🕝 1 minuter
Här berättar ungdomarna om vaccinet "Jag kommer ta vaccinet "
Publicerad 9 augusti 2021 02:00
Uppdaterad 9 augusti 2021 02:00

I juni beslutade Folkhälsomyndigheten att ungdomar födda 2005 eller tidigare ska erbjudas vaccin.

Vaccinet, bland annat Pfizer, är godkänt ned till 12 år och kommer erbjudas till 16-17 åringar med start i augusti. Samtidigt meddelade FHM att det inte finns anledning att tro att det skulle kunna orsaka allvarliga biverkningar för ungdomar.

Läs även: Grönt ljus – Vaccination för ungdomar startar i augusti

Telgenytt ställde sig frågan: Hur många av Södertäljes ungdomar kommer att ta vaccinet? Vi frågade några för att få svar.

-Ja, jag ska boka för att ta vaccinet. Varför jag kommer ta den är bland annat för kunna resa och kunna gå ut till stan utan att tänka på konsekvenserna, säger Oliva Jervfors till Telgenytt.

– Jag kommer inte ta vaccinet för att jag känner inte att jag behöver det. Pappa är i riskgruppen har tagit vaccinet, säger Samuel Hanni.

– Jag har tagit första dosen och det har jag gjort för att jag vill skydda mina äldre som är i riskgruppen. Nästan hela min släkt har tagit vaccinet, berättar Elin Brolin.

– Mina föräldrar är i riskgruppen och tagit vaccinet, men jag har inte tagit den än. Jag har hört dåligt om den, förhoppningsvis kommer jag att ta den när den har förbättrats, berättar Gabriel Yacoub.

Reporter: Marcus Barsa
Dela artikeln