Företag i fokus:

Metin Hawso ställer upp som kandidat i provval till riksdagen

Liberalernas gruppledare i Södertälje, Metin Hawso, kandiderar till riksdagsvalet nästa år. Det offentliggjorde han på den egna Facebooksidan vid 13-tiden på måndagen.

”Att stå upp för frihet, mångfald och tolerans är viktigare än någonsin. Liberalerna behövs i riksdagen för att värna liberalismen. Att ha ett jobb att gå till och egen försörjning är en frihet som måste förvaras.”, skriver han i ett inlägg på Facebook.

Metin Hawsho som är gruppledare ledamot i kommunstyrelse, sitter i kommunfullmäktige, utbildningsnämnden, äldreomsorgsnämnd samt Telge AB brinner för utbildning, företagande och integration.

”Det viktiga är att samhället skapar de bästa förutsättningarna för varje individ att uppnå sitt mål oavsett var man kommer ifrån eller var man bor.”, meddelar Metin.

Han vill även se till att människor snabbt lär sig språket, kommer in på arbetsmarknaden, göra det enklare och billigare för företagare att anställa, satsa tidigt på elever för att ge dem möjlighet att studera vidare och inte fastna i utanförskap.

Metin Hawso har tydligt ställt in siktet mot riksdagen och söker nu Liberalas förtroende i omröstningen till riksdagslistan näst år.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 24 augusti 2021 00:00

MINGELBILDER v.15 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0007

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.13

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 21:16
Senast uppdaterad: 15 april 2024 21:16

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors