Företag i fokus:

Idag firas Chiles nationaldag med konst och musik – Konsthallen: ”Fri entré”

Bild/Foto: Joanna Sandell/Södertälje konsthall

Idag, lördag den 18 september, firar Chile sin nationaldag och gör med att anordna en härlig tillställning på Södertälje konsthall från klockan 12:00 till 16:00.

Bland annat att kommer konstnären Rolando Pérez att visa upp sin nya verk utifrån den utställning han gjorde 1981 för Södertälje konsthall, Conquistadoren, skriver Södertälje konsthall i ett instagraminlägg.

Nationaldagen har alltid varit en stor dag för alla chilenare runt om i världen där mat, dryck och dans är fokus. I år firar man även nationaldagen med konst och musik på Södertälje konsthall och bjuder in allmänheten.

På plats kommer bland annat Södertäljebon och konstnären Rolando Perez finnas på plats för att visar upp sin fina konst och ”Chile despertó” spelar bland annat låtar som ”Ginetas de Plata” (Silver Ryttarna).

”Dario Zapata berättar om Mapuche, ursprungsbefolkningen i Patagonien, landområdet mellan Chile och Argentina och den kamp för land och rättvisa som ständigt är aktuell. Allt händer i utställningen Silver Rights av Elena Mazzi, i samarbete med Eduardo Molinari och Mauro Millán. Curerad av Emanuele Guide och Joanna Sandell.” skriver Södertälje konsthall i inlägget.

Tillställningen pågår från klockan 12 till 16, fri entre gäller för alla besökare.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 18 september 2021 00:00

En person anhållen – misstänkt för mordförsök

12

Foto: Shamash Oyal

En person har anhållits misstänkt för mordförsök efter gårdagens händelse i Stadsparken.

(Annonslänk)

Det var vid halv sju-tiden på söndagskvällen som ett larm om en knivskärning inkom, varpå ambulans och flera polisstyrkor beordrades till platsen.

På plats påträffades en 20-årig person med knivskador samt en 25-årig misstänkt man som kunde gripas. Ett omfattande område spärrades av för att säkra bevis. Den skadade personen fördes till sjukhus med oklara skador efter att ha blivit knivhuggen.

De inblandade personerna ska enligt polisens uppgifter känna varandra sedan tidigare.

– Den skadade var vaken och gick att prata med innan denne fördes till sjukhus. Händelsen bedöms av polisen som en isolerad händelse, säger Anna Westberg, polisens mediecenter Stockholm till Telgenytt

Detaljer kring personens skadeläge är fortfarande oklara, men den gripne, en 25-åring, har under måndagen anhållits, misstänkt för försök till mord.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 19:02
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 19:02

Nätverkskriminella flydde landet efter fällande domar

Pass

Arkivbild

Förra veckan fällde hovrätten fyra personer i ett omfattande narkotikamål i Södertälje. Två av de dömda flydde från Sverige, varav en greps i Tyskland och den andra i Spanien, rapporterar Lt.

(Annonslänk)

Utredningen om ett stort narkotikabeslag tog fart efter ett polistillslag mot en lägenhet, vilket var en del av en operation kopplad till ett mord i Ronna i september 2022. Tolv personer med anknytning till Ronnafalangen åtalades. I tingsrätten dömdes tre personer till fängelse, medan nio frikändes. Hovrätten skärpte dock domarna, och fyra personer som initialt frikänts dömdes.

En central figur i nätverket, en 24-årig man ansedd som andreman i Ronnafalangen, fick sitt straff skärpt till åtta år och sex månader för synnerligen grovt narkotikabrott. Han pekas, enligt LTs polisuppgifter, ha en nära koppling till nätverkets ledare, en 28-årig man som dömts till 20 års fängelse för mord i Portugal.

I det omfattande narkotikamålet beslutade hovrätten att döma ytterligare fyra personer. Två av dem valde dock att fly landet istället för att avtjäna sina straff, rapporterar LT. Men deras flykt blev kortvarig. En 24-årig man greps under söndagen i Tyskland och en 26-årig man greps efter en internationell efterlysning i Spanien under måndagen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 18:14
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 18:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors