Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Förnedring i Scaniarinken ”Enkla mål dem gör”


Mardrömsstart för SSK. 2-10 i baken inför 1200 personer
.


Södertäljes ståplats, idag flyttad till sittplats, sjöng igång kvällens seriepremiär efter en lång premiärlängtan. Det dröjde dock bara 40 sekunder innan Björklövens nyförvärv Veeti Vainio tystade hemmapubliken med ett ledningsmål. Matchens första tio minuter var chansfattiga men det var hemmalaget som tog över spelet ju längre perioden led, men likt försäsongen hade Södertälje otroligt svårt att göra mål.

Det krävdes två powerplay för SSK innan nästa mål i matchen skulle komma, men det var inte för hemmalaget målet kom. Björklöven skapade ett 2 mot 1 läge i boxplay, Felix Gerard med pucken hittade Alexander Wiklund genom centrallinjen som snyggt satte dit 0-2 ovanför Fredrik Bergviks vänstra axel.Även 0-3 och 0-4 skulle komma, Olle Liss och tidigare SSK-spelaren Fredric Andersson målskyttar, innan SSK tillslut fick in sitt första mål i matchen. Lagkaptenen Emil Alba styrde in 1-4 målet från nära håll i powerplay, på pass från Andreas Hjelm.

Ett momentum som Södertälje nog skulle behövt ha med sig in i pausvila. Istället, med två sekunder kvar av perioden, drog nyförvärvet Alexander Anderberg på sig 2+2 minuter för roughing samt abuse of officials.

Denna match skulle visa sig präglas utav utvisningar. Totalt 55 utvisningsminuter i matchen, fördelat på båda lagen.  Den andra perioden startade så som den första slutade. Ytterligare en utvisning på Södertälje-spelare, denna gång Von Sivers 2 minuter för slashing och 3 mot 5 spel var att vänta.

Flera bra chanser för ett reduceringsmål kom när man var fyra man på isen igen. En sekvens där Anderberg, direkt från utvisningsbåset, skapade sig en bra dubbelchans samt en retur ut till Aronsson med öppet mål men blev upphakad i skottögonblicket.

Tre chanser inom loppet av fem sekunder. Anfallet efter slog Ryan Gropp påpassligt in returen efter en ribbträff av lagkamraten Fitzgerald. 1-5 i spel 4 mot 5, sett ur SSK-ögon. 
En otäck knätackling på SSK:s William Haag efter halva matchen resulterade i matchstraff för kvällens första målskytt, Veeti Vainio, efter videoanalys av domarparet. ’

Fem minuters powerplay för SSK, men det var Björklövens Fredric Andersson som efter bara några sekunder fick stå helt fri framför Fredrik Bergvik i SSK-målet och göra sitt andra mål för kvällen, med en man mindre på isen. 1-6 och vid det här laget började faktiskt ett fåtal personer lämna Scaniarinken.4:58 in i den sista perioden lyckades Södertälje ändå få in en reducering.

Nyförvärven spelade fram varandra, Pollock till Harju med ett direktskott i slottet. ”Lövens” William Eriksson skulle dock släcka det lilla hopp som reduceringsmålet gav, 2-7 och matchen var definitivt punkterad. Ytterligare tre mål för Björklöven kom genom Gustav Possler, Olle Liss samt Christopher Bengtsson, även han tidigare i SSK, och slutresultatet skrevs till 2-10. 

– Det är mycket enkla mål dem gör. Vi försvinner ju bara från isen i mitten av banan där vi ska vara starka, sa huvudtränare Jörgen Bemström, som idag gjorde sin första tävlingsmatch i båset, till C-More efter matchen. 

SSK spelar nästa match på onsdag den 29 september 19:00 hemma mot IF Troja-Ljungby, då utan restriktioner.   

TEXT & FOTO: Linus Dahlström

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 25 september 2021 00:00

Här arrangerar SBBK stor turnering för skolor

338972949_878544846576954_3286756162513028128_n

Foto: Privat.

Södertälje Basketbollklubb har en lång tradition av samarbete med skolverksamheter som sträcker sig decennier tillbaka. I mars inledde SBBK en omstart av den tidigare skolturneringen i ett nytt format.

SBBKs engagemang för skolverksamheter och storturneringar stäcker sig över 30 år tillbaka. Tidigare valde klubben att arrangera skolturneringen som LT-cupen, men väljer nu att introducera konceptet i eget format – SBBK Street Basket Challenge.

Under mars hölls den årliga turneringen i Täljehallen och är öppen för årskurs 3, 4 och 5 i alla grundskolor i Södertälje, Järna, Hölö och Nykvarn.

– Vi är idag många Södertäljebor födda på 70-, 80- och 90-talet som minns hur vi spelade i turneringen under mellanstadieåren. Vi vet alla hur viktigt det är att tidigt väcka barns intresse för olika fritidssysselsättningar och skapa goda vanor för spontanidrott och fysisk aktivitet. Med konceptet SBBK Street Basket Challenge vill SBBK bidra till det viktiga arbetet, säger SBBK-profilen Alexander Wikner till Telgenytt

Spelformen Street basket, som en förenklad och informell variant av basket som brukar spelas utomhus på asfalt, eller på en halv basketbollplan inomhus, är numera även en OS-gren sedan Olympiska sommarspelen i Japan sommaren 2021.

Street Basket Callenge på Täljehallen. Foto: Privat.

I Täljehallen spelade ungdomarna 3 mot 3 mot en korg i en rolig och fartfylld spelform där alla spelare på planen är delaktiga. Tröskeln för att spela 3 mot 3 är lägre än tröskeln för att spela 5 mot 5 på en fullstor basketplan.

– Vi ser därför Streer Basket, 3 mot 3, som en inkluderande spelform alla som vill kan delta i. Den är även perfekt att ta med sig tillbaka till rasten på skolgården eller på fritiden för att spela tillsammans med sina kompisar. Att man bara behöver en korg, en boll samt vara endast 6 personer på planen gör att man ganska enkelt kan få ihop deltagare till en spontanmatch, berättar Wikner.

När finalen avgjordes den 25 mars stod Hölöskolan som segrare i både flickornas och pojkarnas årskurs 3-klasser med imponerande spel. Innovitaskolan hade också framgång med vinst i både flickornas och pojkarnas årskurs 4-klasser.

I flickornas årskurs 5-klass stod Pershagenskolan 5B som vinnare, medan pojkarna från Soldalaskolan 5B kammade hem segern i deras årskurs 5-klass.

En spännande turnering arrangerad av SBBK med mycket imponerande spel och en härlig gemenskap bland alla deltagande skolor.

Alexander Wikner, SBBK.

Foto: Privat

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 mars 2023 09:56
Senast uppdaterad: 31 mars 2023 09:56

Ni lärare bör tänka på hur ni kommunicerar med oss

skola-elever-larare

Foto: Pxhere.

Varje dag, bokstavligen varje dag, åker jag på hemringning av lärarna. Det kan vara allt från tuggummi i munnen till mobilen i fickan. Det är så onödiga hemringningar som läraren väljer att utföra. Är det verkligen nödvändigt och varför är vår relation så dålig?

Jag får hemringning varje dag, men känner själv att det inte är nödvändiga samtal. Hemringningar inte är lösningen på problemen utan det är relationen mellan eleven och läraren som brister. Det är relationen som avgör om man som elev vill lära sig av sina misstag.

Väljer läraren att ständigt ringa hem till mina föräldrar istället för att diskutera situationen med mig och förklara konsekvenserna, samt motivera mig till att vilja förstå mina misstag så kommer jag som elev inte vilja lyssna och göra bättre ifrån mig.

Väljer du som lärare att istället kommunicera med mig och förklara mina misstag på ett lugnt och sansat sätt, så garanterar jag att att vår relation kommer bli bättre. Jag som elev vill förbättras.

Du som lärare kanske anser att det är något som ska diskuteras hemma, samt att föräldrarna ska ta ansvar och se till att barnen gör rätt för sig i skolan. Men ni glömmer att en större del av våra dagar spenderas i skolan. Ert sätt att kommunicera med oss elever kan ibland ske aggressivt och högljutt, som leder till att eleven distansera sig. Det blir otryggt för oss elever som tappar fortroendet och leder till att vi inte alls kommer lyssna på er. Vi elever hör högljudda och frustrerade lärare dagligen, så högljudda att hela skolan skakar.

Vill ni nå oss elever är det hög tid att tänka till. Svaret på vår vårt beteende ligger i hur ni kommunicerar med oss. Inte alltid, men oftast. Ni ska vara våra förebilder och föregå med gott exempel, inte vara våra mardrömmar. 

En som är trött lärarnas beteende

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 mars 2023 05:00
Senast uppdaterad: 30 mars 2023 20:45

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors