Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Sebastian gör entre i TV-rutan ikväll – ”Mitt livs äventyr”

Sebastian Martinsson är årets ena Bachelor. Foto: Alex Ataseven.

Ikväll börjar årets Bachelor sändas på TV4 Play och på Sjuan som spelades in i Rhodos under åtta veckor i våras. En av deltagarna är Södertäljebon och hunken som syns flitigt på Innovate Crossfit i Weda, Sebastian Martinsson.

Ikväll sänds programmet, hur är känslorna kring det?
– Äntligen! Äntligen ska alla få se detta äventyr, jag är så taggad. Allt jag känner är glädje. Hoppas att så många som möjligt tittar på programmet för det här vill man inte missa.

Vad fick dig att söka till Bachelor på Tv4?
– Det var ju inte jag som sökte utan det var min mamma som skickade in en ansökan. Hon tyckte det var dags att jag hittade kärleken. Sen hörde produktionen av sig, och det var inga tveksamheter från min sida. Jag kände bara nu kör vi, sedan var jag på väg mot mitt livs äventyr.

Har du någon aning om hur många som sökt till programmet ?
– Har ingen aning om det faktiskt. Förhoppningsvis många!

Hur skulle du beskriva dig själv?
– Jag skulle beskriva mig själv som en väldigt snäll kille som vill alla väl. Jag håller mina vänner och familj varmt om hjärtat. Det viktigaste för mig är att folk i min omgivning mår bra och även jag själv. Har man det som grund så kan man lyckas med mycket i livet. 

Hur har responsen varit från vänner och bekanta som uppmärksammat att du deltar?
– Jag har bara fått väldigt bra respons från familj och vänner. De är mer taggade än vad jag är, berättar Sebastian Martinsson för Telgenytt.

Hoppas du hitta den rätta för dig i programmet ? 
– Jag hoppas verkligen det, sen vet man aldrig vad som kan hända. Är det menat så är det. Det är inget man kan styra över.

Avslutningsvis, vem är den rätta för Sebastian Martinsson?
– Oj va svårt! Det går inte att beskriva jag tror att man får en väldigt speciell känsla i kroppen när man ser just den personen. Man går på moln och allt känns bara så rätt. Man blir ett team som lyfter varandra till nya nivåer.

Årets Bachelor sänds på TV4 Play och på Sjuan med start ikväll 19:00.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 6 september 2021 00:00

Tonåringar misshandlade inne i livsmedelsbutik

Polis

Foto: Alexander Isa

På tisdagsförmiddagen slog mataffären Ica Jätten larm om en pågående misshandel inne butiken. Två tonårspojkar attackerades av flera män.

Det var klockan 09:45 som tumult uppstod i matbutiken på Erikshällsgatan i Västergård. Inne i butiken, framför flera ögonvittnen, jagades en ung man av flera män och slogs ner till golvet.

– Varor och inredning välts omkull när flera unga män springer in i en matbutik på Erikshällsgatan och misshandlar en tonårspojke med sparkar och slag, skriver polisen på sin hemsida.

Efter attacken sprang gärningsmännen från platsen och kort därefter hittades ytterligare en tonårspojke som också hade blivit misshandlad inne i matbutiken.

Polis som tillkallades till platsen utreder händelsen mot de båda tonåringarna som grov misshandel, men enligt polisens uppgifter var pojkarna inte i behov av vård. Ingen personalen ska heller kommit till skada i samband med incident inne i Ica Jätten på tisdagsförmiddagen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 13:41
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 13:41

Södertäljekillarna invalda i rikstäckande ungdomsråd

34791D09-F0ED-4A4A-998C-6276C05FA84B

George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis. Pressbild: Susanne Kronholm

Tre ungdomar från Södertälje, George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis tar plats i Kulturrådets nybildade ungdomsråd. Tillsammans med flera andra ska de fokusera på flerspråkighet och modersmål.

Ungdomsrådet som inledningsvis består av nio niodeklassare från tre olika skolor i Stockholms län, Södertälje, Järva och Tensta och har handplockats av läsambassadören Nioosha Shams.

Nioosha Shams är Sveriges sjätte läsambassadör, den yngsta hittills, och hennes uppdrag är att inspirera barn och unga till läsning och verka för att alla, oavsett bakgrund, ska ha lika möjlighet att nå litteraturen och bli läsare.

Tillsammans med nio ungdomar kommer hon att undersöka vad unga själva ser som meningsfullt i läsande och skrivande samt hur relationen till modersmål påverkar en som människa.

Övre raden från vänster: Nioosha Shams, Fatima Mehawes, Jeanette Bashir, Akila Mah, Emilio Sarkis, Nasteeho Shegow. Nedre raden från vänster: Rebo Mahmod, George Asaad, Nevin Berwari, George Sarkes. Pressbild: Susanne Kronholm

– För mig är det viktigt att synliggöra ungdomarna och deras röster och låta dem ta plats. Tillsammans ska vi delta på riksdagsmöte, mässor, poddar och prata om vikten av att synas också i litteraturen, oavsett bakgrund, säger Nioosha Shams.

Ungdomsrådet träffas en gång i månaden och kommer att arbeta med att öka ungas intresse för läsning genom bland annat event och kunskapsutveckling. Uppdraget som läsambassadör inkluderar att inspirera och agera förebild för barn och unga, med målet att alla ska ha lika möjlighet att nå litteraturen oavsett bakgrund.

Det nya ungdomsrådet inkluderar representanter från sju olika språk – arabiska, somaliska, kurdiska, malajiska, finska, pataniska, turkiska och assyriska/syrianska.

Läs även – Marlen Eskander utsedd till ledamot för Statens kulturråd

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 04:00
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 12:01

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors