Företag i fokus:

Södertälje kommun tillsätter två nya direktörer – ”Båda har stor erfarenhet”

Anders Klingström och Erika Svensson. Foto: Södertälje kommun.

Igår meddelande Södertälje kommun att man tillsätter två nya direktörer. Erika Svensson som blir tillsvidareanställd som ekonomi- och finansdirektör och Anders Klingström som blir samhällsbyggnadsdirektör.

– Både Erika Svensson och Andreas Klingström har som tillförordnade på de aktuella tjänsterna gjort ett mycket bra arbete, säger Ola Schön, tillförordnad stadsdirektör i ett pressmeddelande.

Erika Svensson har varit tillförordnad ekonomi – och finansdirektör i kommunen sedan ett år tillbaka. Innan det var hon koncernekonomichef i Telge sedan hon anställdes 2014. Andreas Klingström anställdes som planchef sedan anställningen 2016, men har sedan april 202 arbetat som tillförordnad samhällsbyggnadsdirektör i Södertälje kommun.

– När vi nu tillsätter dem på tjänsterna säkerställer vi att vår organisation kan behålla kompetenta ledare som båda har stor erfarenhet av kommunal verksamhet och Södertälje kommun i synnerhet, säger Ola Schön.

Enligt kommunens hemsida togs beslutet vid kommunstyrelsens sammanträde fredagen den 3 september. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 9 september 2021 00:00

Larm om brand på persontåg i Järna

Olycka

Arkivbild

Rökutveckling på tåg – stor räddningsinsats på plats efter larm om brand på tåg.

(Annonslänk)

På söndagseftermiddagen klockan 15:27 larmades SOS Alarm om en brand på ett persontåg i närheten av Järna pendeltågstation. Flera räddningsenheter ryckte ut för att hantera situationen.

De första rapporterna indikerade att branden härjade på järnvägen ovan jord, och ett persontåg fanns på platsen. Initialt var det oklart om branden var på tåget eller i järnvägsområdet. Senare bekräftades att det förekom rökutveckling från persontåget.

Enligt polisens uppgifter befann sig endast lokföraren på tåget vid tillfället, och inga skador har rapporterats. Incidenten inträffade cirka 100 meter från Järna pendeltågstation.

Räddningstjänsten arbetade snabbt för att få kontroll över situationen och undersöker nu brandorsaken. Ytterligare detaljer om händelseförloppet kommer att klargöras under utredningens gång.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 16:45
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 16:45

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors