Företag i fokus:

Nu föll domen mot ungdomarna för Tinderrånet i Järna

Ungdomarna på stationen i Södertälje. Bild/Foto: Ur polisens utredningsmaterial

I onsdags föll domen för den så kallade ”Tinderrånet”, där flera ungdomar rånade och misshandlade en 53-åring man från Stockholm i Järna den 19 april.

Mannen från Stockholm åkte till Järna för att träffa en 25-årig kvinna, ”Alva”, som han sedan en tid tillbaka haft kontakt med på Tinder, men någon dejt skulle det inte bli.

Istället möts han av ett ungdomsgäng som rånar och misshandlar honom så allvarligt att han hamnar på sjukhus med allvarliga skador.

Enligt mannen hade han försäkrat sig om att inte bli lurad. Han hade vidtagit åtgärder genom att ringa och prata med henne kvinna, men det han inte visste var att det var en ung flicka som pratade i andra ändan. 53-åringen lurades ut till Mossvägen / Rönnvägen och där han fattade han misstankar när kvinnorna såg betydligt yngre ut än 25 år.

Helt plötsligt dyker flera personer upp från buskarna, rånar och misshandlar honom så svårt att han förs till sjukhus med ambulans. Polisen lyckades spåra gärningspersonerna och onsdags föll domen mot fem delaktiga.

Två kvinnor dömdes till 100 timmars ungdomstjänst för medhjälp till rån, en 16-åring från Järna och en 18-åring från Stockholm. Två män från Järna, en 15-årig, dömd till ungdomsvård och böter på 4 000 kronor samt en 19-åring dömdes för rån och får två års fängelse.

Även en sjätte person stod åtal, en 18-årig man från Gävle, men frikändes helt av tingsrätten.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 20 september 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors