🕝 1 minuter
Utsattes för kriminella hot - Ett år senare misstänkts de själva för grova brott
Publicerad 14 september 2021 02:00
Uppdaterad 14 september 2021 02:00

De besköts, hotades och utsattes för hårt press av kriminella, nu är de själva åtalade för grova brott.

Den 20 november förra årets sköt en okänd gärningsman flera skott in i ett hus i Södertälje. På övervåningen befann sig en kvinna med ett barn men ingen skadades i samband med händelsen. Men enligt uppgifter var skotten riktade som en varning mot familjefader och dennes yngre bror, varning och utpressning från andra kriminella i Södertälje.

En månad innan händelsen, den 20 oktober, befann sig den yngre brodern i Brunnsäng när en gärningsman på moped körde hastigt fram och avlossade flera skott. Skytten på mopeden missade och den unge mannen undkom skador.

Händelsen om beskjutningarna och utpressningar ska enligt uppgifter till lt vara att familjefadern fått hot från andra kriminella i Södertälje.

Den 23 december sitter flera boende i Glasberga och spelar Bingo Lotto tillsammans med familj och vänner när en kraftig bomb exploderar utanför en bostad i Glasberga och fick hela området att skaka.

Flera boende larmade polisen om explosionen som omgående åkte till platsen. Det visade sig att bostaden tillhörde brodern till den person som besköts i Brunnsäng.

Flera personer grep men ingen dömdes för dådet och nu bekräftar lt att flera av offren som utsattes för skjutningar, utpressningar och sprängdåd misstänks själva för bland annat grovt narkotikabrott och för grova vapenbrott.

Dela artikeln