Företag i fokus:

Tim Isak från Södertälje – En av Europas bästa spelare inom E-Sport

Tim ”Mann3n” Isak Foto/Bild: HLTV

Tidigare i år skrev Telgenytt om den Södertälje killen Tim ”Mann3n” Isaks framgånger inom E-sporten CS:GO och hur 20-åringen från Södertälje äger den digitala spelplanen. Nu är han tillbaka med nya framgångar i Ukraina.

Läs – Tim Isak, den dolda stjärnan.

Den 23e augusti åkte Tim Isak med sina lagkamrater till Kiev i Ukraina för att tävla i ett av Europas största tävlingar, WePlay Academy Leauge.

Turneringen som är i Kiev är finalturnering där de allra bästa lagen i Europa möts för att tävla en prispott på 88.000 dollar.

I turneringen som avslutades i helgen beskrevs Södertäljekillen, Tim Isak, som en av dom spelare som stack ut i turneringen med fantastiska egenskaper.

”En spelare som stack ut var Tim-Matthews ”Mann3n” Isak som fick hela 37 frags. Tim fortsatte att skina och Young Ninjas lyckades vinna efter otroligt spel av Tim Isak.” skrev Fragbite efter den sista matchen som tog laget vidare till final.

Den ödmjuka Tim Isak är en av E-sportens mest kända personer i Sverige, känd under namnet “Mann3n“ och har flera titlar i bagaget.

Tim har tillsammans med NiP:s akademilag Young Ninjas vunnit bland annat Atlantic Esportal Invitational och Elisa nordic championship Sweden. Personligen har han uppmärksammats av stort av Esportspegeln och Expressen.

I Ukraina var Tim Isaks Young Ninjas ett av turneringen bästa lag och lyckades ta sig hela vägen till final, men där blev det tyvärr förlust i en otrolig jämn match och hamnade på en andra plats i en av Europas största tävlingar inom E-Sport.

Läs – Tim Isak, den dolda stjärnan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 1 september 2021 00:00

Larm om brand på persontåg i Järna

Olycka

Arkivbild

Rökutveckling på tåg – stor räddningsinsats på plats efter larm om brand på tåg.

(Annonslänk)

På söndagseftermiddagen klockan 15:27 larmades SOS Alarm om en brand på ett persontåg i närheten av Järna pendeltågstation. Flera räddningsenheter ryckte ut för att hantera situationen.

De första rapporterna indikerade att branden härjade på järnvägen ovan jord, och ett persontåg fanns på platsen. Initialt var det oklart om branden var på tåget eller i järnvägsområdet. Senare bekräftades att det förekom rökutveckling från persontåget.

Enligt polisens uppgifter befann sig endast lokföraren på tåget vid tillfället, och inga skador har rapporterats. Incidenten inträffade cirka 100 meter från Järna pendeltågstation.

Räddningstjänsten arbetade snabbt för att få kontroll över situationen och undersöker nu brandorsaken. Ytterligare detaljer om händelseförloppet kommer att klargöras under utredningens gång.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 16:45
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 16:45

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors