Annons

Advokatbyrån
LexSeven

Metin ataseven

Advokat & notarius publicus

Metin Ataseven

Lösningen är nära – Pumparna som ska kyla ner Mälarbron har levererats

Den 50 år gamla Mälarbron är inte anpassad för den extrema värmen som varit senaste somrarna. Nu har delarna som ska kyla ner och förhindra kaoset på bron levererats till Södertälje kommun.

– Det stämmer, vi fick hem pumparna i slutet av juli och behövde göra några mindre justeringar av det vi hade förberett på bron, säger Jennifer Jonsson gatuingenjör på Södertälje kommun till Telgenytt.

Lösningen för den 50 år gamla Mälarbron “Pumpa upp vatten från kanalen”

Värmen som varit senaste somrarna kan leda till att stålklaffarna på bron kan blir så varma att de expanderar och därmed riskerar att en broöppningen blir helt omöjlig.

För att förebygga detta har Södertälje kommunen placerat en lastbil, fylld med vatten, som kyler ner bron vid varma sommardagar dagar för att stålklaffarna inte ska expandera. Detta har i sin resulterat i att lastbilen tagit upp ena filen på bron och skapat trafikstockningar och långa köer.

Men nu kommer lösningen, pumpar som ska pumpa upp vatten från mälaren för att kyla ner bron under varma sommardagar har levererats. Däremot meddelar kommunen att man väntar till hösten med att montera pumparna på grund av att en invändig reparation pågår just nu.

– Vi jobbar som sagt med en invändig reparation av bron och då vädret är svalare (inget behov av kylning), kommer vi för enkelhetens skull vänta med installationen av pumparna till det arbetet är klart. Det är flera moment där pumparna bara skulle bli i vägen annars, säger Jennifer Jonsson.

– Skulle det uppstå ett behov av att kyla bron innan dess har vi möjlighet att installera pumplösningen tidigare då allt är förberett, avslutar Jennifer.

Trafikkaoset på Mälarbron “Samma visa varje sommar”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 12 augusti 2021 00:00

Polisen ryckte ut efter larm om smällar från vapen i Södertälje

polishelikopter

Arkivbil: Shamash Oyal.

På måndagskvällen inkom uppgifter om en misstänkt skottlossning i utkanten av Södertälje. 

Enligt polisens uppgifter ska den misstänkta skottlossningen ägt rum vid Tysslingeområdet.

Det var vid 21-tiden som inringare hört smällar i Tysslinge varpå en stor polisinsats inleddes med bland annat polishelikopter.

– Personer hade hört knallar från ett vapen i Tysslingeomårdet, så vi arbetade med ett antal patruller och helikopter, säger Daniel på polisen till Telgenytt.

I samband med larmet arbetade flera patruller med att undersöka ljudens ursprung som kort därefter lokaliserades. Det visade sig vare en man med vapenlicens som hade avlossat sitt jaktvapen.

Polisen befinner sig just nu på platsen och undersöker händelsen, men det är i nuläget oklart om vapnet brukats på sådant vis att det kommer leda till en anmälan.

– Det är inte helt klart om det blir en anmälan eller inte, vi fortsätter att arbeta med den delen, säger polisen till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 20:43
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 20:43

Dog efter att ha rånats och misshandlats – Två män döms till fängelse

297214428_1453398985193662_2236672990594494739_n

Foto: Polisens förundersökning.

I vintras omkom en 30-årig man efter att ha blivit lurad till en plats i Södertälje där han rånades och misshandlades till döds. Två män dömdes till fängelse, men den tredje friades i hovrätten.

Det var den 6 januari 2022 som några personer satt i en bar i centrala Södertälje och umgicks. Då bestämde två av männen att råna 30-åringen och lurade honom till Linanäs.

30-åringen trodde dock att han skulle få skjuts till en annan adress, men väl i bilen påstod männen att de först skulle träffa en person för att hämta alkohol.

Men istället kördes han till en plats där han misshandlades brutalt.

Väl framme Vid Linanäs Marina blev 30-åringen misshandlad, rånad och lämnades medvetslös på platsen utan skor i minusgrader.

Gärningsmännen lyckades få med sig mobil, skor och kontanter och därefter återvänder de till baren där de tidigare druckit öl ihop.

De dömda männen sitter med 30-åringen innan han kidnappas, rånas och misshandlas. Foto: Polisens förundersökning.

Efter händelsen ska minst en av männen uppmärksammats med trasiga knogar och enligt vittnesuppgifter ska männen dagen efter ha varit ”glada men lite skrytiga” och sagt bland annat att ”han förtjänade stryk”.

30-åringen misshandlades så svårt att han sex dagar efter händelsen omkom till följd av sina skador.

Totalt åtalades tre män för rån och vållande till annans död efter händelsen. Två av männen dömds till fängelse, men den tredje friades.

Hovrätten fastställer nu straffet mot en 29-åring till två års fängelse för rån och vållande till annans död och en 30-åring man döms till ett år och tre månaders fängelse för medhjälp till rån.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 18:32
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 18:32

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors