Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Polisen rycker ut efter larm om höga smällar ”Lät som skott”

Vid 22-tiden på söndagskvällen inkom larm till polisen från allmänheten om att flera höga smällar ska ha hörts i Södertälje.

Polisen åkte till den aktuella platsen för att kontrollera uppgifterna och skrev på sin egna hemsida att det troligen varit fyrverkerier som avfyrats i samband med en fest.

Efter midnatt var det dags igen, enligt uppgifter till Telgenytt hördes ett 20-tal höga smällar i stadsdelen Geneta.

Enligt uppgifter till Telgenytt hördes flera efterföljande smällar strax efter midnatt som lät som skott.

”Lät som skott från en automatkarbin” berättar en person som vill vara anonym till Telgenytt.

– Vi har inte fått in någon sådan information. Vi fick in ett larm 00:22 om flera smällar som ska vara fyrverkerier. Vi får in många sådana samtal och försöker kolla av dom så gott vi kan, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Enligt flera oberoende uppgifter till Telgenytt lät det som skottlossning och inte fyrverkerier, men enligt polisens vakthavande är flera polispatruller ute och letar i området.

Artikeln uppdateras

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 29 augusti 2021 00:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors