Företag i fokus:

Digitala enheter uppkopplade i central Södertälje – Kommunen nominerad till utmärkelse

Södertälje kommun har dom senaste åren satsa mycket på digitalisering vilket uppmärksammats på flera håll. Bland annat har satsningen uppmärksammats av Kvalitetsmässan som nominerat Södertälje kommun till Sveriges DigitaliseringsKommun 2021 och utser vinnaren i mars 2022.

Det är andra gången Södertälje kommun nomineras av Kvalitetsmässan till utmärkelsen och syftet med utmärkelsen är att stimulera den fortsatta moderniseringen och förbättringen i kommunerna.

Södertälje kommun satsar på att använda digitaliseringens möjligheter för att skapa nya effektiva digitala arbetssätt. Allt från digitala uppkopplade papperskorgar till en Chatrobot på kommunen hemsida.

Södertälje först i Sverige med artificiell intelligens

Vi jobbar ständigt för att öka tillgängligheten till kommunens tjänster för våra medborgare och då är digitalisering avgörande, har kommunstyrelsens ordförande Boel Godner sagt i ett tidigare pressmeddelande.

Södertälje kommun har tillsammans med Telge Nät byggt ett trådlös nätverk för att underlätta kommunikation mellan sensorer i uppkopplade enheter.

Bland annat har Södertälje kommun 159 uppkopplade papperskorgar i centrala Södertälje. Vissa papperskorgar har ett eget fack för pantburkar för att underlätta för pantsamlare.

– Jag tycker att det otroligt bra av kommunen att placera papperskorager med eget fack. Det ser så mycket bättre ut när någon plockar panten ur facket än att rota i papperskorgarna. Pluspoäng till Södertälje kommun där, säger en kvinna som Telgenytt pratat med.

Ett annat projekt i satsningens är kameran som satts upp vid Hebbevillan. Kameran avläser antal bilar som åker in och ut från parkeringsplatsen.
På kommunens hemsida kan man i realtid se beläggningsgraden på parkeringen.

Kolla beläggningen på Hebbeparkerinen just nu

Därför har kommunen placerat en kamera på Marenparkeringen

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 10 augusti 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors