Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Luftballong, bungyjump och fallskärmshoppning – Cirkus Cirkör besökte Södertälje under sommaren

I början på juni var Telgenytt först på plats när Cirkus Cirkör besökte Södertälje

Det är inte många som missar den stora, röda ballongen, som täcker en stor del av Högbersparken nedanför Bårstaberget, när man går eller åker förbi.

Här är folk är nyfikna, men medarbetarna på plats är fåordiga, berättar en ung kvinna som tittar på skådespeleriet som sker. Men Telgenytt kommer lite närmare och kan nu avslöja att det spelas in topphemlig film där artister, akrobater och cirkusartister är med.

Utöver det anordnas luftballongsturer, fallskärmshoppning och bungyjump direkt från luftballongen.

– Vi har varit här ett par gånger och idag ska vi testa ballongen för att sedan kunna spela in en film längre fram. Vi är här under sommaren och kommer bland annat erbjuda luftballongsturer, bungyjump och fallskärmshoppning från luftballongen, berättar Peter Magnusson

Reportern på TV4 Morgon, Carolin Björnerhag, hoppade Bungyjump, i livesänt Tv, i augusti förra året med just Peters team, Bungy STHLM. Artisten Amer Sarsour är en annan person, valde att anlita Peter Magnusson och hans team för hans musikvideo, Picasso, 2019 där Amer står på toppen av luftballongen.

– Vi är det enda företaget i världen som erbjuder bungyjump och fallskärmshoppning och det kommer vi göra här i Södertälje, berättar Peter Magnusson för Telgenytt.

Varför just Södertälje?
– Platsen är vald med omsorg. Jag är från Nykvarn här i Södertälje, så för mig är det väldigt speciellt att kunna erbjuda en upplevelse utöver det vanliga på hemmaplan. Samt att det en fin äng med stora ytor här, berättar en medarbetare.

Hur ofta erbjuder ni era upplevelse?
– Vi är här hela sommaren, men sen är vi väldigt väderberoende och måste anpassa oss lite därefter. Däremot är vi väldigt flexibla, bokar våra kunder och vill skjuta fram någon dag så är vi medgörliga, upplevelsebrunchen funkar lite så. Så vill man åka med, om man vågar, så sker bokning via vår Facebook sida, säger Peter Magnusson.

Länk till Facebook: BUNGY STHLM

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 19 augusti 2021 00:00

Ni lärare bör tänka på hur ni kommunicerar med oss

skola-elever-larare

Foto: Pxhere.

Varje dag, bokstavligen varje dag, åker jag på hemringning av lärarna. Det kan vara allt från tuggummi i munnen till mobilen i fickan. Det är så onödiga hemringningar som läraren väljer att utföra. Är det verkligen nödvändigt och varför är vår relation så dålig?

Jag får hemringning varje dag, men känner själv att det inte är nödvändiga samtal. Hemringningar inte är lösningen på problemen utan det är relationen mellan eleven och läraren som brister. Det är relationen som avgör om man som elev vill lära sig av sina misstag.

Väljer läraren att ständigt ringa hem till mina föräldrar istället för att diskutera situationen med mig och förklara konsekvenserna, samt motivera mig till att vilja förstå mina misstag så kommer jag som elev inte vilja lyssna och göra bättre ifrån mig.

Väljer du som lärare att istället kommunicera med mig och förklara mina misstag på ett lugnt och sansat sätt, så garanterar jag att att vår relation kommer bli bättre. Jag som elev vill förbättras.

Du som lärare kanske anser att det är något som ska diskuteras hemma, samt att föräldrarna ska ta ansvar och se till att barnen gör rätt för sig i skolan. Men ni glömmer att en större del av våra dagar spenderas i skolan. Ert sätt att kommunicera med oss elever kan ibland ske aggressivt och högljutt, som leder till att eleven distansera sig. Det blir otryggt för oss elever som tappar fortroendet och leder till att vi inte alls kommer lyssna på er. Vi elever hör högljudda och frustrerade lärare dagligen, så högljudda att hela skolan skakar.

Vill ni nå oss elever är det hög tid att tänka till. Svaret på vår vårt beteende ligger i hur ni kommunicerar med oss. Inte alltid, men oftast. Ni ska vara våra förebilder och föregå med gott exempel, inte vara våra mardrömmar. 

En som är trött lärarnas beteende

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 mars 2023 05:00
Senast uppdaterad: 30 mars 2023 20:45

Efter drunkningsolyckan i Nykvarn – En person dömd

Ambulans

Foto: Shamash Oyal

En treåring pojke var nära att drunkna vid Hökmossbadet förra sommaren. Nu döms pojkens familjemedlem för vållande till kroppsskada, för att han lämnat barnet utan uppsikt och tillsyn.

Det var den 20 juli 2022 som räddningstjänsten tillkallades till Hökmossbadet i Nykvarn efter att en liten pojke var nära att drunkna vid badplatsen. Enligt åtalet lämnades treåringen ”utan uppsikt och tillsyn” när drunkningsolyckan var framme.

Allmänheten hjälpte snabbt till med hjärt- och lungräddning tills sjukvårdpersonal anlände och förde pojken med ilfart till sjukhus med ambulanshelikopter.

Ambulanshelikopter på plats efter drunkningsolyckan i Nykvarn. Arkivbild /Läsarbild.

Den lilla pojken drabbades för hjärtstopp, kramp och syrebrist till hjärnan samt lunginflammation och befann sig i ett ”livshotande tillstånd”, men överlevde mirakulöst.

I slutet på december beslutade Åklagarmyndigheten att åtala en av pojkens familjemedlem för händelsen i Nykvarn för vållande till kroppskada, grovt brott, och gärningen ansågs ha begått av oaktsamhet.

”Brottet bör bedömas som grovt då det innefattat ett medvetet risktagande av allvarligt slag eller försummelse av allvarligt slag när särskild uppmärksamhet var påkallad.”, skrev Åklagarmyndigheten i stämningsansökan.

Nu meddelar tingsrätten domen mot familjemedlemmen som döms för vållande till kroppsskada, samt 50 dagsböter på 50 kronor och betala 5 000 kronor i skadestånd.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 mars 2023 16:03
Senast uppdaterad: 30 mars 2023 16:03

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors