Företag i fokus:

Annons

Här tas det prover i Maren för att planera hotellbygget

På den gamla McDonaldstomten så är planeringen i full gång med att förstärka kajen och planerat hotellbygget, men det är mycket arbete som kvarstår. Innan bygget börjar ta fart måste fler provet tas för att se om det finns föroreningar i bottensedimenten.

– Inför förestående arbeten för att förstärka kajen och planerat hotellbygge så behöver vi veta vad som finns i avlagringarna och i slammet på botten, säger Ewert Sjöstrand huvudprojektledare på samhällsbyggnadskontoret till Telgenytt.

Bland annat, som Telgenytt tidigare skrivit om, har det utförts borrhål på kajen och i inre Maren i nära anslutning till planerad hotellbyggnaden för att få en fördjupad kunskap om underliggande sediment.

– Vid eventuell muddring så ska bottenmaterialet tas om hand och beroende på föroreningsgraden så avgörs om uppläggning eller deponering av massorna kan ske, säger Ewert Sjöstrand.

Nu har Roger och Jonny på Yoldia Consulting fått i uppdrag av Södertälje kommun att i två dagar ta bottenprover i Maren för analys. Roger och Jonnys uppgift är att ta fram om det förekommer föroreningar i bottensedimenten i inre Maren som kan påverka det kommande hotellbygget.

– Vår uppgift här är att ta bottenprover för att därefter skickas in för analys. Vi samlar totalt in 10 prover på olika ställen i Maren, Roger Huononen och Jonny Skarp

Därför fanns det en ponton och en borrigg i Maren

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 5 augusti 2021 00:00

Skottskadad 16-åring nedsövd i månader har nu vaknat

A747BD55-5C4C-42F9-AE1F-70156FD33CAD

Foto: Shamash Oyal

För snart tre månader sedan skottskadades en 16-åring allvarligt i Hovsjö och har varit nedsövd sedan dess. Nu har pojken, enligt uppgifter till LT, vaknat upp på sjukhus.

(Annonslänk)

Den 9 december sköts tre personer mitt i ett bostadsområde i Hovsjö. Två av de skadade klarade sig med lindriga skador, men den tredje, en 16-åring, hölls nedsövd på grund av allvarliga skador. Enligt uppgifter till Telgenytt sköts 16-åringen i ansiktet.

Efter skjutningen i Hovsjö lyckades polisen gripa tre misstänkta, varav två senare släpptes fria. Den tredje, även han 16 år, häktades misstänkt på sannolika skäl för försök till mord och grovt vapenbrott.

Dagarna innan jul grep spansk polis ytterligare två misstänkta män för inblandning: en 22-årig man från Södertälje och en 19-åring skriven i Stockholmsområdet. De misstänks för grovt skyddande av brottsling efter att ha hjälpt den yngre mannen, som misstänks för mordförsök, att fly med bil ner till Spanien.

16-åringen, som var kritiskt skadad, sövdes ner men ska nu ha vaknat upp på sjukhus efter två och en halv månad, rapporterar LT. Enligt tidningens uppgifter vågade läkarna inte väcka honom tidigare på grund av hans svåra skador.

BILDEXTRA: Skjutningen i Hovsjö

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö.
Läsarbild

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 februari 2024 18:25
Senast uppdaterad: 23 februari 2024 18:25

Länsstyrelsen bötfäller företag för miljöbrott

Länsstyrelsen (Kartor)

Bild: Kartor

Ett företag med säte i Hölö har ålagts att betala en företagsbot på 75 000 kronor. Detta för otillåten miljöverksamhet efter att ha brutit mot länsstyrelsens villkor.

Det var vid en inspektion i april förra året som det upptäcktes att företaget inte uppfyllde de miljövillkor som fastställts av Länsstyrelsen. Företaget, som bedriver näringsverksamhet på en fastigheten i Hölö, hade enligt ett tillstånd från 2006 skyldighet att placera dropplåtar under bussar för att förhindra läckage av föroreningar. Denna åtgärd hade inte vidtagits för flera bussar som riskerade att läcka.

Dessutom hade företaget förvarat kemikalier och farligt avfall, inklusive blybatterier, på ett sätt som stred mot villkoren. Dessa behållare skulle ha förvarats på en tät och invallad yta, vilket inte var fallet vid inspektionstillfället.

Företaget anses av oaktsamhet ha bedrivit otillåten miljöverksamhet, då de saknat adekvata rutiner och metoder för att efterfölja tillståndsvillkoren. Som en konsekvens av dessa överträdelser har företaget ålagts att betala en företagsbot på 75 000 kronor.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 februari 2024 14:53
Senast uppdaterad: 23 februari 2024 14:54

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors