Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Södertälje City svarar på tivolikritiken: - ”Vi har informerat berörda parter”
Publicerad 24 september 2021 02:00
Uppdaterad 24 september 2021 02:00

Centrumchefen Aljoša Lagumdžija. Foto: Södertälje City.

Nu släpps äntligen bommarna upp för aktiviteter och event. På tisdagen meddelade föreningen Södertälje City om att Axels Tivoli besöker Södertälje i fyra dagar, från 30 september – 3 oktober, och väcker liv i Södertälje.

Beslutet kommer efter att Regeringen och Folkhälsomyndighetens bestämt att häva alla restriktioner för offentliga sammankomster den 29 september.

– Aktiviteten är efterlängtad av invånare, besökare och stadskärnans näringsliv som ett positivt inslag. Vi på Södertälje City arbetar med att centrum ska vara en attraktiv plats och att det sjuder av liv under hela året, säger centrumchefen Aljoša Lagumdžija till Telgenytt.

Föreningen tilldelades ett Hedersomnämnande

Tusentals Södertäljebor jublade och hyllade Södertälje Citys nyhet som har som mål att lyfta Södertälje som stad med flera lyckade projekt. Nyheten om Axels Tivolis besöker Södertälje fick flera att reagera negativt i olika sociala forum och även på politiks nivå.

Södertälje City betonar att arrangemanget följer Folkhälsomyndigheten riktlinjer och där arrangören Axels Tivoli sökt tillstånd hos polisen, kommunen och dessa parter har varit involverade och godkänt tillståndet. Dessutom är aktiviteten i utomhusmiljö på två skilda platser, Stora Torget och Stadsparken, som sprider ut besökarantalet över en stor yta.

– Vår roll i samarbetet är att sprida information om eventet via våra kanaler och vi har även informerat berörda parter inom kommunen och kopplat ihop arrangören med kontaktpersoner, säger Aljosa.

Enligt uppgifter som Telgenytt tagit del av har Axels Tivoli anordnat tivoliaktivteter i 10 -tal städer under augusti och
september månad där man har convidanpassad verksamheten. Eskilstuna, Helsingborg, Hässelby/Vällingby, Märsta och Örebro är några städer som Axels Tivoli besökt.

– Vi litar på att regeringen och folkhälsomyndighetens öppnande av samhället är välmotiverat, därför har datum valts till efter restriktionerna släpps. Vi har även fört dialog med arrangören om att säkra upp med värdar och ordningsvakter som kan separera köbildning och föra goda samtal med besökarna för allas trivsel och trygghet, säger Aljoša Lagumdžija centrumchef till Telgenytt.

SENASTE NYTT: Tivolit gör comeback i Södertälje nästa helg

Dela artikeln