Företag i fokus:

Se förödelsen efter smash and grab-kuppen i unik video – Polisen har film från vittne

Enligt nya uppgifter har polisen fått in video från ett vittne som bor i området.

 – Själva inkörandet har hänt när filmen börjar. Vittnet har hört oljudet och sen gått ut och filmat. Den är filmad ganska långt ifrån och man ser inga ansikten. Man ser ett stillastående fordon, en mörk bil, säger säger Lars Alvarsson, förundersökningsledare som håller i utredningen av smash and grab-kuppen till lt.

Sent inatt slog ett annat tjuvar till mot butiken Luna Gross i centrala Södertälje.

Se videon här – UNIK VIDEO: Se förödelsen efter smash and gran-kuppen i Södertälje.

Men det har inte hindrat ägarna från att fortsätta ha öppet. Här har dom öppet precis som vanligt.

När Telgenytt besöker platsen 15:30 har polisen och teknikerna lämnat platsen efter efter bevakning hela förmiddagen. Kvar efter rånet är en hög av bråte och en totalförstörd entré.

– Dom ska ha backat in i enten och använt sig av pallen som ramp för att komma förbi trottoarkanten, säger en person på plats till Telgenytt.

Personal och vänner är på plats för att hjälpa till med städningen men ingen vill medverka på bild när Telgenytt fråga.

Fortfarande har polisen ingen gripen eller misstänkt efter nattens dåd mot Luna gross.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 4 augusti 2021 00:00

Kraftig brand på bilfirma i Wedas industriområde

EFE5588E-FF33-489A-88FD-74BCB926818F

Läsarbilder

Tidigt på onsdagsmorgonen inträffade en brand i en verkstad på Oxelgrensvägen, Södertälje. Räddningstjänsten och polisen ryckte snabbt ut till platsen med flera enheter.

(Annonslänk)

Ännu en brand har inträffat mot en bilfirma i Wedas industriområde.
SOS Alarm mottog ett larm om en kraftig brand i en verkstad på Oxelgrensvägen vid 04:00 på onsdagsmorgonen. Räddningstjänsten ryckte ut med flera enheter för att bekämpa branden, som inträffade i lokaler tillhörande Fordoncity/Peugeot, en bilfirma som tidigare varit drabbad av anlagda bränder.

Polisens insats på platsen inkluderade att upprätta nödvändiga avspärrningar för att säkra området och underlätta räddningsarbetet.

Branden är den senaste i en rad av incidenter som riktat sig mot denna specifika bilfirma, där flera personer från Göteborgsområdet är frihetsberövade i samband med tidigare händelser.

Ingen har rapporterats skadad till följd av branden. En förundersökning gällande misstänkt mordbrand har inletts, men i nuläget har ingen gripits. Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning av brandplatsen för att fastställa brandorsaken. Om branden på onsdagsmorgonen har en koppling till tidigare brandattentat är i nuläget oklart.

Branden på Oxelgrensvägen i Weda.
Läsarbild

Läsarbild

Läsarbild

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 april 2024 10:21
Senast uppdaterad: 24 april 2024 10:21

SENASTE NYTT: Två barn avlidna i Lina Hage

Polis-1

Foto: Shamash Oyal

En allvarlig incident i en bostad i Lina Hage under tisdagskvällen resulterade i två mindreårigas död. Polisen har gripit två misstänkta och spärrat av ett område för utredning.

Polis och ambulans kallades till en bostad i Lina Hage klockan 20:00 på tisdagen efter rapporter om ett allvarligt brott.

Inledningsvis var polisen förtegen om detaljer men betonade att en omfattande utredning pågick för att klarlägga händelseförloppet. Polisen kunde på onsdagsmorgonen bekräfta att vid ankomsten påträffades två minderåriga barn skadade, som senare avled till följd av sina skador.

”Två minderåriga barn har avlidit efter att ha anträffats livlösa i en bostad i Södertälje. Två vuxna familjemedlemmar en man och en kvinna har gripits och anhållits misstänkta för mord. En av de vuxna var skadad och behövde sjukhusvård. I övrigt är skadeläget oklart.”, skriver polisen i ett pressutskick.

Tekniker från polisen anlände till platsen strax efter klockan 23 på tisdagskvällen för att samla bevis och genomföra en detaljerad brottsplatsundersökning.

Ett stort område runt bostaden spärrades av för att möjliggöra en noggrann teknisk undersökning.

Läs även: – Minderåriga skadade i bostadsområde – Två gripna

Polisens tekniker på plats i sambadn med händelsen
Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 april 2024 09:48
Senast uppdaterad: 24 april 2024 09:48

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors