Företag i fokus:

Med ett år kvar till valet – Här kan du möta politikerna

Södertäljes lokala politiker. Bilder: Södertälje kommun.

Imorgon, torsdag 9 september, kan Town Hall Meeting-deltagare träffa Södertäljes politiker i Hovsjö för att bland annat framföra sina synpunkter. Syftet är att hålla demokratin aktiv och minska avståndet mellan medborgare och folkvalda.

-Att minska det geografiska och “mentala” avståndet mellan folket och de folkvalda är demokratins ventil. Vi har val om knappt ett år och hoppas se många politikermöten och andra demokratifrämjande aktiviteter, säger Marlen Eskander, grundare och verksamhetschef, Läsfrämjarinstitutet i ett pressmeddelande.

Tack vare Stiftelsen The Global Village, Läsfrämjarinstututet, Bilda, Hagabergs Folkhögskola och Svenska kyrkan har Södertäljeborna nu chansen att vid två tillfällen träffa och framföra sina synpunkter, åsikter eller ställa frågor till Södertäljes politiker vid två tillfällen. Torsdagen den 9 september och torsdagen den 21 oktober.

Town Hall meetings Startades av Stiftelsen Global Village som led i det arbetet och för att minska avståndet mellan folkvalda och väljare.

Plats: 
Läsfrämjarinstitutet på Gröndalsvägen 1 i Hovsjö Södertälje
.

9 september kl 18:00 – 20:00 Majoriteten. Deltagare:
Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande
Elof Hansjons (S) Kommunalråd
Lars Greger (MP) Kommunalråd
Tage Gripenstam (C) Kommunalråd
David Winerdal (KD) Kommunalråd

21 oktober kl 18:00 – 20:00 Oppositionen. Deltagare:
Alexander Rosenberg (M)
Metin Hawsho (L)
Andreas Birgersson (SD)
Sait Yildiz (V)
Joakim Granberg (RP)

Arrangörer: Läsfrämjarinstitutet & Stiftelsen The Global Village i samverkan med Bilda, Svenska kyrkan och Hagabergs folkhögskola.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 8 september 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors