Företag i fokus:

Syrianska värvar talangen Majkel Bagir ”Otroligt skönt”

Igår presenterade Syrianska sitt senaste förvärv, 21 åringen Majkel Bagir från United IK.

Anfallaren började sin karriär i Syrianska och har sedan dess hunnit representera Assyriska FF, IF Sylvia, IFK Norrköpings U19, Assyriska IK och nu senast, United IK.

– Det känns otroligt skönt att vara tillbaka i moderklubben, säger Majkel Bagir på Syrianskas hemsida.

Varför föll ditt val på just Syrianska?
– Syrianska har alltid varit en klubb som jag haft nära hjärtat, därför känns det naturligt att komma hit. Mitt främsta mål är att vara med och bidra så mycket som jag kan för att hjälpa klubben mot högre höjder, men även att utvecklas som spelare på alla fronter. 

Du fick ju redan debutera i onsdags, då slutade det i en förlust mot Arameisk-Syrianska. Vad var det som gick fel?
– Det var en liten missräkning. Vi hade tre ordinarie spelare borta som varit med under hela säsongen och det tog sin rätt på laget. Men det ska inte vara någon ursäkt, vi har oss själva att skylla. Nu är det match imorgon, vi tar nya tag och blickar framåt. 

Imorgon är det dags för en ny match, den här gången mot Huddinge. Hur går tankarna inför matchen?
– Allt annat än tre poäng är oacceptabelt. Vi behöver komma tillbaka på vinnarspåret igen. Vi måste visa hunger och stolthet, det är det allra viktigaste när man bär Syrianskas klubbmärke på bröstet. 

Text: Andrew Moro – Syrianskas media ansvarig

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 7 augusti 2021 00:00

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors