Företag i fokus:

Positivt planbesked för Telge Bostäder – 150-200 nya bostäder i Bergvik

Telge Bostäder vill bygga 150-200 nya bostäder i Bergvik. Projektet Cittran, som Telge Bostäder startade i augusti 2020, har nu fått positivt planbesked och beräknas stå klart 2025 om allt går som planerat.

På parkeringen vid Barrstigen och Tegelhusvägen vill bolaget hitta ett modernt sätt att bygga, eventuellt med träkonstruktion, och placera de nya fastigheterna på ett sätt att de kulturhistoriska och de sociala värdena kring befintliga bostadshus bibehålls.

– Genom att använda den stora ödsliga parkeringsytan som finns där idag kan vi skapa nya bostäder i en tryggare stadsmiljö, med bättre kvalitet i utemiljön för de boende, säger Sara Olsson, plansamordnare Telge Bostäder.

Samtidigt meddelas det på hemsidan att området kommer att kräva flest köpoäng för att få en hyreslägenhet då läget anses som väldigt attraktivt med närhet till grönområden och Mälaren.

– Vi ser fram emot att bidra med ännu fler nya bostäder i Södertälje. Just detta projekt tycker jag själv är extra spännande då det kommer bli en oerhört attraktiv boendemiljö, säger Sara Olsson på hemsidan.

Med ett positivt planbesked återstår bara att Södertälje kommun och Telge Bostäder ska komma överens om bebyggelseförslag för att projektet ska ta fart.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 15 augusti 2021 00:00

MINGELBILDER v.15 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0007

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.13

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 21:16
Senast uppdaterad: 15 april 2024 21:16

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors