Företag i fokus:

Annons

Telge Bostäder inviger tre nya kontor ”Närhet till hyresgästerna”

Gulöl Halef, Mario Ercan och Lina Hages distriktschef Jerry från Telge Bostäder.

Idag invigdes Telge Bostäder och Telge Hovsjö tredje distriktskontor i Brunnsäng och tidigare i veckan invigdes även distriktskontoren i Lina Hage och Hovsjö. Telge Bostäder tre nya distriktskontoren öppnas i syfte för att ge en förbättrad service och ökad trygghet i bostadsområdena.

– Vi ska vara lyhörda och engagerade i våra hyresgästers behov och vara en trygg och pålitlig hyresvärd som erbjuder kunden en enklare vardag, säger Pontus Werlinder VD på Telge Bostäder och Telge Hovsjö.

Telge Bestäder mäter regelbundet hur hyresgästen ser på vår service och menar att kunderna efterfrågar mer lokal närvaro.

Nu ger Telge bostäder ett löfte om att de tre nya distriktskontoren i Hovsjö, Brunnsäng och Lina Hage ska ge hyresgästerna en ökad service och tillgänglighet.

– Det här är strategiskt bra för både hyresgäster och Telge Bostäder. Även om vi inte rent geografiskt är nära alla, kommer vi finnas mitt i våra hyresgästers vardag och verklighet. En förutsättning för ännu högre service och effektivitet, säger Ander Ydebrink.

I Måndags invigdes det första distriktskontoret i Hovsjö, i tisdags invigdes kontoret i Lina Hage och idag klippte ordförande Ander Ydebrink bandet till det tredje och sista kontoret i Brunnsäng.

– Jag gillar iden med distriktskontor, dels att man samlar kompetensen på ett ställe och närhet till hyresgästerna. Jag tror att det är det som skapar trygghet för ens boende, att hyresgästerna känner att det finns folk som bryr sig och är där dom är, säger Ander Ydebrink ordförande på Telge Bostäder.

– Det är jätte bra med dom nya distriktskontoren för att komma närmare hyresgästen, säger Emmelie Gustafsson som jobbar som fastighetsvärd på Telge Bostäder.

Distriktskontoren södra, östra och västra är i bruk från och med idag, 25 augusti, efter att sista distriktskontoret i Brunnsäng invigts.

Här hittar du rätt distriktskontor för dig:

Södra distriktet med kontor i Hovsjö – Gröndalsvägen 1 Hovsjö.

Hovsjö, Saltskog, Värdsholmen, Järna, Hölö, Mölnbo, Pershagen, Västergård och Mariekäll.

Västra distriktet med kontor i Lina Hage – Porslinsvägen 2 A

Lina Hage, Enhörna, Ronna, Karlhov, Bårstabergen, Bårstafältet, Västra Blombacka, Geneta, Genetafältet och Centrum.

Östra distriktet med kontor i Brunnsängs centrum – Porslinsvägen 2 A

Bergvik, Brunnsäng, Brunnsängs hage, Fornbacken, Grusåsen, Rosenlund, Viksäng och Östertälje.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 25 augusti 2021 00:00

Misstänkt läcka inom polisen – Undersökning läggs ner

Salt

Dödskjutningen i Saltskog den 6 oktober tidigare i år. Läsarbild

En brottsutredning inleddes efter att en okänd person spridit uppgifter från polismyndighets system.

Nu har chefsåklagaren fattat beslut om att avsluta ärendet efter det misstänkta dataintrånget

Det var i samband med ett mord i Södertälje som en video läcktes till media enligt polisens interna utredning. En okänd person tog sig in i polisens system och ska enligt uppgifter olovligt spridit en video, utan förundersöknings- och utredningsledares kännedom.

Uppgifterna som spreds har koppling till en pågående sekretessbelagd förundersökning om mord i Södertälje. Därmed anses personen gjort sig skyldig till brott mot tystnadsplikt efter det misstänkta dataintrånget.

Misstänkta mördarna efter dödsskjutningen i Saltskog. Läsarbild.

Men chefsåklagaren beslutar nu att lägga ned förundersökningen om läckan. Enligt beslutet saknas det numera anledning att anta att ”brott som hör under allmänt åtal har förövats”.

”Det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökningen.”, skriver chefsåklagaren i beslutet.

Enbart i år har tolv skjutningar inträffat varav sex personer mist sina liv. Inom loppet av två veckor inträffade fem skjutningar, tre av dessa inträffade i Ronna varav två med dödligt utgång.

Läs även – Tolv skjutningar i Södertälje 2022 – Sex med dödlig utgång

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2022 12:21
Senast uppdaterad: 2 december 2022 12:21

Så ska kommunen hjälpa elever i rätt riktning – ”Unikt för Södertälje”

Täljegymnasiet

Arkivbild

För vissa elever är gymnasievalet lätt, för andra är det betydligt svårare. Men en sak är säker – det finns en gymnasieutbildning för alla.

Nu har Södertälje kommun gjort det enklare för högstadieeleverna, genom ett sökverktyg, att ta reda på vilka program de är behöriga till.

– Det här verktyget är unikt för Södertälje, säger Camilla Andersson, SYV-samordnare i Södertälje kommun och initiativtagare till sökverktyget, i ett pressmeddelande.

Snart öppnar valet av skola och gymnasieutbildning som eleverna ska läsa i tre år framåt. Givetvis är det mycket att tänka på inför och flera elever har många funderingar så som behörighet, samt hur långt betygen räcker.

Nu har Södertälje kommun lanserat ett unikt sökverktyg och webbplats som kommer att underlätta högstadieelevernas sökprocess.

(Annonslänk)

– Vi vill att det ska vara lätt för eleverna och deras vårdnadshavare att se vilka vad de är behöriga till, vilka utbildningar som finns i Södertälje och ge dem verktyg för att öka sin valkompetens. Vi vill att eleverna gör rätt gymnasieval från början eftersom det ökar deras chanser att klara av sin utbildning med bra betyg, säger SYV-samordnaren Camilla Andersson.

I kommunens unika sökverktyg kan eleverna på ett enkelt sätt hitta värdefull information att tänka på inför gymnasievalet, samt ta reda på vilka program de är behöriga till. Även vårdnadshavare kommer att kunna nyttja kommunens kostnadsfria tjänst, oavsett om ansökan gäller kommunal, fristående eller anpassad gymnasieskola/gymnasiesärskola.

– Jag hoppas att detta är ett steg i rätt riktning för att våra elever och deras vårdnadshavare ska se fler karriärvägar, säger Johan Abrahamsson, tf utbildningsdirektör.

Sökverktyget, som kommer att vara ett viktigt arbetsverktyg för studie- och yrkesvägledare, är en av kommunens flera insatser för att öka valkompetensen.

Här hittar du information om behörighetsregler och meritvärde.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2022 10:50
Senast uppdaterad: 2 december 2022 10:50

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)