Företag i fokus:

Metin Hawso ställer upp som kandidat i provval till riksdagen

Liberalernas gruppledare i Södertälje, Metin Hawso, kandiderar till riksdagsvalet nästa år. Det offentliggjorde han på den egna Facebooksidan vid 13-tiden på måndagen.

”Att stå upp för frihet, mångfald och tolerans är viktigare än någonsin. Liberalerna behövs i riksdagen för att värna liberalismen. Att ha ett jobb att gå till och egen försörjning är en frihet som måste förvaras.”, skriver han i ett inlägg på Facebook.

Metin Hawsho som är gruppledare ledamot i kommunstyrelse, sitter i kommunfullmäktige, utbildningsnämnden, äldreomsorgsnämnd samt Telge AB brinner för utbildning, företagande och integration.

”Det viktiga är att samhället skapar de bästa förutsättningarna för varje individ att uppnå sitt mål oavsett var man kommer ifrån eller var man bor.”, meddelar Metin.

Han vill även se till att människor snabbt lär sig språket, kommer in på arbetsmarknaden, göra det enklare och billigare för företagare att anställa, satsa tidigt på elever för att ge dem möjlighet att studera vidare och inte fastna i utanförskap.

Metin Hawso har tydligt ställt in siktet mot riksdagen och söker nu Liberalas förtroende i omröstningen till riksdagslistan näst år.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 24 augusti 2021 00:00

BILDEXTRA: Fullsatt när SSK hade hemmapremiär

5442A2E8-64AE-4409-A617-DEA1D1B464EB

Foto: Shamash Oyal

Lagledare Ove Karlsson på väg att lämna över en sista matchtröja till Dragan (#84), SSKspelaren Jacob Dahlström på väg att överräcka blomsterkvast

Dragan Umicevic avtackas efter en lång hockeykarriär, till höger i bild hans hustru Giovanna Umicevic. Foto: Shamash Oyal

SSK:s klubbdirektör höll tal till Dragans ära, här tillsammans med barnen Bianca och Luca

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 13:17
Senast uppdaterad: 30 september 2023 13:17

Butik rånad med pistolliknande föremål – en person skadad

92430DCB-3652-434A-A1A4-26B58C033E96

Foto: Alexander Isa

En butik i centrala Södertälje rånades av flera personer på lördagsförmiddagen. Enligt polisen användes ett föremål som liknade en pistol av gärningspersonerna.

Det var strax efter klockan 10 som polisen larmades till den centrala butiken efter ett nödlarm. Enligt polisens information blev en av de anställda blivit slagen.

– Det är butiksanställd som larmar från butiken och berättar att två personer har hotat med ett pistolliknande föremål samt slagit butiksbiträdet, skriver polisen på sin hemsida

Polise och ambulans beordrads till platsen och den anställda personen som skadades fördes till sjukhus med för kontroll.

Just nu pågår en sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna i området, men i nuläget har inga misstänkta personer gripits.

Butiken har spärrats av för en teknisk undersökning, och polisen har inlett en förundersökning angående grovt rån.

Enligt uppgifter till Telgenytt, har butiken Stjärnurmakarna blivit utsatt för ett rån.

Vet du mer, kontakta oss här.

Polis på plats. Området avspärrat. Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 09:43
Senast uppdaterad: 30 september 2023 10:39

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors