Företag i fokus:

Sebastian gör entre i TV-rutan ikväll – ”Mitt livs äventyr”

Sebastian Martinsson är årets ena Bachelor. Foto: Alex Ataseven.

Ikväll börjar årets Bachelor sändas på TV4 Play och på Sjuan som spelades in i Rhodos under åtta veckor i våras. En av deltagarna är Södertäljebon och hunken som syns flitigt på Innovate Crossfit i Weda, Sebastian Martinsson.

Ikväll sänds programmet, hur är känslorna kring det?
– Äntligen! Äntligen ska alla få se detta äventyr, jag är så taggad. Allt jag känner är glädje. Hoppas att så många som möjligt tittar på programmet för det här vill man inte missa.

Vad fick dig att söka till Bachelor på Tv4?
– Det var ju inte jag som sökte utan det var min mamma som skickade in en ansökan. Hon tyckte det var dags att jag hittade kärleken. Sen hörde produktionen av sig, och det var inga tveksamheter från min sida. Jag kände bara nu kör vi, sedan var jag på väg mot mitt livs äventyr.

Har du någon aning om hur många som sökt till programmet ?
– Har ingen aning om det faktiskt. Förhoppningsvis många!

Hur skulle du beskriva dig själv?
– Jag skulle beskriva mig själv som en väldigt snäll kille som vill alla väl. Jag håller mina vänner och familj varmt om hjärtat. Det viktigaste för mig är att folk i min omgivning mår bra och även jag själv. Har man det som grund så kan man lyckas med mycket i livet. 

Hur har responsen varit från vänner och bekanta som uppmärksammat att du deltar?
– Jag har bara fått väldigt bra respons från familj och vänner. De är mer taggade än vad jag är, berättar Sebastian Martinsson för Telgenytt.

Hoppas du hitta den rätta för dig i programmet ? 
– Jag hoppas verkligen det, sen vet man aldrig vad som kan hända. Är det menat så är det. Det är inget man kan styra över.

Avslutningsvis, vem är den rätta för Sebastian Martinsson?
– Oj va svårt! Det går inte att beskriva jag tror att man får en väldigt speciell känsla i kroppen när man ser just den personen. Man går på moln och allt känns bara så rätt. Man blir ett team som lyfter varandra till nya nivåer.

Årets Bachelor sänds på TV4 Play och på Sjuan med start ikväll 19:00.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 6 september 2021 00:00

Larm om brand på persontåg i Järna

Olycka

Arkivbild

Rökutveckling på tåg – stor räddningsinsats på plats efter larm om brand på tåg.

(Annonslänk)

På söndagseftermiddagen klockan 15:27 larmades SOS Alarm om en brand på ett persontåg i närheten av Järna pendeltågstation. Flera räddningsenheter ryckte ut för att hantera situationen.

De första rapporterna indikerade att branden härjade på järnvägen ovan jord, och ett persontåg fanns på platsen. Initialt var det oklart om branden var på tåget eller i järnvägsområdet. Senare bekräftades att det förekom rökutveckling från persontåget.

Enligt polisens uppgifter befann sig endast lokföraren på tåget vid tillfället, och inga skador har rapporterats. Incidenten inträffade cirka 100 meter från Järna pendeltågstation.

Räddningstjänsten arbetade snabbt för att få kontroll över situationen och undersöker nu brandorsaken. Ytterligare detaljer om händelseförloppet kommer att klargöras under utredningens gång.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 16:45
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 16:45

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors