Företag i fokus:

Förnedring i Scaniarinken ”Enkla mål dem gör”


Mardrömsstart för SSK. 2-10 i baken inför 1200 personer
.


Södertäljes ståplats, idag flyttad till sittplats, sjöng igång kvällens seriepremiär efter en lång premiärlängtan. Det dröjde dock bara 40 sekunder innan Björklövens nyförvärv Veeti Vainio tystade hemmapubliken med ett ledningsmål. Matchens första tio minuter var chansfattiga men det var hemmalaget som tog över spelet ju längre perioden led, men likt försäsongen hade Södertälje otroligt svårt att göra mål.

Det krävdes två powerplay för SSK innan nästa mål i matchen skulle komma, men det var inte för hemmalaget målet kom. Björklöven skapade ett 2 mot 1 läge i boxplay, Felix Gerard med pucken hittade Alexander Wiklund genom centrallinjen som snyggt satte dit 0-2 ovanför Fredrik Bergviks vänstra axel.Även 0-3 och 0-4 skulle komma, Olle Liss och tidigare SSK-spelaren Fredric Andersson målskyttar, innan SSK tillslut fick in sitt första mål i matchen. Lagkaptenen Emil Alba styrde in 1-4 målet från nära håll i powerplay, på pass från Andreas Hjelm.

Ett momentum som Södertälje nog skulle behövt ha med sig in i pausvila. Istället, med två sekunder kvar av perioden, drog nyförvärvet Alexander Anderberg på sig 2+2 minuter för roughing samt abuse of officials.

Denna match skulle visa sig präglas utav utvisningar. Totalt 55 utvisningsminuter i matchen, fördelat på båda lagen.  Den andra perioden startade så som den första slutade. Ytterligare en utvisning på Södertälje-spelare, denna gång Von Sivers 2 minuter för slashing och 3 mot 5 spel var att vänta.

Flera bra chanser för ett reduceringsmål kom när man var fyra man på isen igen. En sekvens där Anderberg, direkt från utvisningsbåset, skapade sig en bra dubbelchans samt en retur ut till Aronsson med öppet mål men blev upphakad i skottögonblicket.

Tre chanser inom loppet av fem sekunder. Anfallet efter slog Ryan Gropp påpassligt in returen efter en ribbträff av lagkamraten Fitzgerald. 1-5 i spel 4 mot 5, sett ur SSK-ögon. 
En otäck knätackling på SSK:s William Haag efter halva matchen resulterade i matchstraff för kvällens första målskytt, Veeti Vainio, efter videoanalys av domarparet. ’

Fem minuters powerplay för SSK, men det var Björklövens Fredric Andersson som efter bara några sekunder fick stå helt fri framför Fredrik Bergvik i SSK-målet och göra sitt andra mål för kvällen, med en man mindre på isen. 1-6 och vid det här laget började faktiskt ett fåtal personer lämna Scaniarinken.4:58 in i den sista perioden lyckades Södertälje ändå få in en reducering.

Nyförvärven spelade fram varandra, Pollock till Harju med ett direktskott i slottet. ”Lövens” William Eriksson skulle dock släcka det lilla hopp som reduceringsmålet gav, 2-7 och matchen var definitivt punkterad. Ytterligare tre mål för Björklöven kom genom Gustav Possler, Olle Liss samt Christopher Bengtsson, även han tidigare i SSK, och slutresultatet skrevs till 2-10. 

– Det är mycket enkla mål dem gör. Vi försvinner ju bara från isen i mitten av banan där vi ska vara starka, sa huvudtränare Jörgen Bemström, som idag gjorde sin första tävlingsmatch i båset, till C-More efter matchen. 

SSK spelar nästa match på onsdag den 29 september 19:00 hemma mot IF Troja-Ljungby, då utan restriktioner.   

TEXT & FOTO: Linus Dahlström

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 25 september 2021 00:00

Före detta bankanställd och två män dömda för mutbrott

tingsrätt

Arkivbild

En kvinna som tidigare var anställd på en bank i Södertälje har dömts till villkorlig dom efter att ha försökt bevilja lån till icke kreditvärdiga sökande i utbyte mot mutor. Dessutom döms två män för mutbrott.

I november 2020 frihetsberövades en kvinna anställd vid SEB i Södertälje, misstänkt för att ha deltagit i en korruptionsaffär. Detta efter att polisen avlyssnat hennes samtal.

– Via telefonkontakt har man diskuterat bolån och i samband med det har man erbjudit kontant ersättning, säger Thomas Forsberg, åklagare vid Riksenheten mot korruption, till SVT.

(Annonslänk)

Kvinnan, bosatt söder om Stockholm, hade erbjudits 50 000 kronor för att bevilja ett lån på fem miljoner kronor till en inkomstlös familj. Ett telefonsamtal där summan diskuterades fångades på band, där kvinnan hörs förhandla upp summan till 50 000 kronor från ett initialt erbjudande på 30 000. Dock genomfördes aldrig lånet på grund av befintliga skulder.

Efter att ha blivit avskedad från sitt arbete hos SEB och efter en omfattande rättsprocess, dömdes kvinnan idag till villkorlig dom av tingsrätten. Domstolen valde att inte utdöma fängelsestraff med hänvisning till kvinnans ordnade sociala förhållanden och låg risk för återfall i brott.

Två män, även de bosatta i orter utanför Stockholm, har också dömts i samma fall, till 90 respektive 70 dagsböter för att ha gett muta.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 april 2024 13:45
Senast uppdaterad: 19 april 2024 13:53

Hyreshöjningen slår mot hundratals i Södertälje

Sodertalje

Foto: Alexander Isa

Efter sammanbrottet i förhandlingar mellan Fastighetsägarna Stockholm och Hyresgästföreningen har en skiljeman beslutat om en hyreshöjning på nästan 6 procent. I Södertälje påverkas över 600 hushåll.

– Det kommer bli väldigt tungt att bära för många hyresgäster som redan idag kämpar med sin ekonomi, säger Manfred Klint, gruppchef förhandlingsenheten, Hyresgästföreningen region Stockholm.

I december 2023 tog förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna Stockholm, som representerar flera privata hyresvärdar, en oväntad vändning när Fastighetsägarna valde att avbryta diskussionerna och söka en lösning genom hyresnämndens oberoende tvistlösning. Det initiala kravet från Fastighetsägarna var en hyreshöjning på 12 procent.

(Annonslänk)

Trots detta, efter skiljemannens ingripande, fastställdes den slutliga höjningen till 5,9 procent för de flesta av de 11 berörda kommunerna i Stockholm och Gotland, effektivt från 1 januari 2024.

– Vi är väldigt förvånade över besluten, och förstår inte varför de här fastighetsägarna ska få så mycket högre höjningarna än andra fastighetsägare. Att det är samma resultat i alla kommunerna får oss att undra om skiljemannen har tagit hänsyn till lokala förutsättningar, säger Manfred Klint.

Denna ändring berör direkt över 4 300 hushåll i regionen, där cirka 4,4 procent av alla hushåll som Hyresgästföreningen representerar ingår. Specifikt i Södertälje är det 614 lägenheter som nu står inför högre hyror.

Skiljemannens beslut på 5,9 procent för Stockholms län och 5,7 procent för Gotland har väckt betydande oro bland hyresgästerna, som nu måste anpassa sig till de ökade kostnaderna i en redan stram ekonomisk miljö.

– Det är oerhört höga höjningar även om det är betydligt lägre än vad Fastighetsägarna krävde. Det kommer bli väldigt tungt att bära för många hyresgäster som redan idag kämpar med sin ekonomi. Vi hade önskat att Fastighetsägarna haft ett intresse av att ta ansvar i förhandlingarna, säger Klint.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 april 2024 08:00
Senast uppdaterad: 19 april 2024 01:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors