Företag i fokus:

Förnedring i Scaniarinken ”Enkla mål dem gör”


Mardrömsstart för SSK. 2-10 i baken inför 1200 personer
.


Södertäljes ståplats, idag flyttad till sittplats, sjöng igång kvällens seriepremiär efter en lång premiärlängtan. Det dröjde dock bara 40 sekunder innan Björklövens nyförvärv Veeti Vainio tystade hemmapubliken med ett ledningsmål. Matchens första tio minuter var chansfattiga men det var hemmalaget som tog över spelet ju längre perioden led, men likt försäsongen hade Södertälje otroligt svårt att göra mål.

Det krävdes två powerplay för SSK innan nästa mål i matchen skulle komma, men det var inte för hemmalaget målet kom. Björklöven skapade ett 2 mot 1 läge i boxplay, Felix Gerard med pucken hittade Alexander Wiklund genom centrallinjen som snyggt satte dit 0-2 ovanför Fredrik Bergviks vänstra axel.Även 0-3 och 0-4 skulle komma, Olle Liss och tidigare SSK-spelaren Fredric Andersson målskyttar, innan SSK tillslut fick in sitt första mål i matchen. Lagkaptenen Emil Alba styrde in 1-4 målet från nära håll i powerplay, på pass från Andreas Hjelm.

Ett momentum som Södertälje nog skulle behövt ha med sig in i pausvila. Istället, med två sekunder kvar av perioden, drog nyförvärvet Alexander Anderberg på sig 2+2 minuter för roughing samt abuse of officials.

Denna match skulle visa sig präglas utav utvisningar. Totalt 55 utvisningsminuter i matchen, fördelat på båda lagen.  Den andra perioden startade så som den första slutade. Ytterligare en utvisning på Södertälje-spelare, denna gång Von Sivers 2 minuter för slashing och 3 mot 5 spel var att vänta.

Flera bra chanser för ett reduceringsmål kom när man var fyra man på isen igen. En sekvens där Anderberg, direkt från utvisningsbåset, skapade sig en bra dubbelchans samt en retur ut till Aronsson med öppet mål men blev upphakad i skottögonblicket.

Tre chanser inom loppet av fem sekunder. Anfallet efter slog Ryan Gropp påpassligt in returen efter en ribbträff av lagkamraten Fitzgerald. 1-5 i spel 4 mot 5, sett ur SSK-ögon. 
En otäck knätackling på SSK:s William Haag efter halva matchen resulterade i matchstraff för kvällens första målskytt, Veeti Vainio, efter videoanalys av domarparet. ’

Fem minuters powerplay för SSK, men det var Björklövens Fredric Andersson som efter bara några sekunder fick stå helt fri framför Fredrik Bergvik i SSK-målet och göra sitt andra mål för kvällen, med en man mindre på isen. 1-6 och vid det här laget började faktiskt ett fåtal personer lämna Scaniarinken.4:58 in i den sista perioden lyckades Södertälje ändå få in en reducering.

Nyförvärven spelade fram varandra, Pollock till Harju med ett direktskott i slottet. ”Lövens” William Eriksson skulle dock släcka det lilla hopp som reduceringsmålet gav, 2-7 och matchen var definitivt punkterad. Ytterligare tre mål för Björklöven kom genom Gustav Possler, Olle Liss samt Christopher Bengtsson, även han tidigare i SSK, och slutresultatet skrevs till 2-10. 

– Det är mycket enkla mål dem gör. Vi försvinner ju bara från isen i mitten av banan där vi ska vara starka, sa huvudtränare Jörgen Bemström, som idag gjorde sin första tävlingsmatch i båset, till C-More efter matchen. 

SSK spelar nästa match på onsdag den 29 september 19:00 hemma mot IF Troja-Ljungby, då utan restriktioner.   

TEXT & FOTO: Linus Dahlström

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 25 september 2021 00:00

Stor polisinsats efter larm om inbrott

polis

Arkivbild

Vid 18-tiden på kvällen inkom ett larm om inbrott, med oklar adress men med indikationer på att det skett i Ronna/Lina-området. Polisen har bekräftat sin närvaro på plats med flera enheter som svar på larmet.

Enligt uppgifter till Telgenytt är det fortfarande oklart exakt var inbrottet har ägt rum. Polisen är förtegen med detaljer kring insatsen men har bekräftat att man arbetar aktivt i området och att personer förhörs som en del av utredningsarbetet.

– Vi är på plats i Södertälje med anledning av ett misstänkt inbrott. Personer har kontrollerats i området, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Detaljerna kring händelsen och eventuella gripanden eller beslag är ännu oklara. Polisens arbete fortsätter och mer information väntas bli tillgänglig allteftersom utredningen framskrider.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 20:15
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:43

Viktiga poäng står på spel för NIF inför slutspurten

image

#29 Markus Jonsson får se ännu en lagkamrat på skadelistan
Foto: RG Foto-Media

Inför kommande omgång ställs NIF mot tabellsjuan Linköping IBK i Furuborghallen. Det är två lag som kämpar för att befästa sin position i tabellen – Linköping vill inte tappa mer mark i jakten om en slutspelsplats och NIF vill inte dras med i nedflyttningsstriden.

NIF som har ett försprång på 4 poäng före Karlstad och Helsingborg behöver få med sig poäng under söndagen då nästa match på spelschemat är mot Karlstad på bortaplan. Senaste mötet mot Linköping slutade i dubbla förluster – matchen slutade 9–3 till Linköping och NIF:s skickliga bolltrollare Valdemar Ahlroth drog av korsbandet. Frånvaron från Ahlroth har definitivt märkts av både spelmässigt och resultatmässigt.

#23 Hampus Ahrén missar resten av säsongen
Foto: RG Foto-Media

Ännu en tråkig nyhet för hemmapubliken som är på plats i Furuborghallen är att de inte kommer att få se mer av Hampus Ahrén på planen denna säsong. Detta efter att Ahrén skadat sig på sin arbetsplats vilket slutade med operation som gör att han blir borta resterande säsong och det är det största avbräcket för NIF (läs mer här) (https://www.nykvarnsif.se/information-kring-hampus-ahrens-franvaro/) .

Skadelistan har enbart ökat för NIF och flertal spelare har stått med på den men har sedan lyckats komma tillbaka till spel igen. Förutom Ahlroth och Ahrén så blev det klart sedan tidigare att Jesper Lindströms säsong också är över.  Det är 3 tunga namn för NIF som inte är med i slutspurten och det kan ha en avgörande betydelse som kan i värsta fall innebära att de går miste om nytt kontrakt.

Foto: Roland Osbeck

Trotts skadorna på stjärnspelarna så öppnar det upp möjligheter för andra spelare att kliva fram. Spelare som Filip Ceder och Kevin Mattsson är två spelare som publiken kan få se mer av under avslutande omgångarna. Ceder som stod för månadens mål under oktober 2023 mot AIK har inte haft lika mycket speltid under säsongen men det kan bli annorlunda inför söndagen. Mattsson går från klarhet till klarhet och bjuder hemmapubliken på kreativa lösningar.

Söndagens motståndare Linköping har under säsongen gjort ett par överträffande prestationer när man bland annat tagit full pott på hemmaplan mot både Storvreta (1: a) och Falun (2: a). Kan NIF störa Linköping och knipa åt sig 3 poäng i kampen om att säkra nytt kontrakt?

Matchen spelas söndagen den 3 mars kl.17.00 i Furuborghallen.
Säkra din biljett nu här:

Matchen går att se via Sportexpressen TV här:

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 19:35
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:35

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors