Företag i fokus:

Jesper Melander – Anordnade första svenska mästerskapet i Age of Sigmar

Initiativtagaren Jesper Melander startade tidigare iår AW Event i Järna där många uppskattat hans nya verksamhet. Här har han lyckats samlas vänner och bekanta för att umgås och spela i en härlig miljö och nyligen anordnade Jesper första svenska mästerskapet i Age of Sigmar i Järna

Warhammer Age of Sigmar är ett figurspel från företaget Games Workshop där man samlar, bygger och målar armeèr ifrån Warhammer världen. En fantasy värld inte allt för olikt sagan om ringen och enkel att förstå sig på.

– Man är aldrig för gammal för att leka med plastleksaker och använda fantasin. Själva hobby aspekten kan vara väldigt rogivande med målandet och byggandet av figurerna, säger Jesper Melander till Telgenytt.

SM finalen hölls för först gången i Järna helgen 7-8 augusti. Där deltog 14 finalister som möttes i flera tuffa matcher, men tillslut blev det Malmöbon Liara Pamnell som tog hem SM-Guldet.

Hur har responsen varit efter att du startat verksamheten?

Den har varit fin och stöttande. De flesta av oss som spelar är runt 30 års åldern och många av oss har blivit mer än spelkompisar och vi har blivit riktigt goda vänner. Vilket inte är det enklaste att skaffa sig på äldre dagar, säger Jesper till Telgenytt.

Vad var det som fick dig att starta företaget?

Det var mitt egna brinnande intresse för spelet som fick mig att starta företaget, avslutar Jesper Melander.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 13 augusti 2021 00:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors