Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Taekwondoföreningen i Södertälje – En av landets främsta

Södertäljeklubben belönades med en check från Swedbank på 5000 kronor.

Syrianska taekwondoakademin i Södertälje, som är en nystartad klubb, är den enda sportförening i Sverige som har gratis läxhjälp för barnen med antimobbning program och belönade nyligen för att vara en av landets bästa klubb. 

– Vi är den enda sportförening som har gratis läxhjälp för barnen och har barnpsykolog till förfogande för barnen. Vi har antimobbning program samt två utbildade och meriterade hjälptränare, säger tränaren och Maestro Ninos Malki till Telgenytt.

Klubben deltar även i fyra viktiga tävlingar varje år där Sveriges elit kämpar för att komma med i landslaget.

Den 4e september, anordnades den första cupen med över 200 deltagare och Södertäljeklubben hade totalt 18 fighters som utmanade Sveriges elit och blev belönade med att vara den andra bästa klubb i Sverige.

Dagen efter deltog klubben i en annan tävling som anordnades av Linköping Open. En nybörjartävling där 21 fighters deltog från Södertälje och slutade med att alla deltagare tog medalj och Södertäljeklubben belönades för att vara den tredje bästa klubben i Sverige.

– Jag blev så rörd när mina älskade elever kämpade med allt de hade. När de stod på prispallen så kunde jag nästan inte hålla tillbaka glädjetårarna, berättar Ninos Malki.

Tränaren, Ninos Malki, som är utbildad socialpedagog och har jobbat med barn, ungdomar och vuxna i över 20 år vill nu hjälpa fler barn och önskar få hjälp utifrån med att flytta till större lokaler.

– Min största önskan är att vi får hjälp så vi kan flytta till större lokal och således kan hjälpa fler barn, säger Ninos.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 20 september 2021 00:00

Hon kritiserar Riksbankens räntebesked – ”Oroande”

3395ff9c-c827-4875-a612-3d155add328f

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I tisdags chockhöjdes styrräntan med 1 procent och blir den största höjningen som Riksbanken gjort sedan 1993.

Nu får den kraftiga höjningen kritik av chefsekonomen Laura Hartman på Landsorganisationen, LO, som anser att det är ett olyckligt beslut.

– En hög inflation är ett reellt bekymmer för alla, särskilt för hushåll med små marginaler. Därför är det förstås viktigt med motåtgärder. Men risken är att räntevapnet skadar ekonomin och ökar arbetslösheten mer än den hjälper mot inflationen, säger Laura Hartman.

Styrräntan höjdes med 1 procent, från 0,75 till 1,75 procent, för att hejda den stigande inflationen som i augusti låg på 9 procent. Enligt Riksbanken är den alldeles för hög och anses urholka hushållens köpkraft och gör det svårare för både företag och hushåll att planera sin ekonomi.

Stefan Ingves, Sveriges riksbankschef, . Foto: Creative Commons.

Hartman därmot anser att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potentiellt mycket skadliga effekter på svensk ekonomi och arbetslöshet.

– Vad som däremot skulle ha en mer kännbar effekt på inflation är mer direkta åtgärder mot de höga energipriserna. Därför behövs andra, mer direkta och snabba åtgärder mot de höga energipriserna. Annars riskeras omställningen mot ökad elektrifiering som näringslivet anammat. Vi börjar redan se oroande tecken på fler varsel, säger Laura Hartman på paraplyorganisation LO.

Riksbankens mål är att att den långsiktigt inflationen ska ligga på 2 procent. I augusti föregående månad låg den på 9 procent.

Läs även: – Styrräntan chockhöjs – Nu väntas bolånen stiga

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 15:37
Senast uppdaterad: 25 september 2022 15:38

MINGELBILDER v.38 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0018-1

FOTO: Shamash Oyal.

Se mingelbilder från föregående veckaMingelbilder v.37

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 10:45
Senast uppdaterad: 25 september 2022 10:48

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)