Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Dardan Gashi från Södertälje gör succé bland svenska eliten

För några år sedan var Dardan Gashi ett okänt namn i Stockholm, men på hemmaplan i Södertälje var Dardan den man gick till för att få en perfekt make-up.

– Målet med mitt arbete är att varje kvinna ska känna sig vacker i sig själv och se det vackra jag framhäver. Det har aldrig varit personliga komplimanger jag varit ute efter, mitt fokus har alltid varit den jag sminkat säger Dardan till Telgenytt.

Nu har hans fingerfärdighet spridit sig utanför Södertäljes gränser och idag är han anlitad av bland annat Sveriges största influensers.

Backar man bandet lite hamnar vi i Kosovo och möter en ung 19-åring Dardan som är på väg till Sverige med drömmen om att bli make-up artist.

Väl i Sverige slösade Dardan inte någon tid och börjar studera omgående, men 6 år senare flyttade han tillbaka till Kosov en kort period.

– När jag kom till Sverige började jag plugga konst och mitt intresse för make-up växte för varje dag. Det resulterade i att jag 2015 flyttade tillbaka till Kosovo för att studera hos Dafine Neziri, en av världens bästa make-up artister enligt min mening, säger Dardan Gashi till Telgenytt.

I Kosovo utbildades Dardan i 7 veckor och efter utbildningen började han jobba som både make-up artist och make-up lärare. I Kosovo gick det snabbt fram för Dardan som skrev kontrakt med olika filmbolag för att sminka allt från Tv-profiler och filmstjärnor, men det var inte där han ville bygga sin kundkrets.

Av den anledningen valde han att flytta tillbaka till Sverige och bosatte sig i Stockholm efter ett år i hemlandet Kosovo, men en oro hängde i luften.

– Jag var väldigt orolig för att lämna det trygga jag började bygga upp i Kosovo. Jag var rädd för att misslyckas hemma i Sverige, men till min förvåning så gick det bättre än förväntat. Vänner och bekanta stöttade mig så himla mycket i mitt arbete och jag fick en sådan enorm hjälp från kollegor i samma bransch. Det är jag så tacksam över, berättar Dardan.

Väl i Sverige började Dardan jobba på Kicks och Åhlens i Stockholm samtidigt som han fokuserade på att utveckla sin touch och göra sig ett namn. Han la ner all energi till att utvecklas till den framgångsrika make-up artist han är idag.

– Utvecklingen kom naturligt. Vänner och kollegor började fråga om jag kunde ställa upp till privata evenemang och därifrån fortsatte det och idag har jag sminkat alla möjliga fantastiska influensers.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 19 augusti 2021 00:00

Ledaren döms till fängelse efter den grova utpressningen

IMG_9516

FOTO: Ur polisens förundersökning.

Den person som pekas ut av polisen som ledare för ett kriminellt nätverk i Södertälje döms till fängelse.

Tre personer, från Stockholm, Södertälje och Nykvarn, från ett kriminellt nätverk greps och åtalades för grov utpressning av en företagare i Södertälje. En av personerna, en 28-årig man, bedöms av polis ha en ledande roll i en konflikt mellan kriminella gäng i Södertälje.

Det var under perioden oktober till november som 28-åringen, tillsammans med två andra män, 20 och 21 år gamla som misstänktes för medhjälp till försök till grov utpressning, utsattes en företagare för hot och krav på betalning av en påstådd skuld.

”Du är skuldsatt nu eftersom du har sagt mitt namn. Du måste betala 50 000 kr på grund av det, du har 48 timmar på dig att hämta dem.”, ska 28-åringen ha sagt till företagaren.

Trots flera försök att lösa sig ut ur situationen fortsatt männen att pressa honom och dennes familj. Företagaren beslutade slutligen att kontakta polis och upprättade en anmälan, men valde även att flytta från landet efter oro om sin egen säkerhet.

Rättegången mot männen inleddes den 13 mars och nu meddelar domstolen sitt beslut i ärendet.

De två unga männen som misstänktes för medhjälp till försök till grov utpressning frias, men 28-åringen döms i tingsrätten. Mannen som polisen pekar ut som ledare för ett kriminellt nätverk och tillhör falangen i Saltskog dömds till ett års fängelse.

Läs även: – Utpressad familj lämnar Sverige – ”Ohållbart att bo här”

Misstänkta utpressarna och den utsatta företagaren. FOTO: Ur polisens förundersökning.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 mars 2023 17:16
Senast uppdaterad: 31 mars 2023 17:17

Utsattes för knivattack och rånförsök – Lurades av vän

2022_01_polis

Arkivbild.

En Södertälje utsattes för knivhugg under ett rånförsök. Två män, varav en medborgare i Afghanistan, dömdes för försök till rån. Men nu ska en av männen prövas av Högsta domstolen för sin roll i ärendet.

Rånförsöket ägde rum i Södertälje den 11 augusti 2021. Offret hade körts till en plats av sin kompis där en annan väntade. Väl på plats slets offrets bildörr upp och under vapenhot tvingades att lämna över en värdefull guldkedja, men när offret gjorde motstånd höggs han med en kniv. Den andra gärningsmannen satt och väntade i bilen och hävdar att han inte kände till någon brottsplan. Inte heller ska han ha märkt det pågående rånförsöket medan han väntade i bilen och yrkar på att bli friad från brottsanklagelserna.

I hovrätten dömdes den ena mannen, född 2000, till tre år och sex månaders fängelse för försök till grovt rån samt misshandel och narkotikabrott vid ett tidigare tillfälle. Den andra mannen född 2001, som skjutsade offret till platsen, dömdes till skyddstillsyn och fängelse i tre månader.

Två hovrättsråd var dock skiljaktiga och ansåg att mannen, född 2001, skulle dömas för medhjälp. Nu återstår det att se vad Högsta domstolen beslutar, men Riksåklagaren motsätter sig en ändring av domen och anser att mannen agerade tillsammans med sin kompis och var en del av en gemensam brottsplan.

”Han måste ha insett att det fanns en risk. Han har också genom sitt agerande visat att han varit likgiltig inför den omständigheten att ett rån kunde komma att begås. Mot denna bakgrund ska han dömas för att ha främjat rånförsöket på det sätt som åklagaren har påstått”, skriver hovrätten.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 mars 2023 15:23
Senast uppdaterad: 31 mars 2023 15:24

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors