Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Tim Isak från Södertälje – En av Europas bästa spelare inom E-Sport

Tim ”Mann3n” Isak Foto/Bild: HLTV

Tidigare i år skrev Telgenytt om den Södertälje killen Tim ”Mann3n” Isaks framgånger inom E-sporten CS:GO och hur 20-åringen från Södertälje äger den digitala spelplanen. Nu är han tillbaka med nya framgångar i Ukraina.

Läs – Tim Isak, den dolda stjärnan.

Den 23e augusti åkte Tim Isak med sina lagkamrater till Kiev i Ukraina för att tävla i ett av Europas största tävlingar, WePlay Academy Leauge.

Turneringen som är i Kiev är finalturnering där de allra bästa lagen i Europa möts för att tävla en prispott på 88.000 dollar.

I turneringen som avslutades i helgen beskrevs Södertäljekillen, Tim Isak, som en av dom spelare som stack ut i turneringen med fantastiska egenskaper.

”En spelare som stack ut var Tim-Matthews ”Mann3n” Isak som fick hela 37 frags. Tim fortsatte att skina och Young Ninjas lyckades vinna efter otroligt spel av Tim Isak.” skrev Fragbite efter den sista matchen som tog laget vidare till final.

Den ödmjuka Tim Isak är en av E-sportens mest kända personer i Sverige, känd under namnet “Mann3n“ och har flera titlar i bagaget.

Tim har tillsammans med NiP:s akademilag Young Ninjas vunnit bland annat Atlantic Esportal Invitational och Elisa nordic championship Sweden. Personligen har han uppmärksammats av stort av Esportspegeln och Expressen.

I Ukraina var Tim Isaks Young Ninjas ett av turneringen bästa lag och lyckades ta sig hela vägen till final, men där blev det tyvärr förlust i en otrolig jämn match och hamnade på en andra plats i en av Europas största tävlingar inom E-Sport.

Läs – Tim Isak, den dolda stjärnan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 1 september 2021 00:00

Sprängning riktad mot person med tidigare kopplingar till kriminella

IMG_4512

Foto: Shamash Oyal

En man i 30-årsåldern, tidigare kopplad till kriminella kretsar i Södertälje, tros vara måltavlan för sprängdåden i ett villaområde vid Västergård, rapporterar Lt.

Inom loppet av några dagar inträffade sprängdåd i ett villaområde i Södertälje. I det första fallet, exploderade en mindre anordning, men den ansågs vara ofarlig.

I det andra fallet, där boende i en annan villa larmade om ett föremål utanför bostaden, lyckades det nationella bombskyddet säkra det misstänkta farliga objektet. Men strax före midnatt på fredagskvällen detonerade en bomb vid samma adress, men mot en annan bostad.

Enligt Lt är den misstänkta måltavlan, där detonationen inträffade, en man som tidigare har varit involverad i kriminella kretsar, men mannen ska inte vara intresserad av att samarbeta med polisen i deras utredningsarbete.

Polisen är på plats i det berörda villaområdet. Foto: Shamash Oyal

Enligt tidningen har mannen tidigare blivit dömd till tre års fängelse för grov utpressning, men senare friades av hovrätten. Efter detta har han inte varit inblandad i liknande utredningar.

Under fredagskvällen ska detonationen inträffat vid mannens bostad och orsakade mindre skador. Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med sprängningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts vilket blir det tredje fallet på tre dagar i villaområdet, men för tillfället har inga misstänkta personer gripits.

Polisen ser samband mellan incidenterna.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 15:13
Senast uppdaterad: 23 september 2023 15:13

Sköldpadda hittad av polisen vid avfart i Södertälje

Sköld

Foto: Polisen.

Strax före klockan 13 gjorde en polispatrull i Södertälje en oväntad upptäckt – en sköldpadda som hade kommit ut på E4:an.

Även i juli, tidigare under sommaren, blev en sköldpadda hittad i Södertälje. Den gången påträffades den på Tvetavägen av en privatperson som sedan lämnade in den till polisstationen i Södertälje. Nu, i en liknande händelse, hittades en sköldpadda på E4:an vid avfarten Södertälje Syd.

Enligt polisens information mår djuret bra och har blivit omhändertaget. Polisen misstänkte att det var en havssköldpadda. Sköldpaddan, som var ungefär 30 centimeter lång, misstänkte vara en havssköldpadda som nu transporterats till en djurpark och vårdats av personalen där.

Det är fortfarande oklart hur sköldpaddan hamnade på vägbanan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 13:30
Senast uppdaterad: 23 september 2023 13:30

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors