Företag i fokus:

Luftballong, bungyjump och fallskärmshoppning – Cirkus Cirkör besökte Södertälje under sommaren

I början på juni var Telgenytt först på plats när Cirkus Cirkör besökte Södertälje

Det är inte många som missar den stora, röda ballongen, som täcker en stor del av Högbersparken nedanför Bårstaberget, när man går eller åker förbi.

Här är folk är nyfikna, men medarbetarna på plats är fåordiga, berättar en ung kvinna som tittar på skådespeleriet som sker. Men Telgenytt kommer lite närmare och kan nu avslöja att det spelas in topphemlig film där artister, akrobater och cirkusartister är med.

Utöver det anordnas luftballongsturer, fallskärmshoppning och bungyjump direkt från luftballongen.

– Vi har varit här ett par gånger och idag ska vi testa ballongen för att sedan kunna spela in en film längre fram. Vi är här under sommaren och kommer bland annat erbjuda luftballongsturer, bungyjump och fallskärmshoppning från luftballongen, berättar Peter Magnusson

Reportern på TV4 Morgon, Carolin Björnerhag, hoppade Bungyjump, i livesänt Tv, i augusti förra året med just Peters team, Bungy STHLM. Artisten Amer Sarsour är en annan person, valde att anlita Peter Magnusson och hans team för hans musikvideo, Picasso, 2019 där Amer står på toppen av luftballongen.

– Vi är det enda företaget i världen som erbjuder bungyjump och fallskärmshoppning och det kommer vi göra här i Södertälje, berättar Peter Magnusson för Telgenytt.

Varför just Södertälje?
– Platsen är vald med omsorg. Jag är från Nykvarn här i Södertälje, så för mig är det väldigt speciellt att kunna erbjuda en upplevelse utöver det vanliga på hemmaplan. Samt att det en fin äng med stora ytor här, berättar en medarbetare.

Hur ofta erbjuder ni era upplevelse?
– Vi är här hela sommaren, men sen är vi väldigt väderberoende och måste anpassa oss lite därefter. Däremot är vi väldigt flexibla, bokar våra kunder och vill skjuta fram någon dag så är vi medgörliga, upplevelsebrunchen funkar lite så. Så vill man åka med, om man vågar, så sker bokning via vår Facebook sida, säger Peter Magnusson.

Länk till Facebook: BUNGY STHLM

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 19 augusti 2021 00:00

BILDEXTRA: Fullsatt när SSK hade hemmapremiär

5442A2E8-64AE-4409-A617-DEA1D1B464EB

Foto: Shamash Oyal

Lagledare Ove Karlsson på väg att lämna över en sista matchtröja till Dragan (#84), SSKspelaren Jacob Dahlström på väg att överräcka blomsterkvast

Dragan Umicevic avtackas efter en lång hockeykarriär, till höger i bild hans hustru Giovanna Umicevic. Foto: Shamash Oyal

SSK:s klubbdirektör höll tal till Dragans ära, här tillsammans med barnen Bianca och Luca

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 13:17
Senast uppdaterad: 30 september 2023 13:17

Butik rånad med pistolliknande föremål – en person skadad

92430DCB-3652-434A-A1A4-26B58C033E96

Foto: Alexander Isa

En butik i centrala Södertälje rånades av flera personer på lördagsförmiddagen. Enligt polisen användes ett föremål som liknade en pistol av gärningspersonerna.

Det var strax efter klockan 10 som polisen larmades till den centrala butiken efter ett nödlarm. Enligt polisens information blev en av de anställda blivit slagen.

– Det är butiksanställd som larmar från butiken och berättar att två personer har hotat med ett pistolliknande föremål samt slagit butiksbiträdet, skriver polisen på sin hemsida

Polise och ambulans beordrads till platsen och den anställda personen som skadades fördes till sjukhus med för kontroll.

Just nu pågår en sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna i området, men i nuläget har inga misstänkta personer gripits.

Butiken har spärrats av för en teknisk undersökning, och polisen har inlett en förundersökning angående grovt rån.

Enligt uppgifter till Telgenytt, har butiken Stjärnurmakarna blivit utsatt för ett rån.

Vet du mer, kontakta oss här.

Polis på plats. Området avspärrat. Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 09:43
Senast uppdaterad: 30 september 2023 10:39

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors