Företag i fokus:

JUST NU: Körskolans stulna bil återfunnen – Stals mitt på ljusa dagen

I måndags, den 2 augusti, klev en okänd gärningsman in i trafikskolan och stal nycklarna till en av deras bilar, helt obemärkt.

– Vi satt inne i fikarummet när stölden skedde och ringde polisen så fort vi upptäckte att en bil saknades. Det här måste vara någon som känner till våra rutiner, säger Jony Kaumi utbildningschefen på CK Trafikskola.

Trafikskolan har som rutin att låsa in nycklarna, men denna dag låg nycklarna framme vid disken inför dagens körlektioner när gärningsmannen smög in och stal nycklarna till en vit Volkswagen Polo med röd text på loggan.

Trafikskolan anmälde stölden tidigt på måndagsmorgonen och redan på eftermiddagen iakttogs bilen köra från Tysslinge mot Södertälje.

En kvinna hade upptäckt trafikskolans bil köra väldigt vårdslöst, helt ovetande om att det var en stulen bil hon iakttagit. Även dagen efter upptäcktes bilen utanför trafikskolans egna lokaler och vid båda tillfällen kopplades polisen in men gärningsmannen lyckades komma undan.

– Jag såg honom åka förbi vår lokal tidigt på morgonen i tisdags. Då hade han svart keps på, såg lite smal ut och hade handen för ansiktet. Han vet nog att vi känner igen honom, säger Jony till Telgenytt.

Vid 13-tiden på torsdagen ringde Aimo Park CK trafikskola och berättade att bilen som stals stod felparkerad på en privat parkeringsplats i ett bostadsområde vid Astra Zeneca.

– Jag hade en extranyckel så vi åkte dit och hämtade hem bilen och vi har även informerat polisen om att vi har bilen nu, berättar Jony Kaumi.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 5 augusti 2021 00:00

BILDEXTRA: Fullsatt när SSK hade hemmapremiär

5442A2E8-64AE-4409-A617-DEA1D1B464EB

Foto: Shamash Oyal

Lagledare Ove Karlsson på väg att lämna över en sista matchtröja till Dragan (#84), SSKspelaren Jacob Dahlström på väg att överräcka blomsterkvast

Dragan Umicevic avtackas efter en lång hockeykarriär, till höger i bild hans hustru Giovanna Umicevic. Foto: Shamash Oyal

SSK:s klubbdirektör höll tal till Dragans ära, här tillsammans med barnen Bianca och Luca

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 13:17
Senast uppdaterad: 30 september 2023 13:17

Butik rånad med pistolliknande föremål – en person skadad

92430DCB-3652-434A-A1A4-26B58C033E96

Foto: Alexander Isa

En butik i centrala Södertälje rånades av flera personer på lördagsförmiddagen. Enligt polisen användes ett föremål som liknade en pistol av gärningspersonerna.

Det var strax efter klockan 10 som polisen larmades till den centrala butiken efter ett nödlarm. Enligt polisens information blev en av de anställda blivit slagen.

– Det är butiksanställd som larmar från butiken och berättar att två personer har hotat med ett pistolliknande föremål samt slagit butiksbiträdet, skriver polisen på sin hemsida

Polise och ambulans beordrads till platsen och den anställda personen som skadades fördes till sjukhus med för kontroll.

Just nu pågår en sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna i området, men i nuläget har inga misstänkta personer gripits.

Butiken har spärrats av för en teknisk undersökning, och polisen har inlett en förundersökning angående grovt rån.

Enligt uppgifter till Telgenytt, har butiken Stjärnurmakarna blivit utsatt för ett rån.

Vet du mer, kontakta oss här.

Polis på plats. Området avspärrat. Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 09:43
Senast uppdaterad: 30 september 2023 10:39

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors