Företag i fokus:

Amerikansk guard klar för SBBK

Amerikanaren Galin Smith som SBBK värvade i slutet på juli får sällskap av nya förvärvet, landsmannen Nick Griffin.

– Nick kom in relativt sent i bilden. Vi hade velat göra klart med en del andra pusselbitar innan vi började leta efter den positionen och då föll valet på Nick Griffin, säger coachen Ludwig Degernäs i ett pressmeddelande.

SBBK satsar stort – Värvar amerikansk center

SBBK gjorde idag klart med den 26-årige guarden Nick Griffin, som kommer till Sverige den 22 augusti meddelar SBBK.

SBBK förlängde tidigare med viktiga spelare som Dino Pita, Lazar Radosavljevic, Anton Gaddefors och värvade amerikanaren Galin Smith. I ett pressmeddelande idag presenterade SBBK sitt senaste förvärv inför kommande säsong, 26-årige guarden Nick Griffin.

–  De samtalen jag haft med honom och coacher i hans omgivning har sagt väldigt bra saker om hans karaktär. Han är verkligen hungrig på att komma hit och det var nog det som det föll på, att han verkligen ville komma hit och verkligen ge allt, det är fina vibbar där säger coachen Ludwig Degernäs.

– Sen så ska det vara en bra skytt som kan skjuta utifrån golvet och en bra försvarsspelare. Det är en kvalitativ en-mot-en-försvarare och en bra skytt. Han är position 2/1, alltså point guard-position. Han har en scorermentalitet, så det är ännu ett hot vi får in i gruppen. Förra året så spelade han inte, han var två år innan dess på Cypern och spelade, säger coachen Degernäs.

SBBK: “Guldhjälten är tillbaka”

Klara spelare inför kommande säsong:

Nick Griffin, Alexander Lindqvist, Urus Cigoja, Galin Smith. Anton Gaddefors, Dino Pita, Lazar Radosavljevic, Martin Palmblad och William Kermoury

Fakta: Lina Agnemar – Skribent SBBK

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 10 augusti 2021 00:00

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors