Företag i fokus:

Flera bilbränder natten mot måndag – 4 bilar nedbrända

BILDEXTRA: 8 olika bränder på två veckor – 21 bilar förstörda

Natten mot måndag ryckte räddningstjänsten ut två gånger efter larm om bilbränder, totalt blev fyra bilar nedbrända.

– Dom uppgifter vi har är det kom ett larm om en brand i Fornhöjdavägen 00:24. Där var det tre bilar som brann och vi har ingen frihetsberövad i nuläget, säger Per Fahlström presstalesperson på polisen till Telgenytt.

Först larmet inkom till polisen vid 00:24 och cirka 30 minuter senare fick räddningstjänsten rycka ut ännu en gång när ett nytt larm inkom om en pågående brand i Östertälje vi 01-tiden.

– Vi fick in ännu ett larm vid stationen i Östertälje, där var det en bil som brann och vi har ingen gripen där heller, säger Per Fahlström.

I båda fallen har polisen rubricerat ärendena som skadegörelse genom brand.

Om kvällens bilbränder har en koppling till varandra är i nuläget oklart, men enligt polisen är det är det något man tittar på.

– Det är för tidigt att uttala sig just nu, men det klart att man tittar på det, avslutar Per Fahlström.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 9 augusti 2021 00:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors