Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Dardan Gashi från Södertälje gör succé bland svenska eliten

För några år sedan var Dardan Gashi ett okänt namn i Stockholm, men på hemmaplan i Södertälje var Dardan den man gick till för att få en perfekt make-up.

– Målet med mitt arbete är att varje kvinna ska känna sig vacker i sig själv och se det vackra jag framhäver. Det har aldrig varit personliga komplimanger jag varit ute efter, mitt fokus har alltid varit den jag sminkat säger Dardan till Telgenytt.

Nu har hans fingerfärdighet spridit sig utanför Södertäljes gränser och idag är han anlitad av bland annat Sveriges största influensers.

Backar man bandet lite hamnar vi i Kosovo och möter en ung 19-åring Dardan som är på väg till Sverige med drömmen om att bli make-up artist.

Väl i Sverige slösade Dardan inte någon tid och börjar studera omgående, men 6 år senare flyttade han tillbaka till Kosov en kort period.

– När jag kom till Sverige började jag plugga konst och mitt intresse för make-up växte för varje dag. Det resulterade i att jag 2015 flyttade tillbaka till Kosovo för att studera hos Dafine Neziri, en av världens bästa make-up artister enligt min mening, säger Dardan Gashi till Telgenytt.

I Kosovo utbildades Dardan i 7 veckor och efter utbildningen började han jobba som både make-up artist och make-up lärare. I Kosovo gick det snabbt fram för Dardan som skrev kontrakt med olika filmbolag för att sminka allt från Tv-profiler och filmstjärnor, men det var inte där han ville bygga sin kundkrets.

Av den anledningen valde han att flytta tillbaka till Sverige och bosatte sig i Stockholm efter ett år i hemlandet Kosovo, men en oro hängde i luften.

– Jag var väldigt orolig för att lämna det trygga jag började bygga upp i Kosovo. Jag var rädd för att misslyckas hemma i Sverige, men till min förvåning så gick det bättre än förväntat. Vänner och bekanta stöttade mig så himla mycket i mitt arbete och jag fick en sådan enorm hjälp från kollegor i samma bransch. Det är jag så tacksam över, berättar Dardan.

Väl i Sverige började Dardan jobba på Kicks och Åhlens i Stockholm samtidigt som han fokuserade på att utveckla sin touch och göra sig ett namn. Han la ner all energi till att utvecklas till den framgångsrika make-up artist han är idag.

– Utvecklingen kom naturligt. Vänner och kollegor började fråga om jag kunde ställa upp till privata evenemang och därifrån fortsatte det och idag har jag sminkat alla möjliga fantastiska influensers.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 19 augusti 2021 00:00

Sprängning riktad mot person med tidigare kopplingar till kriminella

IMG_4512

Foto: Shamash Oyal

En man i 30-årsåldern, tidigare kopplad till kriminella kretsar i Södertälje, tros vara måltavlan för sprängdåden i ett villaområde vid Västergård, rapporterar Lt.

Inom loppet av några dagar inträffade sprängdåd i ett villaområde i Södertälje. I det första fallet, exploderade en mindre anordning, men den ansågs vara ofarlig.

I det andra fallet, där boende i en annan villa larmade om ett föremål utanför bostaden, lyckades det nationella bombskyddet säkra det misstänkta farliga objektet. Men strax före midnatt på fredagskvällen detonerade en bomb vid samma adress, men mot en annan bostad.

Enligt Lt är den misstänkta måltavlan, där detonationen inträffade, en man som tidigare har varit involverad i kriminella kretsar, men mannen ska inte vara intresserad av att samarbeta med polisen i deras utredningsarbete.

Polisen är på plats i det berörda villaområdet. Foto: Shamash Oyal

Enligt tidningen har mannen tidigare blivit dömd till tre års fängelse för grov utpressning, men senare friades av hovrätten. Efter detta har han inte varit inblandad i liknande utredningar.

Under fredagskvällen ska detonationen inträffat vid mannens bostad och orsakade mindre skador. Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med sprängningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts vilket blir det tredje fallet på tre dagar i villaområdet, men för tillfället har inga misstänkta personer gripits.

Polisen ser samband mellan incidenterna.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 15:13
Senast uppdaterad: 23 september 2023 15:13

Sköldpadda hittad av polisen vid avfart i Södertälje

Sköld

Foto: Polisen.

Strax före klockan 13 gjorde en polispatrull i Södertälje en oväntad upptäckt – en sköldpadda som hade kommit ut på E4:an.

Även i juli, tidigare under sommaren, blev en sköldpadda hittad i Södertälje. Den gången påträffades den på Tvetavägen av en privatperson som sedan lämnade in den till polisstationen i Södertälje. Nu, i en liknande händelse, hittades en sköldpadda på E4:an vid avfarten Södertälje Syd.

Enligt polisens information mår djuret bra och har blivit omhändertaget. Polisen misstänkte att det var en havssköldpadda. Sköldpaddan, som var ungefär 30 centimeter lång, misstänkte vara en havssköldpadda som nu transporterats till en djurpark och vårdats av personalen där.

Det är fortfarande oklart hur sköldpaddan hamnade på vägbanan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 13:30
Senast uppdaterad: 23 september 2023 13:30

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors