Företag i fokus:

Nykvarns Kommun gör som många andra – Håller Sverige rent

Mellan den 13 och 16 september anordnar Telge Bostäder fler aktiviteter på fyra olika platser runt om i staden för att uppmärksamma kampanjen Håll Sverige Rent.

Håll Sverige Rent är en ideell organisation som grundades 1983 av Naturvårdsverket och Returpack och arbetar brett mot skräpet. Nu skriver Nykvarns kommun på sin hemsida att man gör som resterande Sverige – går ut och plockar skräp för att hjälpa landets natur, sjöar och hav.

Nykvarn kommun uppmanar stadens invånare att hjälpa till genom att ta en påse eller säck, gå ut och plocka skräp och sedan lägga det i den extra containern som kommunen ställer upp på återvinningsstationen vid Norra Stationsvägen.

”Håll Sverige Rent-dagen infaller den tredje lördagen i september och är en del av World Cleanup Day då människor över hela världen går ut och plockar skräp. Nykvarn är en Håll Sverige Rent-kommun.” skriver kommunen på sin hemsida.

Hela Sverige plockar skräp – Det här gör Telge Bostäder

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 15 september 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors