🕝 1 minuter
Här vill ägaren ersätta bensinstationen med bostäder
Publicerad 23 augusti 2021 02:00
Uppdaterad 23 augusti 2021 02:00

”Vi planerar för nedläggning av nuvarande bensinstation och uppförande av ett bostadskomplex med varierande antal våningar, lokaler i gatuplan samt bilparkering i källare. Vi har funderat på två tänkbara alternativ.” Skriver ägaren i ansökan.

Ägaren till Brolundas bensinstation Gulf planerar att lägg nere bensinstationen och ersätta marken med bostäder. Nu har ägaren inkommit med en planansökan som omfattar två förslag.

Alternativet 1 – Bebyggelse upp till 8 våningar, BTA 6.825 kvm, BYA 1.830 kvm.

Här vill ägaren förvärva marken, Geneta 2:1, som gränsar till den egna och utöka bland annat med bostäder. Idag finns en fotbollsplan på den kommunala marken, men enligt ägaren används den väldig sällan.

I ansöka vill ägaren bygga bostäder på den kommunala marken samt förbättra idrottsområdet med bidrag från bland annat fonder, EU projekt, idrottsförbund och kommunen.

Ägaren vill i första alternativet bygga tre bostadshus länkade samman med en bostadslänga för små lägenheter / studentbostäder och en förhöjd markplan för den kommersiella delen. I den kommersiella delen har ägaren bland annat skissat för verksamhetslokaler som sportsbar, fastfood och bowling i fastigheten.

Andra alternativet – Bebyggelse upp till till 8 våningar, BTA 5.235 kvm, BYA 1.320 kvm

I andra alternativet har fastighetsägare begränsat projektet helt till den egna fastigheten, Rybsen:1. Andra alternativet omfattar tre bostadshus länkade samman med en bostadslänga för små lägenheter / studentbostäder och en förhöjd markplan för den kommersiella delen.

Dela artikeln