🕝 1 minuter
Multientreprenören från Södertälje startade Sveriges största race genom Europa
Publicerad 5 september 2021 02:00
Uppdaterad 5 september 2021 02:00

Ferraris, Lamborghinis, McLarens och Porschar – Det här är Cliff Bergmans vargflock som åker genom Europa med bilar i miljonklassen och avslutar med en brakade fest.

– Det är ide som jag driver med min vän Ludvig och det känns verkligen som att vi satt NexusBall rally på kartan, säger Cliff Berman till Telgenytt.

I över 15 år jobbade Cliff Bergman för ett och samma åkeri, men för tre år sedan bredda han sina vingar och gick sin egna väg. Tillsammans med sin bror startade han åkeriet Brothers Cargo 2018 som idag omsätter närmare 100 miljoner kronor efter bara tre år.

– Jag och min bror driver Brothers Cargo som omsatte 52 miljoner 2019. Året därpå ökade vi omsättningen med 10 miljoner och som det ser ut just nu kommer vi omsätta cirka 100 miljoner 2021, berättar Cilff.

Tillsammans driver bröderna ett av Södertäljes största åkerier och växer så det knakar, men vi är inte här för se på stora lastbilar. På parkeringen utanför kontoret står en bil som sticker ut lite mer än företagets egna lastbilar, där står vår anledning till varför vi befinner oss i Nykvarn en onsdag eftermiddag.

Cliff Bergman egna monsterbil, en Ferrarin 488 GTB med 661 hästkrafter och gör 0-100 km/h på några enstaka sekunder. Stripad och redo för att ansluta sig till Nexusball rally och 80 andra bilar i Norrbro på söndag.

NexusBall, som Cliff startade med sin vän 2015, är Sveriges största rally för lyxbilar och här brakar det loss ordentligt när bilarna startar motorerna för att åka genom Europa.

– Första året lyckades vi samla 38 bilar och startade från Strandvägen. Det året blev hur stort som helst och uppmärksammades stort, sedan växte det år för år, säger Cliff till Telgenytt

Med en massiv startlinje från Stockholm åker lyxbilarna ner mot Köpenhamn, Berlin, Prag, Poznan och Gdansk innan man når slutdestination, Tylösand, där en sprakande avslutningsfest väntar.

Fakta om årets Nexusball Rally

  • Söndag 5e september – Start Norrbro, Stockholm (Bilarna åker klockan 10:00)
  • Stockholm – Köpenhamn– Berlin – Prag– Poznan – Gdansk – Tylösand
  • Fredag September 10e – Avslutning Tylösand

Hemsidan – NEXUSBALL.COM

Dela artikeln