Företag i fokus:

Metin Hawso ställer upp som kandidat i provval till riksdagen

Liberalernas gruppledare i Södertälje, Metin Hawso, kandiderar till riksdagsvalet nästa år. Det offentliggjorde han på den egna Facebooksidan vid 13-tiden på måndagen.

”Att stå upp för frihet, mångfald och tolerans är viktigare än någonsin. Liberalerna behövs i riksdagen för att värna liberalismen. Att ha ett jobb att gå till och egen försörjning är en frihet som måste förvaras.”, skriver han i ett inlägg på Facebook.

Metin Hawsho som är gruppledare ledamot i kommunstyrelse, sitter i kommunfullmäktige, utbildningsnämnden, äldreomsorgsnämnd samt Telge AB brinner för utbildning, företagande och integration.

”Det viktiga är att samhället skapar de bästa förutsättningarna för varje individ att uppnå sitt mål oavsett var man kommer ifrån eller var man bor.”, meddelar Metin.

Han vill även se till att människor snabbt lär sig språket, kommer in på arbetsmarknaden, göra det enklare och billigare för företagare att anställa, satsa tidigt på elever för att ge dem möjlighet att studera vidare och inte fastna i utanförskap.

Metin Hawso har tydligt ställt in siktet mot riksdagen och söker nu Liberalas förtroende i omröstningen till riksdagslistan näst år.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 24 augusti 2021 00:00

Lindholm utses som ny ordförande för LO

Byggnads

Johan Lindholm
Foto: Byggnads

Byggnads ordförande Johan Lindholm utses som ny ordförande för LO efter att valberedningens tidigare förslag drog sig ur. Lindholm har en lång karriär bakom sig inom fackföreningsrörelsen och har lett Byggnads sedan 2012.

Valberedningen i LO presenterade på lördagen Johan Lindholm, nuvarande förbundsordförande för Byggnads, som ordförande för LO. Lindholm, 60 år gammal och uppvuxen i Södertälje, har varit aktiv inom Byggnads sedan 2012 och har en lång erfarenhet av fackligt arbete.

(Annonslänk)

– Mitt stora grattis till Johan Lindholm! Han är en tydlig debattör inom LO och kommer kunna bli en viktig röst i samhällsdebatten, säger Lars Hildingsson, vice ordförande för Byggnads som kommer därmed bli ordförande för Byggnads.

Den ursprungliga kandidaten till posten som LO-ordförande, Pim Van Dorpel, meddelade sitt avhopp strax innan LO-kongressen skulle öppna. Detta ledde till ett intensivt arbete inom valberedningen för att hitta en ny kandidat.

Efter noggrant övervägande föreslogs Lindholm, som har gjort sig känd för sitt starka ledarskap inom byggsektorn.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 maj 2024 10:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 19:18

Pensionär krävs på stort belopp för felaktiga utbetalningar

äldre hemtjänst 1 Pixabay

Foto: Pexels

Pensionsmyndigheten har beslutat att kräva tillbaka över 360 000 kronor från en pensionär i Södertälje efter att felaktiga utbetalningar upptäckts.

(Annonslänk)

En pensionär i Södertälje måste återbetala totalt 361 874 kronor till Pensionsmyndigheten efter att ha fått felaktiga utbetalningar av garantipension och bostadstillägg under perioden november 2021 till februari 2024. Enligt myndigheten har pensionären vistats utomlands under en längre tid utan att anmäla detta, vilket ledde till att ersättningarna betalades ut felaktigt.

Totalt handlar det om felaktiga utbetalningar på 230 562 kronor i garantipension och 131 312 kronor i bostadstillägg.

Pensionsmyndigheten mottog information från Försäkringskassan och Södertälje kommun som tydde på att pensionären inte längre var bosatt i Sverige. Efter vidare utredning och kontroller hos Migrationsverket, som visade att pensionären reste ut ur landet den 2 oktober 2021 utan att återvända, beslöt myndigheten att stoppa utbetalningarna från och med mars 2024.

Trots att pensionären fick möjlighet att lämna synpunkter på utredningen, inkom inga sådana synpunkter. Därför har Pensionsmyndigheten nu beslutat att kräva tillbaka det felaktigt utbetalda beloppet och överlämnat ärendet till Försäkringskassan för vidare hantering.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 02:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors