Annons

Advokatbyrån
LexSeven

Metin ataseven

Advokat & notarius publicus

Metin Ataseven

Telge Bostäder inviger tre nya kontor ”Närhet till hyresgästerna”

Gulöl Halef, Mario Ercan och Lina Hages distriktschef Jerry från Telge Bostäder.

Idag invigdes Telge Bostäder och Telge Hovsjö tredje distriktskontor i Brunnsäng och tidigare i veckan invigdes även distriktskontoren i Lina Hage och Hovsjö. Telge Bostäder tre nya distriktskontoren öppnas i syfte för att ge en förbättrad service och ökad trygghet i bostadsområdena.

– Vi ska vara lyhörda och engagerade i våra hyresgästers behov och vara en trygg och pålitlig hyresvärd som erbjuder kunden en enklare vardag, säger Pontus Werlinder VD på Telge Bostäder och Telge Hovsjö.

Telge Bestäder mäter regelbundet hur hyresgästen ser på vår service och menar att kunderna efterfrågar mer lokal närvaro.

Nu ger Telge bostäder ett löfte om att de tre nya distriktskontoren i Hovsjö, Brunnsäng och Lina Hage ska ge hyresgästerna en ökad service och tillgänglighet.

– Det här är strategiskt bra för både hyresgäster och Telge Bostäder. Även om vi inte rent geografiskt är nära alla, kommer vi finnas mitt i våra hyresgästers vardag och verklighet. En förutsättning för ännu högre service och effektivitet, säger Ander Ydebrink.

I Måndags invigdes det första distriktskontoret i Hovsjö, i tisdags invigdes kontoret i Lina Hage och idag klippte ordförande Ander Ydebrink bandet till det tredje och sista kontoret i Brunnsäng.

– Jag gillar iden med distriktskontor, dels att man samlar kompetensen på ett ställe och närhet till hyresgästerna. Jag tror att det är det som skapar trygghet för ens boende, att hyresgästerna känner att det finns folk som bryr sig och är där dom är, säger Ander Ydebrink ordförande på Telge Bostäder.

– Det är jätte bra med dom nya distriktskontoren för att komma närmare hyresgästen, säger Emmelie Gustafsson som jobbar som fastighetsvärd på Telge Bostäder.

Distriktskontoren södra, östra och västra är i bruk från och med idag, 25 augusti, efter att sista distriktskontoret i Brunnsäng invigts.

Här hittar du rätt distriktskontor för dig:

Södra distriktet med kontor i Hovsjö – Gröndalsvägen 1 Hovsjö.

Hovsjö, Saltskog, Värdsholmen, Järna, Hölö, Mölnbo, Pershagen, Västergård och Mariekäll.

Västra distriktet med kontor i Lina Hage – Porslinsvägen 2 A

Lina Hage, Enhörna, Ronna, Karlhov, Bårstabergen, Bårstafältet, Västra Blombacka, Geneta, Genetafältet och Centrum.

Östra distriktet med kontor i Brunnsängs centrum – Porslinsvägen 2 A

Bergvik, Brunnsäng, Brunnsängs hage, Fornbacken, Grusåsen, Rosenlund, Viksäng och Östertälje.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 25 augusti 2021 00:00

Utebio med succéfilmen rundar av festivalhelgen

Montage Alex Ataseven

Bild: Alex Ataseven / TSG Entertainment/Century Studios.

Torsdagen den 25 augusti inleds Södertäljefestivalen med en löptävling genom centrala Södertälje och en kammarmusikfest.

Nu meddelar centrumföreningen Södertälje City att den fyra dagar långa festivalhelgen avslutas med succéfilmen Free Guy med Marentrappan som läktare.

Under två torsdagar i juli kunde Södertäljeborna ta del av filmerna Mamma Mia! The Movie och The Greatest Showman som lockade storpublik till Marenplan.

Festivalhelgen inleds torsdag den 25 augusti och pågår i fyra dagar med flera artistuppträdande, tivoli och roliga aktiviteter för hela familjen.

Nu presenterar Södertälje City, tillsammans HSB Södertälje, succéfilmen Free Guy som avslutar festivalhelgen den 28 augusti med utomhusbio.

Succefilmen Free Guy med Ryan Raynold visas vid Marenplan den 28 augusti. Bild: TSG Entertainment/Century Studios.

– Vi ser fram emot en mysig kväll med filmvisning som avslutning av en intensiv festival. Utebio är uppskattat bland Södertäljeborna och därför kändes det givet att vi summerar helgen en sköt häng vid Maren och tittar på film tillsammans, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City.

Den kostnadsfria utebion startar vid 20:30-tiden, beroende på väder och när det är tillräckligt mörkt och genomförs även om det regnar.

BILDEXTRA – Utomhusbio vid Marenplan

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 augusti 2022 08:06
Senast uppdaterad: 9 augusti 2022 11:13

Samordnare tillsätts – Ska bli ledande i grön omställning

Scania Södertälje Alex Ataseven. Foto

Foto: Alex Ataseven.

Regeringen tillsätter nu en nationell samordnare för att underlätta stora etableringar i fordonsindustrins gröna omställning.

Det meddelar näringsdepartementet som bland annat pekar på Scanias batterisatsning i Södertälje.

Utvecklingen och produktionen av batterier utvecklas i en rasande fart och just nu genomför flera fordonstillverkare stora investeringar.

Aktörerna investerar just nu i en stora batterianläggningar som framför allt ska fokusera på utveckling och produktion. Fordonstillverkarnas investeringar kommer att skapa tusentals nya jobb, men även ställer krav på bland annat infrastruktur, bostäder och energitillförsel i de kommuner och regioner som berörs

För att underlätta etableringarna i den gröna omställning meddelar regeringen att man kommer att utse en samordnare som på löpande band informerar Näringsdepartementet om hur arbetet med uppdraget fortskrider.

Foto: Alex Ataseven.

– Investeringarna skapar tusentals nya jobb och är avgörande för Sverige som fordonsnation. Arbetet med de stora etableringarna ställer stora krav på samhället. Regeringen tillsätter därmed en samordnare med uppdrag att koordinera olika insatser som behövs för att förverkliga fordonsindustrins nyetableringar inom framför allt batteriproduktion, säger näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson i ett pressmeddelande.

Beslutet om att tillsätta en samordnare, som bland annat ska identifiera utmaningar, hinder och underlätta samverkan mellan aktörerna, välkomnas av fordonsindustrin.

– Scanias ambition är att vara ledande i elektrifieringen av tunga fordon, och vår miljardinvestering i batterimonteringsfabriken i Södertälje som kommer stå klar nästa år är ett viktigt led i detta. Hela branschen står inför en enorm omställning, där battericellsproduktion i Sverige är avgörande. Men det kräver samordning och nära samverkan mellan politik och näringsliv. Regeringens initiativ med en nationell samordnare är därför oerhört välkommet, säger Christian Levin, vd Scania och TRATON.

Samordnaren kommer att utses inom kort och senast den 31 december 2024 ska uppdraget slutredovisas.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 augusti 2022 05:00
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 22:29

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors