Företag i fokus:

Pigge tackade campinggästerna på Farstanäs en sista gång

Pigge Werkelin och Liberalernas Metin Hawso

Under tisdagen bjöd Pigge Werkelin campinggästerna på grill och middag för att tacka för sin tid. Han har in i det sista hoppats på att långliggarna skulle få vara kvar, men så blev det inte.

Efter ett brev från Länsstyrelsen i maj tvingades Pigge meddela sina campinggästerna att de inte fick vara kvar på grund av att campingen ligger på ett naturreservat.

Mycket kritik har riktats mot Södertälje kommun som endast följt Länsstyrelsens beslut.

Arrendatorn har den 21 maj 2021 fått ett beslut från Länsstyrelsen om att ta bort alla husvagnar, husbilar och tält som har stått uppställda mer än 25 dagar samt tillhörande anläggningar i anslutning till dessa.

– Nuvarande arrendator har ett avtal med Södertälje kommun om att lämna campingen i förtid. Detta avtal undertecknades i mars 2020, vilket innebär att det har funnits gott om tid för arrendatorn att meddela sina gäster, har Ewert Sjöstrand huvudprojektledare på samhällsbyggnadskontoret tidigare berättat för Telgenytt.

Beslutet om att alla långliggare tvingats flytta ut kommer från Länsstyrelsen som har beslutat om Farstanäs framtid. I beslutet framgår det även att man endast få campa i max 25 dagar kommande säsong.

– Att de får lämna campingen med så kort varsel utan bra framförhållning är dåligt och slarvigt hanterat. Det skadar Södertäljes varumärke, säger Metin Hawso Liberalernas gruppledare till Telgenytt.

Efter 10 år som arrendator för Farstanäs camping tvingades Pigge Werekling informera att campingen på Farstanäs stänger den 31 augusti och att alla långliggare ska ha lämnat platsen den 15 september.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 10 augusti 2021 00:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors