Annons

Advokatbyrån
LexSeven

Metin ataseven

Advokat & notarius publicus

Metin Ataseven

Elsparkscyklar i Södertälje kan bli verklighet ”Krävs en utredning”

Bild/Foto: Bolt pressbild – Ninos Jacobsson, kommunens trafiktekniker

Förra veckan rapporterade SVT att Södertälje kommun sa nej till ett norskt företag som ville etablera elsparkscyklar i staden. En av anledningarna vara att kommunen inte kände sig beredda på uppgiften och menade att det inte finns någon plats att ställa elsparkcyklarna.

– Kommunen är inte beredd på det här än. Vi har ingen plats att ställa dem, sa Ninos Jacobsson, kommunens trafiktekniker till SVT tidigare.

Men efter att det uppmärksamts stort, på bland annat social medier, har kommunen nu meddelat att göra en utredning för att se vad som krävs för att möjliggöra detta.

 – Vi fick direktiv från våran chef för Stadsmiljö, att vi behöver ta fram riktlinjer och upplåtelse villkor för dessa, säger Ninos Jacobsson, kommunens trafiktekniker till Telgenytt.

I Stockholm finns det idag ungefär 21 000 elsparkcyklar och staden har tidigare haft problem med att elsparkcyklarna ställs överallt samt att flera olyckor rapporterats. Något som tidigare oroat Södertälje kommun tidigare.

– Det krävs en utredning och ett samarbete med andra kommuner för att få till en bra lösning på hur vi ska hantera dessa. Vi behöver utreda och hitta de bästa och säkra lösningarna för att kunna ha elsparkcyklar på våra gator, säger Ninos Jacobsson.

Men i somras införde Stockholms stad, tillsammans med företagen, hastighetsbegränsningar och parkeringsförbud i vissa områden för att förebygga olyckor och att elsparkcyklarna inte kastas i vattnet.

Är det norska bolaget det första Södertälje kommun sagt nej till eller har du funnit intresse från fler bolag att etablera sig här?

Ja, det var det första bolaget och nej, inga andra intressenter, berättar Ninos Jacobsson.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 11 augusti 2021 00:00

Anställd larmar – Misskötsel bland kommunpersonal

78DCBFCF-7BE7-42C1-AA24-A78AC3D318FA

En anställd på Södertälje kommun anmäler en annan anställd till IVO för misskötsel på arbetsplatsen.

Enligt upplysningen till Inspektionen för vård och omsorg missköter personen sitt yrke och äventyrar patientsäkerheten.

I anmälan till IVO framkommer det att personen tenderar att inte vara på plats för att sköta sitt. Det har resulterat i att patienterna flera gånger fått sena eller uteblivna behandlingar under dennes arbetspass.

Personen ska även arbeta på flera ställen samtidigt. Enligt uppgifter arbetar den anställde på Södertälje kommun främst kvällar och nätter, och påstås åta sig flera pass, under exakt samma tider, i andra kommuner så som Södertälje, Salem, Nykvarn och Danderyd.

Personen ska ha fått flera avvikelser på grund av misskötsel och setts försvinner från pågående arbetspass under flera timmar.

Patienterna och omvårdnadspersonalen samt sjuksköterskekollegor blir lidande när hen ej finns tillgänglig då han befinner sig i andra kommuner under sina arbetspass.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 augusti 2022 11:20
Senast uppdaterad: 9 augusti 2022 11:20

Utebio med succéfilmen rundar av festivalhelgen

Montage Alex Ataseven

Bild: Alex Ataseven / TSG Entertainment/Century Studios.

Torsdagen den 25 augusti inleds Södertäljefestivalen med en löptävling genom centrala Södertälje och en kammarmusikfest.

Nu meddelar centrumföreningen Södertälje City att den fyra dagar långa festivalhelgen avslutas med succéfilmen Free Guy med Marentrappan som läktare.

Under två torsdagar i juli kunde Södertäljeborna ta del av filmerna Mamma Mia! The Movie och The Greatest Showman som lockade storpublik till Marenplan.

Festivalhelgen inleds torsdag den 25 augusti och pågår i fyra dagar med flera artistuppträdande, tivoli och roliga aktiviteter för hela familjen.

Nu presenterar Södertälje City, tillsammans HSB Södertälje, succéfilmen Free Guy som avslutar festivalhelgen den 28 augusti med utomhusbio.

Succefilmen Free Guy med Ryan Raynold visas vid Marenplan den 28 augusti. Bild: TSG Entertainment/Century Studios.

– Vi ser fram emot en mysig kväll med filmvisning som avslutning av en intensiv festival. Utebio är uppskattat bland Södertäljeborna och därför kändes det givet att vi summerar helgen en sköt häng vid Maren och tittar på film tillsammans, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City.

Den kostnadsfria utebion startar vid 20:30-tiden, beroende på väder och när det är tillräckligt mörkt och genomförs även om det regnar.

BILDEXTRA – Utomhusbio vid Marenplan

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 augusti 2022 08:06
Senast uppdaterad: 9 augusti 2022 11:13

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors