Företag i fokus:

Annons

Edessa Noyan – SBBKs 17-åriga stjärnskott

När man ser Edessa Noyan spela på sin högstanivå får man ofta påminna sig själv om att hon bara är 16 år fyllda och gör sin första ligasäsong, för både fysiken och kvalitén hon besitter vittnar om något annat, skrev SBBK i ett inlägg i januari när Edessa blev uttagen i ”veckans lag”.

Den unga talangen Edessa Noyan är full av energi när Telgenytt möter upp henne under den privata träningen med Florence Melkemichel. Här tränar hon på egen tid och det syns på långt håll att ambitionerna är höga.

Idag är Edessa 17 och spelat basket i cirka 10 år, men fortfarande hunnit spelat för Botkyrka, Huddinge och gjort landslagsdebut. I landslaget gjorde Edessa Noyan väldigt bra ifrån sig och uppmärksammades bland annat av storklubbarna Alvik, Östersund SBBK och erbjudös att spela i flera Colleges i USA.

Men efter att Viktor Bengtsson i SBBK kontaktade Edessas föräldrar och berättade hur gärna Södertälje klubben ville ha den unga Edessa Noyan så blev valet ganska enkelt för Edessa

– Jag har fått erbjudande att spela i High School i USA, men jag känner mig inte redo att flytta än. Men när SBBK kontakta mig kändes det rätt av flera anledningar. Dels att jag får spela i ligan, har nära hem och att det funkar med skolan, allting bara matcha, säger Edessa till Telgenytt.

Florence Melkemichel, som tränar Edessa, är inget nytt ansikte för den unga talangen. Edessa tränades nämligen av Florence redan för över ett halvår sedan i Botkyrka där Florence var tränare. Men vid 16 års ålder splittrades flera ungdomar pågrund av att vissa spelare väljer studier och andra gör som Edessa och går vidare med karriären.

Men när vännerna träffats på semestern i Cypern nyligen återupptogs kontakten.

– Jätte kul att få träna Edessa igen. När vi träffades i Cypern så pratade vi lite om att det kan vara bra att ha en egen träning innan laget samlas igen. Samtidig har jag lite fritid över just över så det passar oss båda två, säger Florence Melkemichel till Telgenytt.

Fakta:

Namn: Edessa Noyan

Ålder: 17 år

Född 2 maj 2004

Längd: 186 cm

Moderklubb: Botkyrka

Bor: Med familj i Norsborg

Spelar med: Södertälje BBK, signade ett treårskontrakt 2020

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 29 november 2022 14:49

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

DEBATT: Varför ger kyrkans ledning denna specialbehandling?

Tommy

Foto: Tommy Hanna

Det var en otroligt fin ceremoni när den nya biskopen invigdes idag(lördag 9/12), och hela kyrkan lyste av Guds närvaro. Det var en vacker inramning. Men jag måste rikta viss kritik mot ledningen för S:t Jacobs.

Guds hus är öppet för alla, men varför verkar det som om ledningen ger andra specialbehandling?

”De satt oförtjänt på första parkett. De borde sitta längre bak.”

Vi har kommunstyrelsens ordförande, som gång på gång svartmålar alla assyrier/syrianer som kriminella, samt ledarskribenten i LT, som flera gånger har visat sitt rätta ansikte och sin negativa inställning mot kyrkan och dess medlemmar. De satt oförtjänt på första parkett.

Min farfar har varit en trogen besökare av kyrkan sedan han kom till Sverige för nästan 50 år sedan. Idag satt han nästan längst bak, och han förtjänade verkligen en plats längre fram. Inte de andra två, de borde sitta längre bak. Som jag nämnde tidigare, Guds hus är öppet för alla, och alla är välkomna.
Men i folkmun idag sas det: Varför placerar ledningen dessa två personer på första raden som om de vore själva kungen?

Vi som medlemmar kräver ett uppriktigt svar från ledningen.

Medlem K

BILDEXTRA: Här invigs den nya biskopen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 10 december 2023 05:08

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.