Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

SENASTE NYTT: Alla misstänkta i assistanshärvan släppta på fri fot

Bild/Foto: Sveriges domstolar.

Nu kan Telgenytt bekräfta att alla misstänka i den så kallade assistanshärvan är släppa ur häktet och försatta på fri fot efter beslut av Kammaråklagaren Göran Kvist. Beslutet togs den 15 september meddelar Södertälje tingsrätt.

– Jag har hävt häktningen, alla misstankar kvarstår och jag bedömer att de häktade inte kan försvåra utredningen. Förundersökningen kommer att pågå hela året ut, säger Kammaråklagaren Göran Kvist till Telgenytt.

Tidigt under måndagsmorgonen, den 30:e augusti, blev flera personer gripna på flera platser i Stockholmsområdet misstänkta för grovt bedrägeri. Kort därefter släpptes en av de misstänkta på fri fot efter att åklagarmyndigheten gått ut med att personen är anställd som polis. Av den anledningen utreddes polisen av åklagare på Särskilda åklagarkammaren och av utredare på polisens avdelning för särskilda utredningar.

Tidigt på onsdagen, den 15:e september, hävdes häktningen för alla misstänka och de försattes på fri fot efter att de varit frihetsberövade i två veckor. Den misstänkta brottsligheten har pågått under perioden 1 januari 2016 till den 30 april 2020, enligt åklagarmyndigheten.

Fyra häktade efter misstanke om assistansfusk – Misstänkt polis släppt

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 20 september 2021 00:00

Hon kritiserar Riksbankens räntebesked – ”Oroande”

3395ff9c-c827-4875-a612-3d155add328f

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I tisdags chockhöjdes styrräntan med 1 procent och blir den största höjningen som Riksbanken gjort sedan 1993.

Nu får den kraftiga höjningen kritik av chefsekonomen Laura Hartman på Landsorganisationen, LO, som anser att det är ett olyckligt beslut.

– En hög inflation är ett reellt bekymmer för alla, särskilt för hushåll med små marginaler. Därför är det förstås viktigt med motåtgärder. Men risken är att räntevapnet skadar ekonomin och ökar arbetslösheten mer än den hjälper mot inflationen, säger Laura Hartman.

Styrräntan höjdes med 1 procent, från 0,75 till 1,75 procent, för att hejda den stigande inflationen som i augusti låg på 9 procent. Enligt Riksbanken är den alldeles för hög och anses urholka hushållens köpkraft och gör det svårare för både företag och hushåll att planera sin ekonomi.

Stefan Ingves, Sveriges riksbankschef, . Foto: Creative Commons.

Hartman därmot anser att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potentiellt mycket skadliga effekter på svensk ekonomi och arbetslöshet.

– Vad som däremot skulle ha en mer kännbar effekt på inflation är mer direkta åtgärder mot de höga energipriserna. Därför behövs andra, mer direkta och snabba åtgärder mot de höga energipriserna. Annars riskeras omställningen mot ökad elektrifiering som näringslivet anammat. Vi börjar redan se oroande tecken på fler varsel, säger Laura Hartman på paraplyorganisation LO.

Riksbankens mål är att att den långsiktigt inflationen ska ligga på 2 procent. I augusti föregående månad låg den på 9 procent.

Läs även: – Styrräntan chockhöjs – Nu väntas bolånen stiga

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 15:37
Senast uppdaterad: 25 september 2022 15:38

MINGELBILDER v.38 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0018-1

FOTO: Shamash Oyal.

Se mingelbilder från föregående veckaMingelbilder v.37

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 10:45
Senast uppdaterad: 25 september 2022 10:48

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)