Företag i fokus:

Annons

Dardan Gashi från Södertälje gör succé bland svenska eliten

För några år sedan var Dardan Gashi ett okänt namn i Stockholm, men på hemmaplan i Södertälje var Dardan den man gick till för att få en perfekt make-up.

– Målet med mitt arbete är att varje kvinna ska känna sig vacker i sig själv och se det vackra jag framhäver. Det har aldrig varit personliga komplimanger jag varit ute efter, mitt fokus har alltid varit den jag sminkat säger Dardan till Telgenytt.

Nu har hans fingerfärdighet spridit sig utanför Södertäljes gränser och idag är han anlitad av bland annat Sveriges största influensers.

Backar man bandet lite hamnar vi i Kosovo och möter en ung 19-åring Dardan som är på väg till Sverige med drömmen om att bli make-up artist.

Väl i Sverige slösade Dardan inte någon tid och börjar studera omgående, men 6 år senare flyttade han tillbaka till Kosov en kort period.

– När jag kom till Sverige började jag plugga konst och mitt intresse för make-up växte för varje dag. Det resulterade i att jag 2015 flyttade tillbaka till Kosovo för att studera hos Dafine Neziri, en av världens bästa make-up artister enligt min mening, säger Dardan Gashi till Telgenytt.

I Kosovo utbildades Dardan i 7 veckor och efter utbildningen började han jobba som både make-up artist och make-up lärare. I Kosovo gick det snabbt fram för Dardan som skrev kontrakt med olika filmbolag för att sminka allt från Tv-profiler och filmstjärnor, men det var inte där han ville bygga sin kundkrets.

Av den anledningen valde han att flytta tillbaka till Sverige och bosatte sig i Stockholm efter ett år i hemlandet Kosovo, men en oro hängde i luften.

– Jag var väldigt orolig för att lämna det trygga jag började bygga upp i Kosovo. Jag var rädd för att misslyckas hemma i Sverige, men till min förvåning så gick det bättre än förväntat. Vänner och bekanta stöttade mig så himla mycket i mitt arbete och jag fick en sådan enorm hjälp från kollegor i samma bransch. Det är jag så tacksam över, berättar Dardan.

Väl i Sverige började Dardan jobba på Kicks och Åhlens i Stockholm samtidigt som han fokuserade på att utveckla sin touch och göra sig ett namn. Han la ner all energi till att utvecklas till den framgångsrika make-up artist han är idag.

– Utvecklingen kom naturligt. Vänner och kollegor började fråga om jag kunde ställa upp till privata evenemang och därifrån fortsatte det och idag har jag sminkat alla möjliga fantastiska influensers.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 19 augusti 2021 00:00

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 04:43
Senast uppdaterad: 27 november 2022 21:44

TV / BILDEXTRA: Här är Södertäljes nya lyxhotell

ECD5B807-21AE-4537-BC66-4C139B28458E

SPA-avdelningen. Foto: Alexander Isa

Entré/Lobby

Receptionen.

Bastu med 85 graders värme.

Behandlingsrum för två. Här kan en få behandling samtidigt som en kopplar av i jacuzzin.

Turkisk Hamam

Restaurangen Impasto

Restaurangen Impasto

Vana SPA

Ingång till utomhuspoolen frän insidan.

Utomhuspoolerna håller öppet året runt.

Iskallt bad för den våghalsige.

Lyxsvit med egen jacuzzi och stor terrass, och har en fantastik utsikt mot kanalen.

Julkänsla i flera hotellrum.

Restaurangen Vivace

Italienska restaureringen Impasto.

Lounge och bar

Stora monitorskärmar för större konferenser.

Innergård

Boulebana

Vana SPA

Hotelldirektören Steffen Sanders. Foto: Alexander Isa

Läs även: – Då öppnar Elite i Södertälje – ”Kan knappt bärga oss”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 11:59
Senast uppdaterad: 27 november 2022 12:06

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)