Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Assyriska förstärker laget – Värvar italienaren Alessandro Zavan

Assyriska värvar 22-åringen Alessandra Zavan, född och uppvuxen i samma stad som storklubben Udinese har sitt fotfäste, Udine. Värvningen av 22-åringen Alessandro ska stärka Assyriskas försvar i kampen om att säkra kontrakten ännu ett år.

– Assyriska verkar vara otrolig dynamisk klubb som påminner mycket om hemlandet. Många som brinner för laget och vill göra sitt bästa, säger Alessandro hemsida.

Alessandro har spelat i Cesena, Fiorentina, Perugia och Crotone, men åkt mindre skador tidigare vilket resulterade i att det inte blev som planerat.

– Mina ambitioner är att göra mig en framtid inom fotbollen. Jag vill leva på att spela fotboll, säger Alessandro på hemsidan.

Med en kraftig fysik och sinne för spel är Alessandro planerad som mittback för Södertäljelaget och med sin starka närkampsspel blir han en tuff back för motståndarna att möta.

Assyriska har haft en tuff säsong fram till nu, men väntar ljusare tider. 22-åringen Alessandro Zavan är redo för sin nya roll i Assyriska och kampen om att säkra kontraktet.

– Just nu är Assyriska FF prioritet nummer ett. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 18 augusti 2021 00:00

Hon kritiserar Riksbankens räntebesked – ”Oroande”

3395ff9c-c827-4875-a612-3d155add328f

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I tisdags chockhöjdes styrräntan med 1 procent och blir den största höjningen som Riksbanken gjort sedan 1993.

Nu får den kraftiga höjningen kritik av chefsekonomen Laura Hartman på Landsorganisationen, LO, som anser att det är ett olyckligt beslut.

– En hög inflation är ett reellt bekymmer för alla, särskilt för hushåll med små marginaler. Därför är det förstås viktigt med motåtgärder. Men risken är att räntevapnet skadar ekonomin och ökar arbetslösheten mer än den hjälper mot inflationen, säger Laura Hartman.

Styrräntan höjdes med 1 procent, från 0,75 till 1,75 procent, för att hejda den stigande inflationen som i augusti låg på 9 procent. Enligt Riksbanken är den alldeles för hög och anses urholka hushållens köpkraft och gör det svårare för både företag och hushåll att planera sin ekonomi.

Stefan Ingves, Sveriges riksbankschef, . Foto: Creative Commons.

Hartman därmot anser att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potentiellt mycket skadliga effekter på svensk ekonomi och arbetslöshet.

– Vad som däremot skulle ha en mer kännbar effekt på inflation är mer direkta åtgärder mot de höga energipriserna. Därför behövs andra, mer direkta och snabba åtgärder mot de höga energipriserna. Annars riskeras omställningen mot ökad elektrifiering som näringslivet anammat. Vi börjar redan se oroande tecken på fler varsel, säger Laura Hartman på paraplyorganisation LO.

Riksbankens mål är att att den långsiktigt inflationen ska ligga på 2 procent. I augusti föregående månad låg den på 9 procent.

Läs även: – Styrräntan chockhöjs – Nu väntas bolånen stiga

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 15:37
Senast uppdaterad: 25 september 2022 15:38

MINGELBILDER v.38 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0018-1

FOTO: Shamash Oyal.

Se mingelbilder från föregående veckaMingelbilder v.37

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 10:45
Senast uppdaterad: 25 september 2022 10:48

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)