Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Han blir Södertäljes nya stadsdirektör ”Mitt drömjobb”

Foto: Alex Ataseven.

Idag presenterade Södertälje kommun den nya stadsdirektören som kliver in efter en intensiv process. Det blir den gamla VDn för Telgekoncernen, Stefan Hollmark, som kommer tillbaka och kliver in som ny stadsdirektör.

– Jag har fått mitt drömjobb, det kan jag lätt säga, sa Stefan Hollmark under pressträffen.

Det va en glad och positiv Boel Godner som öppnade pressträffen med att välkomna Stefan Hollmark tillbaka till Södertälje kommun.

– Stefan Hollmak är precis den vi ville ha. Han har erfarenhet av Södertälje, erfarenheten av att vara kommundirektör och god känsla för Södertälje, säger Boel Godner (S) kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd.

Stefan Hollmark lämnade Södertälje kommun och Telgekoncernen efter 20 år och tog tjänsten som kommundirektör i Tyresö.

Nu lämnar han Tyresö efter 2,5 år och återvänder till Södertälje och presenterades på en pressträff på kommunens foajén.

– Jag gjorde ett aktivt val när jag sökte till stadsdirektörsjobbet för fyra år sedan, men då fanns inte det här jobbet. Jag har mitt hjärta här och brinner för Södertälje och det ska bli otroligt kul att få komma tillbaka, säger Stefan Hollmark.

Han kliver in efter den tidigare stadsdirektören, Rickard Sundbom som lämnade efter ett erbjudande från Region Stockholm i våras. När Stefan kliver in i tjänsten är ännu oklart.

– Det är något som Södertälje kommun behöver göra upp med Tyresö kommun, säger Boel Godner.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 1 september 2021 00:00

Länsstyrelsen upphäver beslut om strandskydd i Nykvarn

Nykvarns kommun

Arkivbild

Bygg- och miljönämnden i Nykvarns kommun beslutade i fjol att bevilja en fastighet strandskyddsdispens. Ärendet prövades av Länsstyrelsen som nu upphäver kommunens beslut i strandskyddsärendet.

Den 8 september 2022 medgav nämnden strandskyddsdispens på fastigheten Tingsstaden 1:4 i Nykvarn där en solcellsanläggning är tänkt att uppföras. Nykvarns kommun har bland annat angett att ett uppförande av solcellsanläggningen, som ska placeras i ett område som idag används som betesmark, inte innebär att syftet med strandskyddet motverkas.

Anläggningen beräknades att uppta ett område om cirka 3 700 kvadratmeter väntas generera cirka 485 000 kWh per år och anses vara ett angeläget allmänt intresse.

Länsstyrelsen som valde att pröva nämndens beslut, gör dock en annan bedömning än Nykvarns kommun.

”I detta fall, när anläggningen förväntas generera cirka 485 000 kWh per år, är det dock enligt Länsstyrelsens mening tveksamt att anläggningen kan anses generera sådana långsiktiga fördelar för samhället som krävs för att åtgärden ska kunna ses som ett angeläget allmänt intresse.”, skriver Länsstyrelsen som en av orsakerna till att upphäva beslutet för fastigheten Tingsstaden 1:4 i Nykvarn.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 januari 2023 05:00
Senast uppdaterad: 28 januari 2023 09:03

Noor från Södertälje fick en golden buzzer i Talang

Talang

Noor Al Jabiri från Södertälje. Pressbild: Talang / TV4.

18-åriga Noor Al Jabiri från Södertälje hyllades under kvällens Talang på TV4 med stående ovationer. Hennes sång rörde skådespelerskan Helena Bergström till tårar som valde att tryckte på golden buzzer och skickade Södertäljebon direkt till finalen.

Noor Al Jabiri, som valde att sjunga en tolkning av Katy Perrys ”The one that got away”, berättade om hennes kamp mot psykisk ohälsa. Om hennes erfarenheter med depressioner och bulimi och hoppas att hennes sång ska få fler att söka hjälp.

– Jag har haft problem med depressioner i flera år. Det är en pågående kamp, men man ska våga ta hjälp, säger Noor Al Jabiri till Talang.

När Södertäljebon tog ton var det få som inte berördes av hennes fantastiska röst.

Publiken och juryn var oerhört imponerade av Al Jabiris starka röst och skådespelerskan, Helena Bergström, blev till och med tårögd.

– Jag är otroligt berörd. Jag tycker du är otroligt viktig. Du är en briljant sångerska, du står för något så galet viktigt, säger Bergström och tackade henne för att hon tagit sig till Talang. 

Därefter tryckte hon på golden buzzer och skickade Södertäljebon direkt till finalen i den trettonde säsongen av svenska Talang.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 januari 2023 22:40
Senast uppdaterad: 27 januari 2023 22:51

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)