Företag i fokus:

Stark seger för Enhörna mot serieledaren – En coachseger

Arkivbild

Under lördagen mötte Enhörna IF serieledarna Segeltorp som hade 11 vunna matcher och en oavgjord spelad i bagaget.

Ett tufft motstånd väntades för Södertäljelaget som coachades av Tobias Gunduz som skadades mot gotländska Levide IF förra helgen.

Segeltorp fick redan vid starten känna på ett starkt Enhörna. Efter en tuff och jämn start på matchen blåste domaren av första halvlek med ställningen 0-0. Kort in i andra halvleken gjorde coachen Gunduz ett taktiskt drag som kom att ändra matchbilden helt.

Med 40 minuter kvar att spela fick den unge Joseph Girgis äntra planen och fick topplaget Segeltorp att hänga efter.

– Alla krigade och visade ett stort hjärta för laget, men Joseph gjorde verkligen ett fantastiskt inhopp idag och det ska han ha beröm för, säger Coachen Tobias Gunduz till Telgenytt.

Matchen slutar imponerade 3-1 till Enhörna. Inhopparen Joseph Girgis gör visserligen inget mål under dagens match, men kan däremot stoltsera med att ligga bakom samtliga mål.
Joseph var en av de stora anledningarna till att Enhörna vinner dagens match som även beskrivs som en Coachseger.

– Joseph kliver in med extremt pigga ben och ligger bakom samtliga mål. Han är helt klart dagens bästa spelare, säger Coachen Gunduz.

Lucas Danho, Mattias Lundberg och Björn Sandberg blev målskyttar för Enhörna i hemmasegern.

Dyr vinst för Enhörna IF – Två spelare till Sjukhus

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 18 september 2021 00:00

Larm om brand på persontåg i Järna

Olycka

Arkivbild

Rökutveckling på tåg – stor räddningsinsats på plats efter larm om brand på tåg.

(Annonslänk)

På söndagseftermiddagen klockan 15:27 larmades SOS Alarm om en brand på ett persontåg i närheten av Järna pendeltågstation. Flera räddningsenheter ryckte ut för att hantera situationen.

De första rapporterna indikerade att branden härjade på järnvägen ovan jord, och ett persontåg fanns på platsen. Initialt var det oklart om branden var på tåget eller i järnvägsområdet. Senare bekräftades att det förekom rökutveckling från persontåget.

Enligt polisens uppgifter befann sig endast lokföraren på tåget vid tillfället, och inga skador har rapporterats. Incidenten inträffade cirka 100 meter från Järna pendeltågstation.

Räddningstjänsten arbetade snabbt för att få kontroll över situationen och undersöker nu brandorsaken. Ytterligare detaljer om händelseförloppet kommer att klargöras under utredningens gång.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 16:45
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 16:45

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors