Företag i fokus:

Miguel Olivares från Södertälje fick juryn i Idol att applådera – ”Helt otroligt”

När årets upplaga av Idol startade fanns Södertäljebon Miguel Olivares med som av en tusentals deltagare. Efter första audition lyckades Miguel Olivares att få alla i juryn, Anders Bagge, Katia Mosally, Alexander Kronlund och Kishti Tomita att applådera och kastade ut fyra ”ja” samt en Guldbiljett.

– Att i första audition få juryn att applådera och gå där ifrån med fyra ja är helt otroligt, säger Miguel Olivares till Telgenytt.

– Läs tidigare artikel: Artisten Miguel Olivares spelar på hemmaplan

Miguel Olivares från Södertälje tog sig hela vägen, från till chrose line till solosången. Där tog Idolresan slut för Miguel som behåller huvudet högt.

– Att komma såhär långt utan någon tidigare erfarenhet gör mig otroligt glad och stolt, dock så är jag inte helt nöjd. Men med den vinnarskallen jag har så kämpar jag vidare för att bara bli bättre och bättre.

Att delta i Idol är en upplevelse och erfarenhet som följer med livet ut och nu rekommenderar Miguel alla som inte vågar att delta att göra det.

– Ångrar aldrig att jag sökte till idol utan tvärtom, en otrolig erfarenhet. Många är precis som jag, rädda och tror så lite om sig själva. Men jag rekommenderar alla som funderar på att delta att göra det. Tro på er själv, om jag lyckades kan ni gör ni också, avslutar Miguel Olivares.

Artisten Miguel Olivares spelar på hemmaplan – Gästar Flamingo ikväll

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 5 september 2021 00:00

Butik rånad med pistolliknande föremål – en person skadad

92430DCB-3652-434A-A1A4-26B58C033E96

Foto: Alexander Isa

En butik i centrala Södertälje rånades av flera personer på lördagsförmiddagen. Enligt polisen användes ett föremål som liknade en pistol av gärningspersonerna.

Det var strax efter klockan 10 som polisen larmades till den centrala butiken efter ett nödlarm. Enligt polisens information blev en av de anställda blivit slagen.

– Det är butiksanställd som larmar från butiken och berättar att två personer har hotat med ett pistolliknande föremål samt slagit butiksbiträdet, skriver polisen på sin hemsida

Polise och ambulans beordrads till platsen och den anställda personen som skadades fördes till sjukhus med för kontroll.

Just nu pågår en sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna i området, men i nuläget har inga misstänkta personer gripits.

Butiken har spärrats av för en teknisk undersökning, och polisen har inlett en förundersökning angående grovt rån.

Enligt uppgifter till Telgenytt, har butiken Stjärnurmakarna blivit utsatt för ett rån.

Vet du mer, kontakta oss här.

Polis på plats. Området avspärrat. Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 09:43
Senast uppdaterad: 30 september 2023 10:39

Kvinnlig företagare misstänkt för brott med Uppsalakriminella

tingsrätt

Foto: Alexander Isa

Tre personer bakom ett bolag i Uppsala åtalas för grovt skattebrott. En av bolagspersonerna ska enligt LT vara en kvinnlig företagare från Södertälje i 55-årsåldern.

De misstänks för att ha undanhållit över 20 miljoner kronor från att redovisas i inkomstdeklarationer till Skatteverket, och Södertäljekvinnan misstänks för att ha undanhållit över 800.000 kronor i utebliven skatt.

(Annons)

Enligt tidningen ska kvinnan år 2015 ha ansökt om tillstånd för ett HVB-hem, med Johanna Möller som föreståndare för verksamheten, även känd som ”Arbogakvinnan” efter morden i en sommarstuga. Hon dömdes 2017 till livstids fängelse för mord och mordförsök på sina föräldrar. Åren innan morden, mellan år 2009 och 2014, arbetade Möller på socialtjänsten i Södertälje som handläggare.

Men bolaget, som den numera 55-åriga Södertäljekvinnan representerade, nekades tillstånd av IVO att bedriva ett HVB-hem. Myndigheten ansåg att personerna bakom bolaget var olämpliga.

Nu åtalas Södertäljekvinnan och två andra personer för misstänkt grovt skattebrott i ett bolag i Uppsala, där enligt LT en av de inblandade, en 35-åring, kopplas till det kriminella nätverket Foxtrot och den så kallade ”kurdiska räven”.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 08:12
Senast uppdaterad: 30 september 2023 08:12

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors