🕝 1 minuter
Stålhamraskolan anställer lärare till finska klasserna "Väntar på svar"
Publicerad 19 augusti 2021 02:00
Uppdaterad 19 augusti 2021 02:00

Jenna Laakso och Rickard Lommi

Utbildningsnämnden i Södertälje beslutade i juni att ge 300 000 kronor i finansiering till Stålhamraskolans finska klasser. Men föräldrarna var då fortfarande skeptiska om hur framtiden skulle se ut och menade att en oro fortfarande hänger i luften.

Nu kommer nästa beslut och en strategi på hur undervisningen på Stålhamraskolan kommer att se ut kommande termin. Beslutet betyder att barnen inte kommer att läsa tillsammans som det gjorts tidigare.

– En anledning till att ta bort dom finska klasserna var ju att barnen blir exkluderade när dom går i en egen klass. Detta känns mer exkluderande när dom plockas ut ur sin ordinarie klass dagligen, säger Jenna Laakso till Telgenytt.

Läraren som tillsätts ska frigöra tid för befintliga finsk-språkiga läraren som ska arbeta och ge barnen undervisning på finska. 

– Barnen går i svenska klasser men ska få 50% av undervisningen på finska. Just nu väntar vi på svar på hur skolan löser det rent praktiskt och speciellt för dom äldre eleverna, säger Jenna Laakso.

300 000 kronor extra till finska klasser ”Vi är positiva”

Dela artikeln