Annons

Advokatbyrån
LexSeven

Metin ataseven

Advokat & notarius publicus

Metin Ataseven

Sanne Azar från Södertälje vann SM-guld ”Målet är VM”

Foto: Privat / EPBF

Den flerfaldige medaljören Sanne Azar gör det igen, han tar hem SM-Guldet till Södertälje.

Den 20 augusti var det dags för ännu ett Svensk Mästerskap i 10-ball som hölls i Jolo & Co på Odenplan. SM i biljard lockade till sig flera duktiga spelar från hela Sverige för att spela SM i 10-ball och bland deltagarna fanns Södertäljebon Sanne Azar.

Senharip ”Sanne” Azar, var en av favoriterna när årets SM i biljard i gick av stapeln i Stockholm det visades sig stämma när han tog sig hela vägen till finalen. Där mötte han en annan Södertäljebo, Mark Yousef, men när sista kulan sänktes stod Sanne Azar som årets vinnare och guldmedaljör.

– Den sista bollen slog jag i tre vallar med dessäng, det innebär att när stötarna inte är uppenbara ska man kunna ange vilken boll man ska sänka och i vilket hål innan stöten, berättar Sanne för Telgenytt.

Med andra ord krävs det en enorm skicklighet och inte förlita sig på turen och skicklighet är något som Södertäljebon verkligen har.

– Jag har spelat biljard i 25 år och i börjar var det bara en kul grej. Sedan började jag delta i tävlingar och vann mitt första SM Guld 2002 och sedan dess har jag tävlat i flera olika turneringar, säger Sanne Azar till Telgenytt.

Idag är Sanne rankad som den bästa spelaren i Sverige och har i flera år varit en av dom främsta i landet.

Sanne har nämligen varit rankad bland dem 5 bästa i Sverige i hela 15 år och vunnit fyra SM guld, fyra lag-SM guld, två EM Guld i 8-ball, St: Jörgen 2015 i Österrike och Tirana i Albanien 2016.

Han har spelat alla möjliga turneringar och visat vilken otrolig talang han besitter, men en turnering han inte spelat än är VM.

– Jag har inte spelat VM än. Man måste vara rankad bland dem 24 bästa i Europa för att få vara med, men mitt mål är att spela VM, avslutar Sanne Azar.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 1 september 2021 00:00

Succefilmen rundar av festivalhelgen med utebio

Montage Alex Ataseven

Bild: Alex Ataseven / TSG Entertainment/Century Studios.

Torsdagen den 25 augusti inleds Södertäljefestivalen med en löptävling genom centrala Södertälje och en kammarmusikfest.

Nu meddelar centrumföreningen Södertälje City att den fyra dagar långa festivalhelgen avslutas med succéfilmen Free Guy med Marentrappan som läktare.

Under två torsdagar i juli kunde Södertäljeborna ta del av filmerna Mamma Mia! The Movie och The Greatest Showman som lockade storpublik till Marenplan.

Festivalhelgen inleds torsdag den 25 augusti och pågår i fyra dagar med flera artistuppträdande, tivoli och roliga aktiviteter för hela familjen.

Nu presenterar Södertälje City, tillsammans HSB Södertälje, succéfilmen Free Guy som avslutar festivalhelgen den 28 augusti med utomhusbio.

Succefilmen Free Guy med Ryan Raynold visas vid Marenplan den 28 augusti. Bild: TSG Entertainment/Century Studios.

– Vi ser fram emot en mysig kväll med filmvisning som avslutning av en intensiv festival. Utebio är uppskattat bland Södertäljeborna och därför kändes det givet att vi summerar helgen en sköt häng vid Maren och tittar på film tillsammans, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City.

Den kostnadsfria utebion startar vid 20:30-tiden, beroende på väder och när det är tillräckligt mörkt och genomförs även om det regnar.

BILDEXTRA – Utomhusbio vid Marenplan

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 augusti 2022 08:06
Senast uppdaterad: 9 augusti 2022 08:18

Samordnare tillsätts – Ska bli ledande i grön omställning

Scania Södertälje Alex Ataseven. Foto

Foto: Alex Ataseven.

Regeringen tillsätter nu en nationell samordnare för att underlätta stora etableringar i fordonsindustrins gröna omställning.

Det meddelar näringsdepartementet som bland annat pekar på Scanias batterisatsning i Södertälje.

Utvecklingen och produktionen av batterier utvecklas i en rasande fart och just nu genomför flera fordonstillverkare stora investeringar.

Aktörerna investerar just nu i en stora batterianläggningar som framför allt ska fokusera på utveckling och produktion. Fordonstillverkarnas investeringar kommer att skapa tusentals nya jobb, men även ställer krav på bland annat infrastruktur, bostäder och energitillförsel i de kommuner och regioner som berörs

För att underlätta etableringarna i den gröna omställning meddelar regeringen att man kommer att utse en samordnare som på löpande band informerar Näringsdepartementet om hur arbetet med uppdraget fortskrider.

Foto: Alex Ataseven.

– Investeringarna skapar tusentals nya jobb och är avgörande för Sverige som fordonsnation. Arbetet med de stora etableringarna ställer stora krav på samhället. Regeringen tillsätter därmed en samordnare med uppdrag att koordinera olika insatser som behövs för att förverkliga fordonsindustrins nyetableringar inom framför allt batteriproduktion, säger näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson i ett pressmeddelande.

Beslutet om att tillsätta en samordnare, som bland annat ska identifiera utmaningar, hinder och underlätta samverkan mellan aktörerna, välkomnas av fordonsindustrin.

– Scanias ambition är att vara ledande i elektrifieringen av tunga fordon, och vår miljardinvestering i batterimonteringsfabriken i Södertälje som kommer stå klar nästa år är ett viktigt led i detta. Hela branschen står inför en enorm omställning, där battericellsproduktion i Sverige är avgörande. Men det kräver samordning och nära samverkan mellan politik och näringsliv. Regeringens initiativ med en nationell samordnare är därför oerhört välkommet, säger Christian Levin, vd Scania och TRATON.

Samordnaren kommer att utses inom kort och senast den 31 december 2024 ska uppdraget slutredovisas.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 augusti 2022 05:00
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 22:29

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors