Företag i fokus:

Södertäljebor saknade TV och internet – Telgenät: ”Vi har tagit in extra personal”

Tidigt under torsdagen kom flera rapporter om att flera Södertäljebor sakande både TV och internet.

Nu kan Telgenytt berätta att Telgenät haft en störning i systemet och att de tillsammans med tjänsteleverantören Allente, gamla Canal Digital och Viasat felsöker problemet.

– Den senaste åtgärden var en omstart och en uppdatering vilket utfördes natten till torsdagen, vi vet ännu inte om det är lösningen då vi saknar återkoppling från Allente, säger Johan presstalesperson till Telgenytt.

Telgenät meddeelar att man under dagen bytt ut en switch i Viksängen, där ca 25 kunder är berörda. Enligt Telgenät har man fått en grön signal vilket antyder att det inte ska vara några störningar efter bytet.

Enligt uppgifter är det flera hushåll som felanmält problemet till Telgenät, men Telenät meddelar att man aktivt arbetar i nuläget med att åtgärda alla felanmälningar.

– Vi har tagit in extra personal för att åtgärda de felanmälningar som inkommit under semesterperioden. Åtgärder som sker enligt den turordning de inkom, säger Johan på Telgenät.

Uppdatering 18:40

– Störningen hos Allente är löst nu, felet var hos Allente på deras kabel till oss, säger Johan på Telgenät.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 12 augusti 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors