Företag i fokus:

Här vill ägaren ersätta bensinstationen med bostäder

”Vi planerar för nedläggning av nuvarande bensinstation och uppförande av ett bostadskomplex med varierande antal våningar, lokaler i gatuplan samt bilparkering i källare. Vi har funderat på två tänkbara alternativ.” Skriver ägaren i ansökan.

Ägaren till Brolundas bensinstation Gulf planerar att lägg nere bensinstationen och ersätta marken med bostäder. Nu har ägaren inkommit med en planansökan som omfattar två förslag.

Alternativet 1 – Bebyggelse upp till 8 våningar, BTA 6.825 kvm, BYA 1.830 kvm.

Här vill ägaren förvärva marken, Geneta 2:1, som gränsar till den egna och utöka bland annat med bostäder. Idag finns en fotbollsplan på den kommunala marken, men enligt ägaren används den väldig sällan.

I ansöka vill ägaren bygga bostäder på den kommunala marken samt förbättra idrottsområdet med bidrag från bland annat fonder, EU projekt, idrottsförbund och kommunen.

Ägaren vill i första alternativet bygga tre bostadshus länkade samman med en bostadslänga för små lägenheter / studentbostäder och en förhöjd markplan för den kommersiella delen. I den kommersiella delen har ägaren bland annat skissat för verksamhetslokaler som sportsbar, fastfood och bowling i fastigheten.

Andra alternativet – Bebyggelse upp till till 8 våningar, BTA 5.235 kvm, BYA 1.320 kvm

I andra alternativet har fastighetsägare begränsat projektet helt till den egna fastigheten, Rybsen:1. Andra alternativet omfattar tre bostadshus länkade samman med en bostadslänga för små lägenheter / studentbostäder och en förhöjd markplan för den kommersiella delen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 23 augusti 2021 00:00

MINGELBILDER v.15 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0007

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.13

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 21:16
Senast uppdaterad: 15 april 2024 21:16

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors