Företag i fokus:

BILDEXTRA: En man skjuten på parkering i Ronna

Foto: Alex Ataseven

Vid 05-tiden tidigt på tisdagsmorgonen inkom larm om skottlossning i Ronna och flera polispatruller skickads till platsen.

– Vi är där med fler polispatruller och spärrat av brottsplatsen, säger polisens presstalesperson Per Fahlström till Telgenytt.

Enligt uppgifter sköts en person, en man i 40-års åldern, i benet och var vaken och talbar när han med ambulans fördes till sjukhus.

– Vi håller på med dom utredningsåtgärderna som behövs, dels håller vi förhör så fort det går med den som blivit utsatt, men också med andra runt i området.

Mannen som sköts i benet, enligt polisen, sköts på en parkering i en parkering i Ronna.

– Vi kommer titta och se om vi har kameror som kan visa någonting. Vi kommer knacka dörr för att se om någon sett eller hört någonting och vi kommer även ha en utvecklad polisär närvaro av flera skäl, dels för att skapa trygghet och finnas tillgänglig för allmänheten, säger Per Fahlström till Telgenytt.

Området vid Hyggesvägen är just nu avspärrad och en förundersökning om försök till mord är inledd.

Om morgonens skjutning har en koppling med gårdagens händelse där en ung man misshandlades av fyra personer har polisen ingen information om i nuläget.

Misshandlad av fyra personer i Ronna – Förd till sjukhus

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 14 september 2021 00:00

Larm om brand på persontåg i Järna

Olycka

Arkivbild

Rökutveckling på tåg – stor räddningsinsats på plats efter larm om brand på tåg.

(Annonslänk)

På söndagseftermiddagen klockan 15:27 larmades SOS Alarm om en brand på ett persontåg i närheten av Järna pendeltågstation. Flera räddningsenheter ryckte ut för att hantera situationen.

De första rapporterna indikerade att branden härjade på järnvägen ovan jord, och ett persontåg fanns på platsen. Initialt var det oklart om branden var på tåget eller i järnvägsområdet. Senare bekräftades att det förekom rökutveckling från persontåget.

Enligt polisens uppgifter befann sig endast lokföraren på tåget vid tillfället, och inga skador har rapporterats. Incidenten inträffade cirka 100 meter från Järna pendeltågstation.

Räddningstjänsten arbetade snabbt för att få kontroll över situationen och undersöker nu brandorsaken. Ytterligare detaljer om händelseförloppet kommer att klargöras under utredningens gång.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 16:45
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 16:45

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors