Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Sanne Azar från Södertälje vann SM-guld ”Målet är VM”

Foto: Privat / EPBF

Den flerfaldige medaljören Sanne Azar gör det igen, han tar hem SM-Guldet till Södertälje.

Den 20 augusti var det dags för ännu ett Svensk Mästerskap i 10-ball som hölls i Jolo & Co på Odenplan. SM i biljard lockade till sig flera duktiga spelar från hela Sverige för att spela SM i 10-ball och bland deltagarna fanns Södertäljebon Sanne Azar.

Senharip ”Sanne” Azar, var en av favoriterna när årets SM i biljard i gick av stapeln i Stockholm det visades sig stämma när han tog sig hela vägen till finalen. Där mötte han en annan Södertäljebo, Mark Yousef, men när sista kulan sänktes stod Sanne Azar som årets vinnare och guldmedaljör.

– Den sista bollen slog jag i tre vallar med dessäng, det innebär att när stötarna inte är uppenbara ska man kunna ange vilken boll man ska sänka och i vilket hål innan stöten, berättar Sanne för Telgenytt.

Med andra ord krävs det en enorm skicklighet och inte förlita sig på turen och skicklighet är något som Södertäljebon verkligen har.

– Jag har spelat biljard i 25 år och i börjar var det bara en kul grej. Sedan började jag delta i tävlingar och vann mitt första SM Guld 2002 och sedan dess har jag tävlat i flera olika turneringar, säger Sanne Azar till Telgenytt.

Idag är Sanne rankad som den bästa spelaren i Sverige och har i flera år varit en av dom främsta i landet.

Sanne har nämligen varit rankad bland dem 5 bästa i Sverige i hela 15 år och vunnit fyra SM guld, fyra lag-SM guld, två EM Guld i 8-ball, St: Jörgen 2015 i Österrike och Tirana i Albanien 2016.

Han har spelat alla möjliga turneringar och visat vilken otrolig talang han besitter, men en turnering han inte spelat än är VM.

– Jag har inte spelat VM än. Man måste vara rankad bland dem 24 bästa i Europa för att få vara med, men mitt mål är att spela VM, avslutar Sanne Azar.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 1 september 2021 00:00

Södertälje föll på mållinjen i kampen om priset ”Årets Stadskärna”

IMG_1639

Malmös stad kammade hem utmärkelsen ”Årets Stadskärna”

För 27:e året i rad utsåg Svenska Stadskärnor ”Årets Stadskärna” i Helsingborg. Södertälje gick till finalen där de tävlade mot Sundsvall och Malmö, men till slut var det Malmö som vann utmärkelsen.

Södertälje som arbetar för att vara den självklara mötesplatsen för alla och erbjuda mångfald och puls hela dygnet, nådde inte hela vägen. Södertälje arbetar strategiskt och långsiktigt för att skapa en levande stadskärna där människor trivs, känner sig trygga och välkomna, men räckte inte hela vägen till första platsen. Under kvällens tillställning i Helsingborg, som föregående års vinnare, tilldelades utmärkelsen ”Årets Stadskärna” till Malmö.

Staden belönades för sitt imponerande framsteg i utvecklingen av stadskärnan, vilket uppnåddes genom ett framgångsrikt samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. Här har Malmö jobbat långsiktigt och samtidigt hela tiden utvecklat sitt arbete, säger Annika Boman, juryns ordförande och vice ordförande i Svenska Stadskärnor.

Juryns motivering:

”Genom ett brett samarbete med professionell attityd och stor kompetens har Malmö planerat och genomfört viktiga gemensamma utvecklingsprojekt. Kulturen får spela en stor roll, trygghetsfrågorna hanteras strukturerat och genom nya utvecklingsmodeller har samarbetet genomförts på bred front. Innovativa trafiklösningar, urbana stråk, attraktiva platser och spännande koncept har tillkommit. Dessutom finns en tydlig strategi för marknadsföring, kommunikation och byggandet av stadens varumärke. Alla vill vara med och bidra till stadens utveckling och attraktivitet.

Södertäljes delegation på plats i Helsingborg. Foto: Södertälje City

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 21:22
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 21:41

Mutfallet tas upp i hovrätten – ”Sista ordet är inte sagt”

Sodertalje-kommun-scaled

Foto/Montage: Alexander Isa

En högt uppsatt kommuntjänsteman i Södertälje och en företagare blev dömda för mutbrott i april av Södertälje tingsrätt. Nu kommer fallet att omprövas efter att hovrätten beslutat att granska tingsrättens beslut.

– Det är glädjande att hovrätten prövar målet. Och självklart är det en lättnad för min klient att sista ordet inte är sagt än, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Mutan som tjänstemannen dömdes för bestod av speltider och sponsorpengar till sonens klubblag, samt ett padelrack till sonen från en företagare som var kopplad till den padelhall där tjänstemannens son arbetade under den aktuella perioden.

Han fälldes för tagande av muta gällande padeltiderna och sponsorpengarna, men friades från anklagelsen om padelracket.

Advokaten Jakob Lindgren försvarar tjänstemannen som dömdes i Södertälje tingsrätt.

I början av maj valde tjänstemannens advokat, Jacob Lindgren, att överklaga domen till hovrätten, som nu väljer att pröva tingsrättens bedömning.

– Det framgår inte av hovrättens beslut varför målet tas upp till prövning, men målet innehåller en rad viktiga frågor som behöver svar. Inte minst vad man får göra som förälder utan att bli anklagad för att ta mutor, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Men enligt advokat Lindgren är det osäkert om det kommer att bli förhandlingar i hovrätten.

– Det kan avgöras på handlingarna, men vi har åberopat vittnesförhör så antagligen blir det förhandling, säger Lindgren.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 20:32
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 20:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors