn sitta 10 minuter i utvisningsbåset, och det utan insläppt mål bakåt. Man har nu ett 100% boxplay efter sex numerära underlägen på två spelade matcher.

Simon Westgärds utökade hemmaledningen efter en styrning på Karljohan Ahlroths skott, 01:09 in på den sista perioden. Här lade Nykvarn in ytterligare en växel och utvisningarna började komma även för gästerna. Oscar Janthe till 6-3, Valdemar Ahlroth med sin andra assist för dagen.

Matchens lirare Arvidsson punkterade sedan matchen tillsammans med landslagsaktuella Hampus Ahrén, genom att assistera varandra till ett varsitt mål i öppen bur. Slutresultatet skrevs till 8-3

Nykvarn leder nu serien som enda lag med full pott efter två omgångar spelade. Nästa match spelar man på lördag 15:00 mot Gävle GIK, även den hemma i Furuborgshallen.

Text: LINUS DAHLSTRÖM

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 25 september 2021 00:00

Hon kritiserar Riksbankens räntebesked – ”Oroande”

3395ff9c-c827-4875-a612-3d155add328f

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I tisdags chockhöjdes styrräntan med 1 procent och blir den största höjningen som Riksbanken gjort sedan 1993.

Nu får den kraftiga höjningen kritik av chefsekonomen Laura Hartman på Landsorganisationen, LO, som anser att det är ett olyckligt beslut.

– En hög inflation är ett reellt bekymmer för alla, särskilt för hushåll med små marginaler. Därför är det förstås viktigt med motåtgärder. Men risken är att räntevapnet skadar ekonomin och ökar arbetslösheten mer än den hjälper mot inflationen, säger Laura Hartman.

Styrräntan höjdes med 1 procent, från 0,75 till 1,75 procent, för att hejda den stigande inflationen som i augusti låg på 9 procent. Enligt Riksbanken är den alldeles för hög och anses urholka hushållens köpkraft och gör det svårare för både företag och hushåll att planera sin ekonomi.

Stefan Ingves, Sveriges riksbankschef, . Foto: Creative Commons.

Hartman därmot anser att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potentiellt mycket skadliga effekter på svensk ekonomi och arbetslöshet.

– Vad som däremot skulle ha en mer kännbar effekt på inflation är mer direkta åtgärder mot de höga energipriserna. Därför behövs andra, mer direkta och snabba åtgärder mot de höga energipriserna. Annars riskeras omställningen mot ökad elektrifiering som näringslivet anammat. Vi börjar redan se oroande tecken på fler varsel, säger Laura Hartman på paraplyorganisation LO.

Riksbankens mål är att att den långsiktigt inflationen ska ligga på 2 procent. I augusti föregående månad låg den på 9 procent.

Läs även: – Styrräntan chockhöjs – Nu väntas bolånen stiga

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 15:37
Senast uppdaterad: 25 september 2022 15:38

MINGELBILDER v.38 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0018-1

FOTO: Shamash Oyal.

Se mingelbilder från föregående veckaMingelbilder v.37

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 10:45
Senast uppdaterad: 25 september 2022 10:48

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)