Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Södertälje Båtklubb – En rofylld plats för Hans och Lasse

Hans Wassberg och Lasse Karlsson

Här på Båtklubb i Södertälje träffas vänner Hans Wassberg och Lasse Karlsson för att njuta av solen, sällskapet och tränar med att åka radiostyrda segelbåtar.

Lasse Karlsson, som varit medlem på båtklubben i över 50 år, och vännen Hans Wassberg, medlem i båtklubben i cirka 15 år, träffas här varje tisdag och tränar i att köra radiostyrda segelbåtar.

En sport som slagit igenom stort i Sverige.

– När man började tillverka båtarna så trodde man att de skulle bli ungefär 400 båtar byggda. Men efter tre år fanns det 22.000 och idag finns det säker 40.000 båtar, säger Lasse Karlsson till Telgenytt.

I Sverige finns det ungefär 100 båtar som tävlar i riksranking som består av 8 kappsegling i bland annat Göteborg, Malmö och Stockholm. Reglerna är den samma som om de största seglingarna i världen och här kan man hitta tävlande i alla åldrar.

Lasse och Hans är två av dessa som är med och tävlar.

– Vi seglar även Nordiska mästerskapet SM och nästa år ska vi arrangera VM i Nynäshamn, säger Lasse.

Det hela började med att Lasse Karlsson blev protesopererad för flera år sedan vilket gjorde det svårt för honom att åka ut ensam med sin egna båt. Men när han en dag fick ett starkt behov av segla kom han på iden om att köpa en radiostyrd segelbåt.

Hans radiostyrda segelbåt skapade nyfikenhet och intresse hos vänner på båtklubben, vilket ledde till att flera följde efter. Nu är dem cirka 10 vänner som har egna radiostyrda segelbåtar och här på båtklubben i Södertälje tränar vännerna på en permanent bana varje tisdag.

Just den här dagen är Hans och Lasse själva och åker med sina radiostyrda segelbåtar.

– Varje tisdag klockan 17 träffas vi här ett gäng vänner. Idag är är det bara vi två, men det funkar lika bra, säger Hans Wassberg.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 7 augusti 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors