Företag i fokus:

Stängdes år 1996 – 25 år senare är grundskolan tillbaka

308382215_824820108651588_2587895625222936075_n

Johan Abrahamsson utbildningsdirektör, skolans rektor Lena Youssef , Boel Godner (S) och Elof Hansjons (S). Foto: Alex Ataseven.

Den populära Mariekällskolan är tillbaka efter 25 år.

Det var många som hade tagit sig ut till Mariekällskolan för att bland annat höra politikerna Boel Godner (S), Elof Hansjons (S) hålla tal och se Mariekällskolans rektor Lena Youssef klippa bandet till den nya grundskolan.

Skolan som invigdes för 71 år sedan fick ett tråkigt slut när det beslutades att skolan skulle stängas 1996. Ett beslut från Södertäljes kommunfullmäktige för att göra plats åt högskolan Campus Telge och som på senare år även nyttjats av Oxbacksskolans elever.

När skolan stängdes 1996 var minerna inte lika glada som det var idag. Besvikelsen för 25 år sedan bland elever och föräldrar var långt ifrån glada. Det visades tydligt när Södertäljepolitiker skulle till kommunfullmäktige en måndag morgon 1996 och möttes av cirka trehundra demonstrerande elever och föräldrar.

Elever och föräldrar strejkade dagligen för att synas och märkas för behålla Mariekällskolan, men det hjälpte inte. Skolan stängdes och elever splittrades till flera olika skolor i Södertälje och vissa elever tvingades även till att flytta till paviljonger i andra skolor.

25 år senare har Södertälje växt i befolkning och med det har Södertälje kommun sett behovet av att staden behöver fler skolplatser och förskoleplatser.

2018 kom då ett godkännande beslut från utbildningsnämnden i Södertälje kommun om att göra skolbyggnaden till en grundskola igen. Boel Godner som är kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Södertälje kommun sedan 2011 var på plats under dagens invigning och välkomnade den nya, fina grundskolan.

– Skolan är det viktigaste vi har och det säger jag nästan varje dag. Grattis till er allihopa och lycka till i den här jättefina skolan, sa kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) i sitt tal under invigningen.

Den nya grundskolan som invigdes idag ska göra plats för bland annat 100 barn, nattförskola och skollokaler för 540 elever i årskurs 4-9 samt allaktivitetsplan och resurscentrum och för Remidas verksamhet.

Idag, 25 år senare och en investering på 169 miljoner kronor, är Mariekällskolan tillbaka.

– Det här är väldigt välkommet. Jag är ny här, men den här skolan är på en helt annan nivå än tidigare skolor jag arbetat på. Känns otroligt bra med en superfin skola och fantastiska kollegor, säger Bachir Katourgi lärare på Mariekällskolan till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 27 september 2022 14:59

Södertäljes stora padelhall begär konkurs

Padel

Södertälje padel vid Södertälje Hamn.
Foto: Maps/Pexels

Södertälje Padel, en gång en av Sveriges största padelhallar som öppnade 2019, står nu inför osäker framtid efter att ha begärt konkurs den 15 april.

(Annonslänk)

När Södertälje Padel först öppnade sina dörrar i Södertälje hamn 2019, var det en av de största padelanläggningarna i Sverige. Med kapacitet att välkomna närmare 40 spelare samtidigt, markerade hallen starten på en padelboom. Under pandemin ökade antalet padelbanor markant, en trend som stöddes av uppgifter från Svenska Padelförbundet, som noterade en fördubbling av banor landet runt.

Trots denna initiala framgång har intresset för padel sporten avtagit de senaste åren. En nedgång i popularitet har lett till att flera hallar runt om i Sverige har tvingats stänga. Södertälje Padel, drabbat av samma trend, har nu officiellt begärt konkurs.

Även om hallen fortfarande är öppen och välkomnar spelare, är dess framtida öde osäkert.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 19 april 2024 22:38

Bil voltade i Södertälje – Förare flögs till sjukhus

Ambulans-helikopter

Arkivbild

En allvarlig trafikolycka inträffade på Järnavägen i Södertälje under fredagskvällen där en bil voltade. Föraren har förts till sjukhus med ambulanshelikopter.

(Annonslänk)

En singelolycka inträffade i Vårding där en bilförare voltade på Järnavägen under fredagskvällen vid 19-tiden. Olyckan ledde till att föraren behövde transporteras med ambulanshelikopter till sjukhus, men skadeläget för föraren är i nuläget okänt. Bilen, som blev kraftigt skadad i olyckan, har bärgats från olycksplatsen.

Polisen, som var snabbt på plats, har bekräftat att det inte finns några omedelbara misstankar om brottsligt uppsåt bakom olyckan.

En formell anmälan har gjorts avseende trafikolyckan utan att det för tillfället finns några brottsmisstankar kopplade till händelsen. Detaljer kring olycksorsaken kommer att undersökas.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 april 2024 23:18
Senast uppdaterad: 19 april 2024 23:18

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors