Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Joakim och Daniel cyklade 315 km för att genomföra En Svensk Klassiker

I lördags, 4 september, var det dags för årets tredje etapp av den Svenska klassikern, Vättern runt. I ett 315 km långt lopp som genomförs i juni varje år, men i september i år, samlas deltagare från hela världen för att ta sig an världens största motionscykellopp på cykel.

På det 315 kilometer långa loppet runt Vättern befann sig vännerna Joakim Henlöv från Nykvarn och Daniel Johansson från Hölö med att genomföra En Svensk Klassiker.

– När man såg målet och ens krafter var helt slutkörda så var tårarna inte långt bort, berättar Joakim Henlöv till Telgenytt.

För att genomföra en Svensk Klassiker måste man genomföra fyra moment, skidor, cykling, simning och löpning. Men i vilken ordning man börjar spelar ingen roll, däremot måste momenten genomföras inom en 12 månadersperiod.

– Detta lopp har klart varit det tuffaste att genomföra och det tog oss 12 timmar att ta oss runt, vilket vi var väldigt nöjda med. Och aldrig har man haft så ont i kroppen i ett halvt dygn, särskilt i baken och det blir garanterad en sittring jag sitter på kommande vecka, säger Joakim.

När vännerna rullade in i mål kunde Daniel Johansson från Hölö bocka av alla fyra moment och blev därmed klar med En Svensk klassiker, men för Joakim inväntar en sista del som är Vansbrosimmet nästa år. 

– Samtidigt som man ofta pratar om de tunga bitarna så är det en otrolig upplevelse. Bra uppstyrda evenemang nya minnen att ta med sig resten av livet. Jag kan varmt rekommendera fler till att våga pröva dessa utmaningar. Lättast tycker jag är att slänga ihop en grupp med goda vänner för att kunna motivera varandra, säger Joakim Henlöv.

EnSvenskKlassiker.se

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 14 september 2021 00:00

Hon kritiserar Riksbankens räntebesked – ”Oroande”

3395ff9c-c827-4875-a612-3d155add328f

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I tisdags chockhöjdes styrräntan med 1 procent och blir den största höjningen som Riksbanken gjort sedan 1993.

Nu får den kraftiga höjningen kritik av chefsekonomen Laura Hartman på Landsorganisationen, LO, som anser att det är ett olyckligt beslut.

– En hög inflation är ett reellt bekymmer för alla, särskilt för hushåll med små marginaler. Därför är det förstås viktigt med motåtgärder. Men risken är att räntevapnet skadar ekonomin och ökar arbetslösheten mer än den hjälper mot inflationen, säger Laura Hartman.

Styrräntan höjdes med 1 procent, från 0,75 till 1,75 procent, för att hejda den stigande inflationen som i augusti låg på 9 procent. Enligt Riksbanken är den alldeles för hög och anses urholka hushållens köpkraft och gör det svårare för både företag och hushåll att planera sin ekonomi.

Stefan Ingves, Sveriges riksbankschef, . Foto: Creative Commons.

Hartman därmot anser att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potentiellt mycket skadliga effekter på svensk ekonomi och arbetslöshet.

– Vad som däremot skulle ha en mer kännbar effekt på inflation är mer direkta åtgärder mot de höga energipriserna. Därför behövs andra, mer direkta och snabba åtgärder mot de höga energipriserna. Annars riskeras omställningen mot ökad elektrifiering som näringslivet anammat. Vi börjar redan se oroande tecken på fler varsel, säger Laura Hartman på paraplyorganisation LO.

Riksbankens mål är att att den långsiktigt inflationen ska ligga på 2 procent. I augusti föregående månad låg den på 9 procent.

Läs även: – Styrräntan chockhöjs – Nu väntas bolånen stiga

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 15:37
Senast uppdaterad: 25 september 2022 15:38

MINGELBILDER v.38 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0018-1

FOTO: Shamash Oyal.

Se mingelbilder från föregående veckaMingelbilder v.37

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 10:45
Senast uppdaterad: 25 september 2022 10:48

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)