Företag i fokus:

Dardan Gashi från Södertälje gör succé bland svenska eliten

För några år sedan var Dardan Gashi ett okänt namn i Stockholm, men på hemmaplan i Södertälje var Dardan den man gick till för att få en perfekt make-up.

– Målet med mitt arbete är att varje kvinna ska känna sig vacker i sig själv och se det vackra jag framhäver. Det har aldrig varit personliga komplimanger jag varit ute efter, mitt fokus har alltid varit den jag sminkat säger Dardan till Telgenytt.

Nu har hans fingerfärdighet spridit sig utanför Södertäljes gränser och idag är han anlitad av bland annat Sveriges största influensers.

Backar man bandet lite hamnar vi i Kosovo och möter en ung 19-åring Dardan som är på väg till Sverige med drömmen om att bli make-up artist.

Väl i Sverige slösade Dardan inte någon tid och börjar studera omgående, men 6 år senare flyttade han tillbaka till Kosov en kort period.

– När jag kom till Sverige började jag plugga konst och mitt intresse för make-up växte för varje dag. Det resulterade i att jag 2015 flyttade tillbaka till Kosovo för att studera hos Dafine Neziri, en av världens bästa make-up artister enligt min mening, säger Dardan Gashi till Telgenytt.

I Kosovo utbildades Dardan i 7 veckor och efter utbildningen började han jobba som både make-up artist och make-up lärare. I Kosovo gick det snabbt fram för Dardan som skrev kontrakt med olika filmbolag för att sminka allt från Tv-profiler och filmstjärnor, men det var inte där han ville bygga sin kundkrets.

Av den anledningen valde han att flytta tillbaka till Sverige och bosatte sig i Stockholm efter ett år i hemlandet Kosovo, men en oro hängde i luften.

– Jag var väldigt orolig för att lämna det trygga jag började bygga upp i Kosovo. Jag var rädd för att misslyckas hemma i Sverige, men till min förvåning så gick det bättre än förväntat. Vänner och bekanta stöttade mig så himla mycket i mitt arbete och jag fick en sådan enorm hjälp från kollegor i samma bransch. Det är jag så tacksam över, berättar Dardan.

Väl i Sverige började Dardan jobba på Kicks och Åhlens i Stockholm samtidigt som han fokuserade på att utveckla sin touch och göra sig ett namn. Han la ner all energi till att utvecklas till den framgångsrika make-up artist han är idag.

– Utvecklingen kom naturligt. Vänner och kollegor började fråga om jag kunde ställa upp till privata evenemang och därifrån fortsatte det och idag har jag sminkat alla möjliga fantastiska influensers.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 19 augusti 2021 00:00

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors