Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Nu föll domen mot ungdomarna för Tinderrånet i Järna

Ungdomarna på stationen i Södertälje. Bild/Foto: Ur polisens utredningsmaterial

I onsdags föll domen för den så kallade ”Tinderrånet”, där flera ungdomar rånade och misshandlade en 53-åring man från Stockholm i Järna den 19 april.

Mannen från Stockholm åkte till Järna för att träffa en 25-årig kvinna, ”Alva”, som han sedan en tid tillbaka haft kontakt med på Tinder, men någon dejt skulle det inte bli.

Istället möts han av ett ungdomsgäng som rånar och misshandlar honom så allvarligt att han hamnar på sjukhus med allvarliga skador.

Enligt mannen hade han försäkrat sig om att inte bli lurad. Han hade vidtagit åtgärder genom att ringa och prata med henne kvinna, men det han inte visste var att det var en ung flicka som pratade i andra ändan. 53-åringen lurades ut till Mossvägen / Rönnvägen och där han fattade han misstankar när kvinnorna såg betydligt yngre ut än 25 år.

Helt plötsligt dyker flera personer upp från buskarna, rånar och misshandlar honom så svårt att han förs till sjukhus med ambulans. Polisen lyckades spåra gärningspersonerna och onsdags föll domen mot fem delaktiga.

Två kvinnor dömdes till 100 timmars ungdomstjänst för medhjälp till rån, en 16-åring från Järna och en 18-åring från Stockholm. Två män från Järna, en 15-årig, dömd till ungdomsvård och böter på 4 000 kronor samt en 19-åring dömdes för rån och får två års fängelse.

Även en sjätte person stod åtal, en 18-årig man från Gävle, men frikändes helt av tingsrätten.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 20 september 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors