Företag i fokus:

Stängdes år 1996 – 25 år senare är grundskolan tillbaka

308382215_824820108651588_2587895625222936075_n

Johan Abrahamsson utbildningsdirektör, skolans rektor Lena Youssef , Boel Godner (S) och Elof Hansjons (S). Foto: Alex Ataseven.

Den populära Mariekällskolan är tillbaka efter 25 år.

Det var många som hade tagit sig ut till Mariekällskolan för att bland annat höra politikerna Boel Godner (S), Elof Hansjons (S) hålla tal och se Mariekällskolans rektor Lena Youssef klippa bandet till den nya grundskolan.

Skolan som invigdes för 71 år sedan fick ett tråkigt slut när det beslutades att skolan skulle stängas 1996. Ett beslut från Södertäljes kommunfullmäktige för att göra plats åt högskolan Campus Telge och som på senare år även nyttjats av Oxbacksskolans elever.

När skolan stängdes 1996 var minerna inte lika glada som det var idag. Besvikelsen för 25 år sedan bland elever och föräldrar var långt ifrån glada. Det visades tydligt när Södertäljepolitiker skulle till kommunfullmäktige en måndag morgon 1996 och möttes av cirka trehundra demonstrerande elever och föräldrar.

Elever och föräldrar strejkade dagligen för att synas och märkas för behålla Mariekällskolan, men det hjälpte inte. Skolan stängdes och elever splittrades till flera olika skolor i Södertälje och vissa elever tvingades även till att flytta till paviljonger i andra skolor.

25 år senare har Södertälje växt i befolkning och med det har Södertälje kommun sett behovet av att staden behöver fler skolplatser och förskoleplatser.

2018 kom då ett godkännande beslut från utbildningsnämnden i Södertälje kommun om att göra skolbyggnaden till en grundskola igen. Boel Godner som är kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Södertälje kommun sedan 2011 var på plats under dagens invigning och välkomnade den nya, fina grundskolan.

– Skolan är det viktigaste vi har och det säger jag nästan varje dag. Grattis till er allihopa och lycka till i den här jättefina skolan, sa kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) i sitt tal under invigningen.

Den nya grundskolan som invigdes idag ska göra plats för bland annat 100 barn, nattförskola och skollokaler för 540 elever i årskurs 4-9 samt allaktivitetsplan och resurscentrum och för Remidas verksamhet.

Idag, 25 år senare och en investering på 169 miljoner kronor, är Mariekällskolan tillbaka.

– Det här är väldigt välkommet. Jag är ny här, men den här skolan är på en helt annan nivå än tidigare skolor jag arbetat på. Känns otroligt bra med en superfin skola och fantastiska kollegor, säger Bachir Katourgi lärare på Mariekällskolan till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 27 september 2022 14:59

Scania initierar pilotprogram för självkörande lastbilar

a83b7de729cd6314_org

Pressbild: Scania

Scania tar ett stort kliv framåt inom autonoma transporter genom att lansera ett pilotprogram för självkörande lastbilar och Plus för att integrera avancerad självkörande teknik i sina fordon.

– Vi satsar hårt på att utveckla helt integrerade självkörande lösningar, säger Peter Hafmar, Head of Autonomous Solutions inom Scania. 

(Annonslänk)

Scania lanserar Autonomous Commercial Pilot Programme i ett samarbete med det amerikanska teknikföretaget Plus för att utveckla och implementera självkörande lastbilar. Detta initiativ är en del av Scanias ambition att förnya transportsektorn med autonoma lösningar som ökar effektiviteten, minskar utsläppen och förbättrar trafiksäkerheten.

– Plus är hedrade över att ha blivit utvalt av Scania som företagets långsiktiga teknologipartner inom självkörande transporter, säger Shawn Kerrigan, COO och medgrundare av Plus. 

Scania intensifierar utvecklingen av autonoma transporter mellan logistikcentrum.
Pressbild: Scania

– Vi kommer att använda vår erfarenhet av att implementera vår modulära och flexibla mjukvara globalt för att påskynda Scanias utveckling av högpresterande autonom lastbilsteknik. Tekniken kommer att kunna integreras i kundens verksamhet på ett säkert och enkelt sätt, samt kunna sättas i drift kommersiellt i stor skala.

Genom att integrera Plus SuperDrive™ teknik, som möjliggör helt automatiserad körning på nivå 4, strävar Scania efter att involvera kunder i utvecklingen av hållbara transportkoncept. Efter positiva tester i Sverige sedan 2021, siktar företaget på att utöka sin verksamhet i Europa under 2024. Detta steg mot autonoma transporter syftar till att möta den globala förarbristen och initiera en större kommersiell expansion.

– Vi ser självkörande transporter som en viktig del av vårt kompletta erbjudande av säkra, effektiva och hållbara transportlösningar som kan anpassas efter varje enskild kunds specifika behov. Detta stärks ytterligare av TRATON Groups partnerskap med Plus. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2024 20:05
Senast uppdaterad: 16 april 2024 20:05

Louise Tegel ny annonschef på Telgenytt

Karlberg-och-Tegel

Erik Karlberg, delägare i Telgenytt och Louise Tegel, annonschef.
Foto: Alexander Isa

Telgenytt knyter till sig entreprenören Louise Tegel för att hjälpa Södertäljes företag att nå ännu fler kunder genom tidningens kanaler.

Telgenytt fortsätter sin tillväxtresa. Tidningen är Södertäljes enda gratistidning och når varje dag ut till fler och fler Södertäljebor. På sociala medier är Telgenytt stadens absolut största nyhetskanal och tidningen har nyligen börjat etablera sig på Snapchat, dit tusentals följare redan hittat. Genom Telgenytt når företag i Södertälje en engagerad målgrupp som inte nås via traditionella medier och allt fler företag är Telgenytt det naturliga sättet att nå ut med sitt budskap.

För att möta den ökade efterfrågan på annonsplatser tillsätts nu entreprenören Louise Tegel som annonschef. Louise kommer att ansvara för att utveckla annonsförsäljningen och hjälpa både nya och befintliga kunder att marknadsföra sina produkter och tjänster till tidningens läsare i Södertälje.

– Louise har ett sällsynt driv i allt hon gör och en naturlig fallenhet för företagande. Hon har stor erfarenhet från båda sidor om annonsaffären och har ett brett nätverk i Södertälje. Hon har också en fantastisk förmåga att fånga upp vad en kampanj gett tillbaka i form av siffror. Med andra ord passar hon perfekt för den fortsatta tillväxtresa vi står inför, säger Erik Karlberg, delägare i Telgenytt.

Erik Karlberg, delägare i Telgenytt: – ”Louise Tegel passar perfekt för den fortsatta tillväxtresa vi står inför”
Foto: Shamash Oyal

Louise Tegel är utbildad marknadskoordinator, låg bakom Café Nära i Trosa och har drivit konsultverksamhet inom marknadsföring och grafisk design. Hon har dessutom lång erfarenhet från butiksverksamhet och har de senare åren varit aktiv i husbyggarbranchen som affärsutvecklare och marknadschef.

– Jag brinner verkligen för försäljning och att se de faktiska resultaten av en lyckad marknadsföringskampanj. Att få möjlighet att hjälpa Telgenytt att bygga upp sin annonsaffär i det här skedet är något jag ser fram mycket emot, säger Louise Tegel.

Utöver sitt uppdrag som annonschef för Telgenytt driver Louise marknadsföringsbyrån LUSS Creations. På Telgenytt kommer hon att bidra med annonsförsäljning, grafisk formgivning och affärsutveckling.

Louise Tegel nås på
louise@telgenytt.se och 076-055 16 81

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2024 17:57
Senast uppdaterad: 16 april 2024 18:59

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors