Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Linus Lundberg lämnar SSK – Skriver på för Strömsbro.

Linus Lundberg. Foto: Privat.

20-årigen Linus Lundberg från Södertälje skriver på för Strömsbro.

Talangen Linus Lundberg lämnar nu sin moderklubb Södertälje SK för spel i Strömsbro, det bekräftade Strömsbro på sin Instagramsida under lördagen.

Den spelskicklige Lundberg beskrivs som en kvick och rörlig spelare med styrkor inom skridskoåkning, teknik och speluppfattning. Han var tidigare utlånad till Hammarby IF en kort period, men väljer nu att skriva på för Gävleklubben Strömsbro.

– Ska bli kul att få visa upp sig på riktigt på seniornivå. Strömsbro är ett lag som vill framåt och det är viktigt för mig eftersom att då utvecklas man själv som spelare, säger Linus Lundberg till Telgenytt.

Men intresset för Linus Lundberg har även funnits utomlands. Bland annat provspelade 20-åringen för danska Odense där han presterade väldigt bra, men efter många om och men skrevs det kontrakt med Strömsbro.

– Tiden i Odense var lärorik både på och utanför isen trots att jag bara var där några veckor. Det var högt tempo på isen i Danmark och det var utvecklande för mig som spelare, säger Linus till Telgenytt.

På klubbens egna hemsida skriver Strömsbro om värvningen och välkomnar Linus Lundberg varmt till klubben.

– Linus är en extremt snabb spelare med bra händer. Han är en spelare som kan spela både back och forward, men till oss är han värvad som back vilket känns jättebra, sa sportchefen Johan Wennberg.

– Jag vill forsätta ta kliv som spelare och det känns som att Strömsbro är rätt plats för mig. Det är en målmedveten grupp där alla tävlar och vill framåt, så det ska bli riktigt kul, sa Linus Lundberg till Strömsbro på klubben hemsida.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 29 augusti 2021 00:00

BILDEXTRA: Manifestation för Södertälje lockade storpublik

Shamash Oyal

Manifestationen ”Stå upp för Södertälje 2033”. Foto: Shamash Oyal / SBBK

Svea Rolander. Foto: Shamash Oyal

Emilia Englund. Foto: Shamash Oyal

Bild: SBBK

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2023 20:19
Senast uppdaterad: 28 mars 2023 20:29

Wardia prisas av kommunen för sin färgglada teckning

W

Bild: Södertälje kommun

Under måndagen hölls den årliga teckningstävling som arrangeras av Telge fastigheter. Priset tilldelades till Wardia Issa från klass 4B på Södertälje Friskola.

Teckningstävling arrangerades för fjärdeklassare under temat ”vår snälla stad” som totalt hade 23 klassar som deltog. Wardia Issa från Södertälje Friskola kammande hem hela tävlingen med sin färgglada teckning och fick ta emot en prischeck på 4000 kronor för sin klass.

Motiveringen löd:
”En positiv upplevelse som sprakar av färger, glädje och kreativitet. Här får alla vara med, även skyddshelgonet Ragnhild. Till och med de höga husen som sträcker sig mot skyn är klädda i vackra färger. Det märks att det är en snäll stad; en stad att tycka om och vilja bo i. Här förtjänar alla en guldkrona på huvudet.”

Tävlingen har pågått i mer än tio år som syftar till att uppmuntra och belöna kreativitet. Priset delades ut i stadshuset av Lars Greger (MP) och Krister Mellström från Telge Fastigheter.

Wardia Issas vinnarteckningen som nu hänger på väggen i Stadshuset. Bild: Södertälje kommun

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2023 18:42
Senast uppdaterad: 28 mars 2023 18:42

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors