Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Nykvarns Kommun gör som många andra – Håller Sverige rent

Mellan den 13 och 16 september anordnar Telge Bostäder fler aktiviteter på fyra olika platser runt om i staden för att uppmärksamma kampanjen Håll Sverige Rent.

Håll Sverige Rent är en ideell organisation som grundades 1983 av Naturvårdsverket och Returpack och arbetar brett mot skräpet. Nu skriver Nykvarns kommun på sin hemsida att man gör som resterande Sverige – går ut och plockar skräp för att hjälpa landets natur, sjöar och hav.

Nykvarn kommun uppmanar stadens invånare att hjälpa till genom att ta en påse eller säck, gå ut och plocka skräp och sedan lägga det i den extra containern som kommunen ställer upp på återvinningsstationen vid Norra Stationsvägen.

”Håll Sverige Rent-dagen infaller den tredje lördagen i september och är en del av World Cleanup Day då människor över hela världen går ut och plockar skräp. Nykvarn är en Håll Sverige Rent-kommun.” skriver kommunen på sin hemsida.

Hela Sverige plockar skräp – Det här gör Telge Bostäder

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 15 september 2021 00:00

Hon kritiserar Riksbankens räntebesked – ”Oroande”

3395ff9c-c827-4875-a612-3d155add328f

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I tisdags chockhöjdes styrräntan med 1 procent och blir den största höjningen som Riksbanken gjort sedan 1993.

Nu får den kraftiga höjningen kritik av chefsekonomen Laura Hartman på Landsorganisationen, LO, som anser att det är ett olyckligt beslut.

– En hög inflation är ett reellt bekymmer för alla, särskilt för hushåll med små marginaler. Därför är det förstås viktigt med motåtgärder. Men risken är att räntevapnet skadar ekonomin och ökar arbetslösheten mer än den hjälper mot inflationen, säger Laura Hartman.

Styrräntan höjdes med 1 procent, från 0,75 till 1,75 procent, för att hejda den stigande inflationen som i augusti låg på 9 procent. Enligt Riksbanken är den alldeles för hög och anses urholka hushållens köpkraft och gör det svårare för både företag och hushåll att planera sin ekonomi.

Stefan Ingves, Sveriges riksbankschef, . Foto: Creative Commons.

Hartman därmot anser att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potentiellt mycket skadliga effekter på svensk ekonomi och arbetslöshet.

– Vad som däremot skulle ha en mer kännbar effekt på inflation är mer direkta åtgärder mot de höga energipriserna. Därför behövs andra, mer direkta och snabba åtgärder mot de höga energipriserna. Annars riskeras omställningen mot ökad elektrifiering som näringslivet anammat. Vi börjar redan se oroande tecken på fler varsel, säger Laura Hartman på paraplyorganisation LO.

Riksbankens mål är att att den långsiktigt inflationen ska ligga på 2 procent. I augusti föregående månad låg den på 9 procent.

Läs även: – Styrräntan chockhöjs – Nu väntas bolånen stiga

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 15:37
Senast uppdaterad: 25 september 2022 15:38

MINGELBILDER v.38 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0018-1

FOTO: Shamash Oyal.

Se mingelbilder från föregående veckaMingelbilder v.37

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 10:45
Senast uppdaterad: 25 september 2022 10:48

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)