Företag i fokus:

Polis och advokat gripna för misstänkta för assistansfusk

tingsrätt

Foto: Alexander Isa

Tidigt under måndagsmorgonen, den 30 augusti, greps flera personer på olika platser i Stockholmsområdet, misstänkta för att ha lurat till sig mångmiljonbelopp i en ny assistanshärva.

– Brott mot välfärden är ett prioriterat område i Södertälje, och vi har arbetat under lång tid med att samla in så bra underlag som möjligt i denna omfattande utredning, säger kommissarie Johan Allard på polisens lokalpolisområde i Södertälje i ett pressmeddelande.

Polisen har anhållit fem personer misstänkta för grova bedrägerier inom personlig assistans i Södertälje. Dessa brott misstänks ha pågått från 2016 till 2020, och de gripna ska enligt polisen ha haft andra arbeten samtidigt som de misstänkta brotten begicks.

Förundersökningsledaren Göran Kvist, kammaråklagare vid City åklagarkammaren i Stockholm, som har varit insatt i ärendet sedan två år tillbaka, framhåller att ärendet har varit mycket omfattande, men att han är tillfreds med resultatet.

– Jag är mycket nöjd med polisens arbete och vår samverkan. Det har varit ett väldigt omfattande utredningsarbete som har krävt mycket tid och stort engagemang, säger han.

Enligt uppgifter till LT ska två av de gripna vara en polis och en advokat som misstänks vara inblandade i assistanshärvan.

”Utredningen är en del av polisens systematiska arbete mot välfärdsbedrägerier i Södertälje. Grovt bedrägeri är ett brott som kan leda till fängelsestraff på upp till sex år”, skriver polisen i pressmeddelandet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 1 december 2023 11:58

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors