Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Kevin Makota Ström 5:a bäst i världen

Nykvarns Brottarklubbs stolthet Kevin Makota Ström representerade Sverige i 70 kg fristil vid Junior-VM i Ufa i Ryssland den 16:e till 17:e augusti. Detta är Kevins andra VM i karriären och under båda mästerskapen har han presterat med bronsmatcher.

– Jag vill inte skylla på någonting, men jag har haft en tuff vårsäsong med två diskbråck i ryggen och en stressfraktur i tummen, säger Kevin Makota Ström till Telgenytt.

Under hans framfart mot bronsmatchen ställdes Kevin mot dem stora brottarnationerna Tadzjikistan, Azerbajdzjan och Bulgarien.

Väl i bronsmatchen mötte han värld nationen Ryssland, där han förlorade efter en tapper insats. Kevin slutade därmed på en 5:e plats av 24 deltagande nationer då man i brottning inte har en fjärde placering i stora mästerskap.

– Jag vet att jag är på samma nivå som ryssen i min brottning, men jag hade en stentuff match i ryggen mot Bulgarien nära inpå bronsmatchen. Det påverkade min brottning samtidigt som ryssen inte hade gått någon match tidigare den dagen. Nästa år ska medaljen hem till Sverige, säger stjärnbrottaren Kevin Makota Ström.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 27 augusti 2021 00:00

Hon kritiserar Riksbankens räntebesked – ”Oroande”

3395ff9c-c827-4875-a612-3d155add328f

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I tisdags chockhöjdes styrräntan med 1 procent och blir den största höjningen som Riksbanken gjort sedan 1993.

Nu får den kraftiga höjningen kritik av chefsekonomen Laura Hartman på Landsorganisationen, LO, som anser att det är ett olyckligt beslut.

– En hög inflation är ett reellt bekymmer för alla, särskilt för hushåll med små marginaler. Därför är det förstås viktigt med motåtgärder. Men risken är att räntevapnet skadar ekonomin och ökar arbetslösheten mer än den hjälper mot inflationen, säger Laura Hartman.

Styrräntan höjdes med 1 procent, från 0,75 till 1,75 procent, för att hejda den stigande inflationen som i augusti låg på 9 procent. Enligt Riksbanken är den alldeles för hög och anses urholka hushållens köpkraft och gör det svårare för både företag och hushåll att planera sin ekonomi.

Stefan Ingves, Sveriges riksbankschef, . Foto: Creative Commons.

Hartman därmot anser att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potentiellt mycket skadliga effekter på svensk ekonomi och arbetslöshet.

– Vad som däremot skulle ha en mer kännbar effekt på inflation är mer direkta åtgärder mot de höga energipriserna. Därför behövs andra, mer direkta och snabba åtgärder mot de höga energipriserna. Annars riskeras omställningen mot ökad elektrifiering som näringslivet anammat. Vi börjar redan se oroande tecken på fler varsel, säger Laura Hartman på paraplyorganisation LO.

Riksbankens mål är att att den långsiktigt inflationen ska ligga på 2 procent. I augusti föregående månad låg den på 9 procent.

Läs även: – Styrräntan chockhöjs – Nu väntas bolånen stiga

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 15:37
Senast uppdaterad: 25 september 2022 15:38

MINGELBILDER v.38 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0018-1

FOTO: Shamash Oyal.

Se mingelbilder från föregående veckaMingelbilder v.37

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 10:45
Senast uppdaterad: 25 september 2022 10:48

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)